andrei_r
Threads: 13
Thanks Received: 8 in 7 posts
Thanks Given: 9
|
|
26-04-2013, 17:43
(This post was last modified: 26-04-2013, 17:44 by andrei_r.)
Dezamagit din ce in ce mai tare de calitatea spalatoriilor din ultima perioada si profitand de faptul ca ai mei au ditamai curtea + jet m-am hotarat sa-mi iau eu ceva produse si sa ma apuc de treaba. Din pacate, sunt praf la capitolul asta stiu doar ca exista pe lume Sonax si Meguiars.
Initial am facut o lista care suna cam asa (pun si niste links, nu's batute in cuie):
1. sampon auto: asta 01 sau asta 02 sau asta 03
2. ceara lichida - aici daca stiti ceva care sa fie foarte foarte bun impotriva prafului asezat peste noapte pe masina va rog sa nu tineti pt voi, sunt facut la psihic in domeniul asta!
3. solutie jante
4. solutie geamuri
5. carpe, bureti pentru spalat/sters/lustruit, daca imi puteti recomanda ceva raman dator, habar nu am ce ar trebui.
Intrebari:
1. care sunt mai bune, Sonax sau Meguiars, sau nu conteaza?
2. de unde le pot lua la pret/calitate/livrare/etc cel mai ok?
3. pentru interior... e recomandat ceva pt presuri/plastice?
Din pacate sigur ratez weekendul acesta ca nu am timp de comanda insa sper weekendul viitor (adica sambata) sa o fac boboc ca deja sunt mega trist in ce hal arata (aici ajuta enorm si faptul ca as putea deschide o plaja privata cu pamantul/nisipul folosit pe post de antiderapant in Iasi si care n-a fost maturat niciodata la mine pe strada).
2009 Audi A6, 2.0 - 170CP, A/T, gri
Fosta: Honda Civic 4D 1.8 ES M/T Taffeta White
|
DeN1gRator
Thanks Received: 50 in 46 posts
Thanks Given: 7
|
|
De la Sonax sa iei ptr Jante SONAX FULL EFECT, e za best. In rest Meguiars bate bine cam tot ce mai e in domeniu, dar sunt si scumpi. Mai poti lua Mafra, mai exista Sonus.
Pentru spalat 2 galeti de 10L, una in care pui apa cu sampon una in care clatesti.
Manusa de preferinta din oaie, dar poti lua si acelea din marile magazine, cu floci pe ele. (galbene, verzi, etc). Folosesti una ptr partea superioara a masinii, una ptr pareta inferioara (si incepi spalatul tot timpul din partea superioara, apoi o iei in jos). Sa clatesti des manusa.
Pentru ai prosoapele de microfobra (de ex http://www.cleanyourcar.co.uk/microfibre...od_84.html).
De asemenea mai ia vreo minim 5 microfibre mai mici pentru diverse operatiuni (merg si alea Kent din mag mari).
Ceara nu am folosit lichida niciodata, nu prea imi place, aici mai bine mergi pe un sealent si apoi ceara solida (ceara vine cu buretele ei pentru aplicat) - poti lua si aici produsele TurtleWax din carreour de ex, ei chiar au gama completa (pentru cam toate operatiunile).
Si fiindca deja mi-e lene sa mai scriu suna-ma te rog daca mai ai nevoie de explicatii, info, orice, cre ca mai ai nr meu, daca nu ti-l trimit.
|
vtin
Threads: 5
Thanks Received: 17 in 16 posts
Thanks Given: 96
|
|
26-04-2013, 18:05
(This post was last modified: 26-04-2013, 18:08 by vtin.)
Stii tu bine cine se pricepe la asa ceva...
Din ce stiu eu, adica putin, as zice sa incerci sampon Optimum No Rinse (nu necesita clatire) care s-ar zice ca e foarte bun, apoi ar trebui sa o decontaminezi cu niscai argila si lubrifiant special (poti lua tot Optimum, ca argila nu e agresiva), dupa care ii mai tragi o spalare si pui pe ea o ceara de foarte buna calitate. Indraznesc sa-ti recomand una solida. Mie mi-a placut mult Collinite.
Dupa ce ai facut toata treaba asta, eventuale stergeri de praf fin poti face cu un quickdetailer. Sonus are un produs foarte bun.
Sonus e foarte bun si pentru plastice.
Produse poti gasi pe colindetailing.ro si prodetailing.ro.
La spalare, e bine sa te folosesti de povestea celor doua galeti...
Na, ca mi-am permis mult prea multe. :p
civic
|
andrei_r
|
|
26-04-2013, 19:22
(This post was last modified: 26-04-2013, 23:11 by DeN1gRator.)
Recapitulare:
1. pentru jante ramanem deci la Sonax FULL EFECT.
2. sampon Meguiars (m-am uitat la cel adaugat de tine vtin... dar ma cam deprima modul de aplicare, prefer galeata + sampon + carpa/manusa/burete)
3. pentru spalat: 2 manusi [url=http://www.pro-detailing.ro/chemical-guys-washh-mitt-extra-thick-premium-manusa- Părul sau lâna care acoperă pielea unor animale.-oaie-p-147.html]oaie[/url]
4. pentru sters: microfibre
5. ceara: aici nu prea m-am prins, asta se aplica DUPA spalat + sters + clatit? Asta e buna? Dupa aplicare se sterge tot cu microfibra?
Pentru geamuri sa inteleg ca nu se foloseste nimic special?
