Grija mare cu rotativa, in special la muchii/margini. In rest, dupa un pic de antrenament (daca poti sa il faci pe niste elemente vechi sau de inlocuit) termini treaba mult mai repede decat cu DA-ul. In functie de starea masinii, mergi in 2 etape: o corectie medie si un finish.
Kit-ul respectiv e interesant.
Nu ascult tot timpul Rammstein, dar atunci cand se intampla, asculta si vecinii...
Stiu, m-am uitat la o gramada de videouri pe utube si am un morcov mare sa o folosesc pe masina. Dar acum daca tot am cumparat produsele alea am sa exersez pe bara aia ce o am si poate fac coupeul la Stream, daca o dau in bara il imbrac in folie si aia e
Depinde de ce rezultate obtin pe bara am sa vad daca ma bag la masini sau nu. Si asa nu mi-am luat numai suport si bureti de 6" asa ca nu planuiesc sa fac numai partile mari si plane pentru restul am sa fac la mana.
Yula am dat si eu ieri de o scula d'aia si 2 bidoane de 3M unu cu pasta alba mai dura si alta rosie mai fina si un burete verde.
Acum intreb si eu : de unde pot face rost de bureti si ceva polish la preturi ok de pe net ?
Cum esti incepator la fel ca si mine eu recomand dual action polisher. Iar ca pasta un fina pentru Honde sau toate trei categoriile ca sa acoperi orice autovehicul.
mie ideea de masyna de polishat nu prea imi place. Poti face mai mult rau cu ea.... Dar, daca tot vrei sa folosesti asa ceva, incearca cu o pasta de polish cat mai putin abraziva. Nu stiu ce sa-ti recomand
05-08-2013, 07:38 (This post was last modified: 05-08-2013, 07:40 by Wagner.)
Inainte de a te apuca de lucru, arunca un ochi si pe detailingworld.co.uk. Au tutoriale destul de bine puse la punct. Vezi exact ce si cum si treci la treaba. Orice ai de gand sa faci, ia in calcul faptul ca la Honda (precum si la alti producatori japonezi) merge pe eco-shit, mai exact masinile au un lac foarte moale (pe baza de apa). Cu o masina dual-action si cu un polish mediu + polish fin scoti cam tot ce e de scos in materie de zgarieturi.
Pentru protectie foloseste o ceara buna (Collinite 476 e foarte bine cotata) sau Optimum Opti-Coat 2.0 (pe cea de-a doua intentionez sa o folosesc la masina mea, cu prima ocazie). Bafta!
PS: Daca poti sa faci rost (cu imprumut, macar) de un aparat pentru masurarea grosimii stratului de lac, ar fi si mai bine. Sustin metoda lui Yula, cu exersarea pe un reper vechi sau din dezmembrare.
Nu ascult tot timpul Rammstein, dar atunci cand se intampla, asculta si vecinii...
@Wagner: pentru Opticoat 2.0 e bine sa te mai combini cu cineva. Din cantitatea aia se fac 2 masini ( Civic-uri) si ar fi pacat sa arunci. Maruta zicea ca ar vrea sa faca asta si pe Civic dar mai incolo ( nu stiu exact cand ).
The following 1 user says Thank You to kmr for this post: • Wagner
(05-08-2013, 07:38)Wagner Wrote: Inainte de a te apuca de lucru, arunca un ochi si pe detailingworld.co.uk. Au tutoriale destul de bine puse la punct. Vezi exact ce si cum si treci la treaba. Orice ai de gand sa faci, ia in calcul faptul ca la Honda (precum si la alti producatori japonezi) merge pe eco-shit, mai exact masinile au un lac foarte moale (pe baza de apa). Cu o masina dual-action si cu un polish mediu + polish fin scoti cam tot ce e de scos in materie de zgarieturi.
Pentru protectie foloseste o ceara buna (Collinite 476 e foarte bine cotata) sau Optimum Opti-Coat 2.0 (pe cea de-a doua intentionez sa o folosesc la masina mea, cu prima ocazie). Bafta!
PS: Daca poti sa faci rost (cu imprumut, macar) de un aparat pentru masurarea grosimii stratului de lac, ar fi si mai bine. Sustin metoda lui Yula, cu exersarea pe un reper vechi sau din dezmembrare.
avand in vedere ca e proaspat revopsit crx-ul cu vopsea cum era odata nu d´astea pe baza de apa , nu cred ca pot sa fac multe rele, o sa iau un clay prima data si dupa un polish mediu sa vad ce iese, si eventual o ceara dupa
multumesc de ajutor va pun o poza mai veche de cum arata scarba dupa imfumusetare