This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

maruta: '02 Accord CH1 Type-R - H22A7

ATR-ul nu mai trage asa de bine cand e cald afara. Cred ca trebuie sa ma gandesc la un CAI, ceva....

Reply

du-o pe la munte ca e mai racoare si drumuri intortocheate. Ieri am ajuns la brasov dar pe buzau, intorsura buzaului (dn10). Ceas drumu, foarte bun, liber si peisaje marfa. Ceva gen cheia poate chiar mai fain Icon_smile

Reply

Asa e la munte trage cel mai bine motorul Icon_biggrin
Honda nu arde uleiul, il foloseste.

Reply

(01-05-2012, 01:11)yulasinio Wrote: Bai, serios ca m-am saturat frate. Am avut o saptamana de "caldura" la sfarsitul lui Martie si cam atat, e tot 2,3 grade noaptea si maxime de 10-11 ziua Icon_censored In plus de asta mai bate si cu'va ala de vant de numa, sambata nu stiam pe unde sa ma mai ascund cand lucram la masina.

Parca vad ca o sa fie cat de cat caldut cateva luni si apoi iarasi intram in perioada de iarna Icon_no2Icon_sadblinky

La noi, de vreo 4 zile, ies la tricou şi bermude...:angel: am avut pe la 26-27 de grade. Speram să o ţină tot aşa până pe la toamnă Icon_smileIcon_biggrin

Sent from my HTC Desire S using Tapatalk
"To be a driver you need skill, to be a co-driver you need balls of steel"

Reply

Astazi am schimbat rulmentul cu butuc cu tot de la roata stanga spate si bucsile de la bara stabilizatoare spate.
Rulmentul a fost aftermarket si, spre surprinderea mea, scria Made in Japan pe el. Camasa de la cel stricat a iesit foarte greu.
[Image: eec4ebd7.jpg]
[Image: 5b1c8745.jpg]

Totodata mi-au sosit tot felul de bunataturi pentru ATR.
Distributia cu pompa de apa, bujiile, garniturile de la capac, si ceva bucsi/bieleta. Toate originale.
Astept sa gasesc timpul si banii necesari sa fac inlocuirile.

[Image: 8828fa91.jpg]

[Image: fa9b86f9.jpg]

[Image: 3d93f98d.jpg]

[Image: 4db26f16.jpg]

[Image: 20749e13.jpg]

[Image: 58604922.jpg]

PS: scuze pentru calitatea pozelor si pentru faptul ca su nt cu fundu-n sus.

Reply

Bravo domne, nu te lasi deloc, orice masina ai trebuie sa fie in tip-top condition, am multa admiratie pentru pasiunea ta.

Reply

sa-i fie de bine Icon_smile vii cu ea la meet?

Reply

cat a fost butucul? ma gandeam si eu la o conversie 4x100 --> 5x114,3, dar nu stiu daca se mai pupa etrierii si capu de planetara..
Invidia Injen Weapon-R Eibach Drag Wheels Skunk2 Magnat

Reply

Sunt unele piese la care nu ai voie sa faci compromisuri, cum ar fi distributia. Noroc ca se mai gasesc in State piese pentru motorul asta, altfel ma costa o avere la noi.
Incerc sa intretin masina asta cat mai bine si sa o readuc aproape de ce a fost ea acum 10 ani.
As fi vrut sa-i fac distributia si simeringurile de la supape inainte de intalnire, dar vin cu ea asa, ca nu-i bai.
See you soon.

(06-06-2012, 18:12)LIVIU_CTS Wrote: cat a fost butucul? ma gandeam si eu la o conversie 4x100 --> 5x114,3, dar nu stiu daca se mai pupa etrierii si capu de planetara..

Butucul cu rulment 357 lei la Augsburg. 714 lei la dealerii Honda...adica fix dublu.Biggthumpup

Reply

Rulmentul nu e mare branza da-l in masa numai sa nu fie chiar de la 38 in rest merge orice.

Astept sa dau o tura cu ATR-ul Icon_biggrin

Sent from my GT-I9000

Reply

Filtru polen

Ieri mi-am facut timp sa schimb filtrul de polen. Observasem ca nu prea facea rece aerul conditionat la fel ca Civicul. Am pus-o si pe seama caldurii si a vechimii masinii, dar mi-am adus aminte ca fostul proprietar nu a schimbat NICIODATA acest filtru de frica sa nu strice ceva pe la bord, desi lucra la Honda. In fine, sper sa fi inteles eu bine.

Operatiunea este destul de complicata. Trebuie data jos protectia de sub torpedou.

[Image: DSC_0004.jpg]

Apoi se scoate o bara de metal de care este prins torpedoul. Pe urma, se scoate cu totul compartimentul de depozitare si se indeparteaza niste fire care impiedica scoaterea filtrului.

[Image: DSC_0008.jpg]

[Image: DSC_0014.jpg]

[Image: DSC_0015.jpg]

[Image: DSC_0016.jpg]

Cam asa arata un filtru nou si unul foarte folosit. Nu prea seamana, ha? Icon_wink

[Image: DSC_0017.jpg]

[Image: DSC_0018.jpg]

Ce nu am reusit eu, sa-mi dau seama ce fel de bec trebuie la soclul asta. E vorba de becul ce lumineaza torpedoul.

