This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

maruta: '07 Civic FD1, black

Si eu stiu de buna asta A ferodo-ului si le-am exclus, mai ales ca eu nu prea folosesc frana, dovada ca am ajuns la 60.000 de kilometri cu placutele pe jumatate mancate.
Ma calca pe draci zgomotul facut de frane la viteze mari, plus ca-mi induc si un sentiment de nesiguranta.

Reply

Baga atunci ATE si scapi de griji a si inca un lucru daca schimbi placutele naparat schimba si tablitele de fixare.

Reply

(22-02-2013, 20:14)vtin Wrote: Pentru ca am citit ca ai schimbat de curand placutele de frana, precum si MTF-ul, am cateva intrebari:

1. placutele stock sunt Textar sau ma inseala memoria?

2. cand va fi sa cumpar, adica in curand, placutele, la ce sa ma uit: la codul dat de producatorul de placute (fata Textar 2372901, spate 2365201) sau la cel OEM (fata 45022-SNB-E01, spate 43022-S5A-E50)?
M-am tot uitat la diversi funizori de placute si cele doua coduri nu coincideau.

3. de unde ti-ai cumparat placutele?

4. MTF-ul pe care ti l-ai pus e MTF3 sau e cel vandut de Tudor (e posibil sa fie tot MTF3, habar n-am)?

Multumesc!

Vali, nu stiu exact ce marca sunt placutele stock. Chiar nu mi-a trecut prin cap sa ma uit la ele, dar cred ca pot afla daca dau un telefon la service.
Multi vanzatori de piese aftermarket de la noi nu au codurile pentru Civic sedan pentru ca folosesc softuri/baze de date din tari (cum ar fi Germania) unde nu s-a vandut acest model. Nu este ceva general, dar am intampinat des aceasta problema. Deci, mare atentie ce iei si de unde iei.

Eu am acum placute OEM pe fata si pe spate, iar discuri am EBC TurboGroove pe fata si OEM pe spate + furtunase metalice fata/spate.
Inainte am avut placute EBC GreenStuff pe aceleasi discuri mentionate mai sus.
Pot spune clar ca am simtit o imbunatatire la franare in combinatia actuala, dar mai este vorba si de pret: placutele OEM (luate de la Asko) sunt dublu la pret fata de altele aftermarket, dar si tin cam dublu de kilometri. Deci, fiecare alege dupa cum crede.

Discurile de la EBC mi-au placut ca nu a mai reaparut problema trepidatiilor la franari la viteze mari, adica atunci cand discurile erau incalzite bine.

Despre placutele Textar, ATE si TRW am auzit lucruri bune, deci nu cred ca ai gresi daca ai alege una dintre aceste marci.

Ulei in cutie am, din cate imi amintesc, din tranbsportul ce a trimis Yula...nu stiu sa-ti spun daca e MTF3...poate ne zice el Icon_wink

PS: uite, la o cautare rapida pe net a codului de la Texatar dat de tine (2372901), gasesc siteul colegului VladTNS: http://www.placute-frana.ro/detalii-plac...0830_.html unde se face referire la codurile OEM ca fiind:

"OE Numbers
HONDA:45022SZ3G00
HONDA:45022SJFE00
HONDA:45022S7AE50
HONDA:45022S7AE00
"

iar eu stiu ca avem codul OEM acelasi dat de tine, adica 45022-SNB-E01. Confused

Poate te ajuta el cu indicatii in acest sens. Probabil ca se potrivesc, dar codurile OEM nu sunt cele care trebuie...
Pe siteul Textar sunt aceleasi date: http://www.brakebook.com/bb/textar/en_GB...arch.xhtml

PS2: vad ca se potrivesc si la Streamul lui Yula Icon_lol
http://www.brakebook.com/bb/textar/en_GB...heet.xhtml

The following 1 user says Thank You to maruta for this post:
  • vtin
Reply

Daca e uleiul ce l-am trimis eu atunci da, e MTF3. Si daca vin cu masina acasa si este nevoie o sa aduc cateva sticle.

Sent from my N4

Reply

imi trebuie mie pt civic.
Invidia Injen Weapon-R Eibach Drag Wheels Skunk2 Magnat

Reply

m-as baga si eu la 2 litri.

Reply

O sa fac un thread separat si vedem ce si cum.

Sent from my N4

Reply

Si eu sunt interesat...pt. 3 masini Icon_biggrin.

Reply

Multumesc, Maruta!
Cei de la service mi-au zis ca actualele placute is mancate in poportie de 50 %, insa o frana de pe la 140 se lasa cu niste zgomote neplacute rau si cred ca 60.000 de km sunt suficienti.

Yula, rogu-te sa pui si pentru mine vreo doo litre de MTF3, nu de alta, dar e de negasit pe plaiurile noastre!
Pe mine nu m-ar deranja nici daca ai trimite inainte sa vii ca sa nu-l mai cari atata drum, ca ne-am adunat destui amatori.
Multumesc!

Reply

@vtin : Salut

Uite aici care sunt codurile de placute sa nu mai ai dubii :

2372901 - textar fata
2365201 - textar spate

13.0460-5878.2 - ate fata
13.0460-5929.2 - ate spate

ATE si TEXTAR ar fi cele mai bune pt Sedan.
Si sa iti mai dau un pont(poate il stiai , poate nu)....placutele de pe hatchback nu merg la sedan, in schimb discurile de hatch sunt acelasi cu cele de sedan.

