This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

vtin: Honda Civic FK2 Executive 2009

S-o stapaniti sanatosi si sa va bucurati de ea! Biggthumpup

Cati km. are pana la urma? Si poti sa zici de diferente, ca nu se supara nimeni. Icon_smile

Multumesc mult, Delphi!

Masina are 60.000 de kilometri.
Diferentele sunt destul de mari in ce priveste viteza in linie dreapta, FK-ul fiind clar mai rapid. Si cam aici se opreste orice plus al FK-ului in ce priveste condusul.
FD-ul sta net mai bine pe curbe, seamana cu o soparla: spatele participa semnificativ la repunerea masinii pe traiectorie, masina este mult mai putin subviratoare, curbele pot fi luate la viteze mult mai mari.
In favoarea FD-ului sta cutia de viteze care, cu exceptia zvacului de la inceput al FK-ului, ofera mai multa fluenta in mers, ba chiar reprize mai bune. Treapta a 6-a e ceva mai lunga la FD si consider ca la drum lung este un plus important.
La interior, desi este mai mult spatiu in FK si iti cam fura ochii tot ce vezi, basca magic seats-urile, FD-ul e un monument de liniste, imbinarile fiind facute parca de civilizatii diferite.
Minus serios are FD-ul la computerul de bord.
Suspensiile sunt cu totul diferite, FK-ul vrand sa demonstreze ca daca ai un fund mare si moale esti castigat. De aici rezulta (nu doar speculativ) ca FD-ul da un feedback mult mai bun soferului in ce priveste drumul.
Probabil ca lipsa de acomodare cu FK-ul isi spune cuvantul in paralela pe care tocmai am facut-o.
Pe final, as zice ca FK-ul e o masina deosebit de frumoasa la toate capitolele, dar nu se pune problema sa fie preferata unui FD in materie de soferistica si consum.
Dragi posesori de FK, va rog sa nu va suparati pentru aprecierile facute de mine! Cu siguranta stiti mult mai bine masina decat mine si este probabil sa aveti dreptate daca ar fi sa ma contraziceti.
civic

The following 1 user says Thank You to vtin for this post:
  • Delphi

Draga Valentin, iti multumim pentru ca ne-ai reamintit c-am facut alegerea gresita!

Acest post este un pamflet si, daca nu-l tratezi ca atare, pun cainii pe tine (ca am doi). In plus niciodata n-as fi de acord cu tine pe tema asta, doar d-al dracu'! Sic!
2007 Civic FK2 Exec
Eibach · OMP · Summit · DIMSPORT · Injen · Megan Racing · Custom 5h1t
2003 VFR800 Interceptor
1994 CRX del Sol EH6 - SOLD!

Ete ca acu' vazui si io threadu'...Iti urez si aici sa o stapanesti sanatos si sa te bucuri maxim de ea!

@uibo: +1 Rollinglaugh
"To be a driver you need skill, to be a co-driver you need balls of steel"

Bai, asta este, ati facut-o, ati facut-o! Rollinglaugh

Multumesc mult, Bogdan!

Andrei, eu m-am tot codit, insa lui Delphi nu pot sa-i rezist.
Pe de alta parte, cred ca tu esti printre ultimii care sa-si puna probleme pentru alegerea facuta, mai ales ca masinuta ta nu prea mai aduce cu un FK2 adevarat Icon_wink.
civic

felicitari Vali sa o stapaniti sanatosi si cat mai multi km !!!

Multumesc mult, Razvan! Icon_smile
civic

S-o stăpâneşti sănătos! (inca o data)

FD-ul mi s-a parut mai orientat (si) catre confort, in raport cu FK (asta din putinii km cat am condus FD-ul unui vecin, cu niste timp in urma). Ma rog, sunt mult mai multe diferente intre ele. De ex: FD-ul mi-a mancat cu aprox. un litru de benzina mai putin la acelasi stil de condus, fata de 5D-ul meu (combinat urban-extraurban, mers normal si smuls, MT ambele masini).
Icon_evilNu ascult tot timpul Rammstein, dar atunci cand se intampla, asculta si vecinii...Icon_evil

Dar acum s-ar cere si niste poze. Icon_wink

Auzi, c-am facut noi alegerea gresita, o mai fi cum o mai fi. Da' tu chiar ai vrut sa te convingi c-ai facut alegerea potrivita prima oara, asa c-ai facut-o si p-aia gresita. Doar ca sa te-asiguri de corectitudinea primei Icon_smile
Deci te-astept sa-mi ceri indicatii referitoare la cum s-o modifici!
2007 Civic FK2 Exec
2003 VFR800 Interceptor

Deci vezi ca are nevoie de modificari? La FD nu e nevoie, e perfecta din fabrica... Icon_smile

Glumesc, sper ca nu te superi.

@w33bb0: pentru modificari stiu cui sa ma adresez. Sper ca vii peste doua saptamani! Icon_smile
civic

Pentru ca pneurile fata erau cam moi, astazi m-am apucat sa le pun la pompa pana la 2.2 atmosfere si imi apare in bord aprins senzorul "check tyre pressure". E tampit? Cum sa-l fac sa se stinga? Sa aduc iar pneurile la nivel de "taratoare"?!
civic

Nu nu...cu frana de mana trasa intri in meniul computerului de bord (pe I sau pe S, nu mai stiu chiar exact), navighezi in meniu pana dai de semnul acela care apare si la eroare, intri pe el si dai OK, se reseteaza.

The following 1 user says Thank You to DeN1gRator for this post:
  • vtin

Inteles! Notez si aplic maine.
Multumesc mult!
civic

@Delphi: "stock are toata lumea" e ceea ce-i raspund prietenei mele cand ma intreaba de ce vreau Delkevic, PowerCommander si paint job la mobra Icon_smile

@vtin: viu, cum sa nu viu. Viu si cu masina la nevoie Icon_smile)
2007 Civic FK2 Exec
2003 VFR800 Interceptor

The following 1 user says Thank You to w33bb0 for this post:
  • vtin

[Image: 15230753778_ea84222175_b.jpg]
[Image: 15417358735_95bcd6fb69_b.jpg]
[Image: 15230807217_039887310a_b.jpg]
[Image: 15394308486_637e77d77b_b.jpg]

Nu stiu cat de bine au iesit pozele.

Nu mi-a iesit resetarea pentru ca martorul din bord sa dispara. Icon_sad