[Image: DSC_0025.jpg]

Reply

Destul de complicat sa schimbi filtru Icon_neutral

Sent from my GT-I9000

Reply

Damn it in ce hal poate sa arate. Mi se pare destul de complicat de schimbat.

Reply

Nu este bec de pozitie?

Reply

(28-06-2012, 23:44)Doc Wrote: Nu este bec de pozitie?

Nu este de pozitie. E ceva mai mic.

Reply

Nici ca cele de la lapile pentru numarul de inmatriculare? Confused

Reply

(29-06-2012, 10:38)georgian03 Wrote: Nici ca cele de la lapile pentru numarul de inmatriculare? Confused

Nope.

Up to date.

Ultimele modificari/imbunatatiri:
- schimbat distributia, inclusiv pompa de apa si bujiile;
- schimbat simeringurile de la supape; am gasit depuneri mai putine decat ma asteptam, dar nu sunt multumit de cum a fost intretinuta masina, se vede ca nu s-a folosit ulei de calitate si/sau nu s-a schimbat chiar la timpul potrivit:

[Image: IMG_1523.jpg]

[Image: IMG_1545.jpg]

- pus Flush Engine de la Amsoil dupa care s-a curatat cat de bine s-a putut motorul si apoi s-a pus ulei Amsoil 10w30 Dominator Racing:

[Image: IMG_1512.jpg]

[Image: IMG_13692.jpg]

[Image: IMG_1370.jpg]

- schimbat garnitura de la coolerul de la filtrul de ulei;
- pus filtru de ulei original Honda de S2000; diferenta dintre el si cel "normal" se poate vedea in poza:

[Image: IMG_1480.jpg]
[Image: IMG_1479.jpg]

- schimbat lichidul de frana si ambreiaj cu unul de la Millers cu punctul de fierbere la peste 300 grade:

[Image: IMG_1535.jpg]

- curatat si vopsit capac motor cu vopsea de etrieri de la Foliatec:

[Image: IMG_1534.jpg]

[Image: IMG_1519.jpg]

[Image: IMG_1536.jpg]

[Image: IMG_1549.jpg]

- cumparat jante pe 17" de Civic 5D; m-a atras in special pretul si faptul ca sunt foarte rezistente; nu au un design extraordinar dar nu conteaza asta pera mult acum; 2 dintre ele sunt impecabile, una foarte buna iar alta trebuie putin indreptata si vopsita:

[Image: IMG_1555.jpg]

[Image: IMG_1554.jpg]

Reply

Buna treaba! In fotografia cu filtrele se vede ce ziceam pe thread-ul meu, respectiv buza de la filtrul original. Garnitura de la cel de S2000 e la fel de mica si moale?

Reply

Ba designul si cat de rezistente sunt ar fi trebuit sa te incante Icon_smile
Mie-mi place tare mult cum arata, dar, din pacate, sunt G-R-E-L-E! Icon_sad

Felicitari pentru lucrare si fii pe pace cu workmanship-ul lui Marius. In 4 ani nu s-a intamplat nici macar o singura data sa-mi dea cel mai mic chix, sfat sau parere aiurea. Am ajuns sa-i dau masina la telefon si se inteleg acolo intre ei Icon_smile
2007 Civic FK2 Exec
Eibach · OMP · Summit · DIMSPORT · Injen · Megan Racing · Custom 5h1t
2003 VFR800 Interceptor
1994 CRX del Sol EH6 - SOLD!

Reply

(20-07-2012, 17:56)kmr Wrote: Buna treaba! In fotografia cu filtrele se vede ce ziceam pe thread-ul meu, respectiv buza de la filtrul original. Garnitura de la cel de S2000 e la fel de mica si moale?

Parca e mai lata/mare. Cat de moale este fata de filtrul mai mic nu-mi dau seama si e deja pe masina cel de S2000 Icon_wink

(20-07-2012, 17:58)w33bb0 Wrote: Ba designul si cat de rezistente sunt ar fi trebuit sa te incante Icon_smile
Mie-mi place tare mult cum arata, dar, din pacate, sunt G-R-E-L-E! Icon_sad

Felicitari pentru lucrare si fii pe pace cu workmanship-ul lui Marius. In 4 ani nu s-a intamplat nici macar o singura data sa-mi dea cel mai mic chix, sfat sau parere aiurea. Am ajuns sa-i dau masina la telefon si se inteleg acolo intre ei Icon_smile

Ideea cu jantele era ca mi-ar fi placut altele mult mai scumpe insa (si mai usoare). S-ar putea sa dea foarte bine pe masina. Inca nu le-am probat.
Cat despre Marius, nu ma indoiesc de profesionalismul lui. Avem ceva pareri diferite la unele fluide/uleiuri etc, dar asta nu prea conteaza. Meseria e meserie si se vede.

Reply

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Theme © 2014 iAndrew