P.S. daca vrei si alte coduri de la alte firme de placute sa ma anunti

The following 1 user says Thank You to VladTNS for this post:
  • vtin
Reply

Vlad, intre ATE si Textar, care ar fi recomandarea ta?

Reply

ATE sunt ceva mai bune.De Textar s-a mai plans lumea ca scartaie,dar sincer cred ca este din cauza discurilor ca am avut pareri impartite intre mai multi clienti cu 5d-uri.unii au zis ca scartaie,altii ca nu scot nici un sunet.Singurul dezavantaj la ATE este ca pentru masinile asiatice sunt mai scumpe fata de cele nemtesti.
In concluzie daca este diferenta mare de pret intre ATE si TEXTAR eu as merge pe TEXTAR,iar daca diferenta intre cele doua branduri este mica as merge pe ATE.

The following 1 user says Thank You to VladTNS for this post:
  • maruta
Reply

Multumim de info, Vlad.

Reply

Hotarat sa schimb master cylinder de la ambreiaj deoarece scartaia foarte tare, am hotarat sa fac totusi o ultima incercare cu Honda Ureea Grease. Dadusem inainte cu tot felul de "alifii" si minunea nu tinea decat vreo 2 ore.
De data asta am dat si nu am mai mers cu masina vreo 3 saptamani deoarece am fost plecat in vacanta. La intoarcere, surpriza-surpriza, nu mai scartaie deloc.
Sa vedem acum cat ma tine.

Reply

(13-04-2013, 17:28)maruta Wrote: Hotarat sa schimb master cylinder de la ambreiaj deoarece scartaia foarte tare, am hotarat sa fac totusi o ultima incercare cu Honda Ureea Grease. Dadusem inainte cu tot felul de "alifii" si minunea nu tinea decat vreo 2 ore.
De data asta am dat si nu am mai mers cu masina vreo 3 saptamani deoarece am fost plecat in vacanta. La intoarcere, surpriza-surpriza, nu mai scartaie deloc.
Sa vedem acum cat ma tine.

Mda, nu a tinut decat 3 zile minunea. Deci, voi schimba pistonasul cu unul nou.
Wagner, nu are rost sa mai incercam si la tine sa dam cu Ureea Grease pentru ca vei pati la fel.

The following 1 user says Thank You to maruta for this post:
  • Wagner
Reply

De la cati kilometri a inceput sa-si arate slabiciunea?

Reply

(20-04-2013, 17:55)vtin Wrote: De la cati kilometri a inceput sa-si arate slabiciunea?

Nu-mi mai amintesc exact. Cred ca de vreo 3-4000 km (140.000 ai masinii).

Reply

(20-04-2013, 17:22)maruta Wrote:
(13-04-2013, 17:28)maruta Wrote: Hotarat sa schimb master....................

Mda, nu a tinut decat 3 zile minunea. Deci, voi schimba pistonasul cu unul nou.
Wagner, nu are rost sa mai incercam si la tine sa dam cu Ureea Grease pentru ca vei pati la fel.

Uff, chiar speram sa nu se intample asa. Cauza principala pentru care nu se mentine in timp nici o alifie este (dupa umila mea parere- si a altora) faptul ca zona respectiva se afla in bataia directa a jetului de aer (conditionat sau nu) directionat spre picioare. Orice "magiun/dulceata" se usuca sau se evapora pur si simplu dupa un anumit timp.

O sa incerc (atunci cand fac rost) o vaselina pe baza de cupru sau aluminiu, ceva rezistent la temperaturi mari, in orice caz. Englezii ii mai spun si "brake assembly lube". Pe la minunatele noastre magazine de piese auto am intrebat de asa ceva si mai ca nu mi-am luat si caft din cateva locuri. Se uitau la mine ca broasca la incendiu. Daca nici asta nu da rezultatul bun, voi incerca spray de lant de motor, dar pentru enduro. Ala rezista si la noroi si la apa, o sta si pe o mizerie de piston de master "shit" de-al nostru.

Din ce am incercat pana acum, spray-ul de lant a tinut cel mai mult (cu toate ca am dat cu frica, sa nu stric ceva pe-acolo - a se citi putin, in primul rand pentru a nu repeta ce a patit Gabi)
Icon_evilNu ascult tot timpul Rammstein, dar atunci cand se intampla, asculta si vecinii...Icon_evil

Reply

Din cate am inteles eu, este un defect de fabricatie al pistonasului, iar unsorile nu sunt decat un fel de paleative temporare, si care nu rezolva problema (un fel de frectie pe piciorul de lemn). Se pare ca tija pistonasului nu este centrata corect in interiorul cilindrului, iar din cauza asta se toceste neuniform un fel de garnitura, sau dop, care este facuta din plastic. La un moment dat, din cauza acestei uzuri, si a cresterii descentrarii tijei, ajunge sa se frece metal pe metal. Desigur ca daca este un strat de unsoare sau de vaselina pusa acolo, se mai atenueaza zgomotul, dar cum se subtiaza stratul, cum reapare zgomotul.

Oricum, la maruta a tinut foarte mult pistonasul... Biggthumpup

The following 1 user says Thank You to Delphi for this post:
  • vtin
Reply

@Delphi: e un defect din fabricatie de 20 ani Icon_smile si modele vechi sufera de aceeasi problema.

Sent from my N4
Honda nu arde uleiul, il foloseste.

Reply

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Theme © 2014 iAndrew