Pentru plastice interior: curatator + aplicator, e suficient?
|
vtin
Threads: 5
Thanks Received: 17 in 16 posts
Thanks Given: 96
|
|
De ce nu-i faci decontaminare? O dai cu ceara si ea e plina de mizerie (chiar daca ai spalat-o)?!
civic
|
yulasinio
Threads: 202
Thanks Received: 182 in 174 posts
Thanks Given: 86
|
|
Uite aici un ghid orientativ:
Eu pentru geamuri am folosit solutia de la CarLack, de 3 ani de zile mi-am facut toate masinile si inca mai am solutie. Cand am venit acasa in 2010 in Germania am prins potop pe drum, era apa pe autostrada de o palma, toti erau cu stergatoriile pe treapta a doua iar eu eram pe intermitent 
Recomand produsul asta din toata inima.
P.S. Se pare ca nu mai este aceleasi recipiente cum am luat eu. Carlack Glass Sealing varianta noua
Si cum arata cele luate de mine...
Honda nu arde uleiul, il foloseste.
|
The following 1 user says Thank You to yulasinio for this post:
• Toyboy
DeN1gRator
|
|
26-04-2013, 23:21
(This post was last modified: 26-04-2013, 23:23 by DeN1gRator.)
Pentru interior poti folosi Pulimax, este foarte foarte bun. Pentru decontaminare poti folosi Carlack NSC sau Dodo Juice Lime prime sau Lime prime light, nu e musai sa faci cu argila, plus ca argila e si mai tricky de folosit si poti face si rau cu ea.
Dupa ce speli masina cu 2BM (two bucket method), o stergi cu prosopul (tot de sus in jos neaparat), iti faci jantele cu sonax, le cureti, apoi folosesti un paint sealent (asta merge destul de repede), si dupa asta vii cu ceara: iei pe burete si aplici cu miscari rotative, pe toata masina (o sa iti ia ceva timp si o sa te doara un pic umarul  ), apoi dupa ce se usuca cu o carpa de buffing ii dai luciu. Daca esti maniac poti da 2 straturi de ceara  .
Pentru geam eu folosesc solutia de la turtle wax, e foarte buna. Pentru sters am luat o carpa speciala de geamuri (e albastra si scrie GLASS pe ea, nu mai stiu de unde o am). Dupa sters poti da cu un rain repellent (ce ti-a pus Yula), gasesti si in mag mari chiar sub numele de rain reppelent, are eticheta galbena (scrie pe sticla cum sa aplici).
Asta trebuie sa o incerci 1 data, unora nu le place, altii nu pot trai fara  (cand e tratat parbriuzu, apa se scurge rapid singura, dar cand trece stergatoru lasa un efect de ceata ptr 1 secunda asa, pe unii ii deranjeaza).
Desenul pus de Yula il am si eu de la el de cativa ani, mi l-am listat si ma ajuta ff mult  , doar ca eu sar peste polish iar decontaminarea nu o fac cu clay decat daca am ceva smoala sau pete care nu ies cu altceva).
Acuma, cand o sa incepi o sa vezi ca sunt ff multe solutii ptr ff multe probleme, eu de ex mai am solutie ptr scos smoala, tar, etc, mai am solutie speciala ptr zonele nichelate/cromate, mai o solutie speciala ptr exterior geamuri, un fel de polish de geam, duce din zgarieturile alea fine care deranjeaza, am si spuma si crema ptr cauciucuri, am o solutit ptr sters tipsurile la toba (triunghiurile alea), am o solutie ptr chedere, etc.
|
yulasinio
|
|
Eu prefer sa fac masina cu tar remover dupa spalare si inainte de clay mai ales prima data.
Si jantele se spala prima data pentru ca sunt cele mai murdar si nu vrei la final sa murdaresti ce ai curatat odata
|
Toyboy
Threads: 11
Thanks Received: 81 in 73 posts
Thanks Given: 93
|
|
aveti timp si de d'astea ?
|
andrei_r
|
|
S-a notat, mersi tare mult! Toyboy, nu prea aveam timp pana acum, da promit ca o sa-mi fac, m-am saturat de incompetenta "spalatorilor agreati"!
|
DeN1gRator
|
|
Uite aici: http://ingrijireauto.ro/ gasesti cam tot ce ai nevoie. Sau pe Mafra.ro, acolo sunt produse mai ieftine, dar nu au prosoape de uscare, carpe, etc.
|
andrei_r
|
|
29-04-2013, 18:07
(This post was last modified: 29-04-2013, 18:09 by andrei_r.)
|
Toyboy
Threads: 11
Thanks Received: 81 in 73 posts
Thanks Given: 93
|
|
eu prima data ii dau cu jet ghini, ghini, doar pe dinafara nu si pe dinauntru cum am vazut pe yutub, dupa care imi umplu ¨galeata¨cu apa si detergent de vase, daca se poate cu aloe vera sa protejeze voxaua  , dupa care incep masaju´cu o manusa d´aia cu floci  (mersi Adi), de sus pana jos,.... usor usor, pomenesc toti sfintii celui care lasa urme pe caroseria mea proaspat vopsita, dupa care ma impac cu gandul ca in 2 ani va trebui sa o vopsesc iar.
o las sa se scurga bine la umbra, intre timp imi sterg geamurile fumurii pe interior de la atata gaz, cu ceva hartie la sul, cu un servetel umed deranjez praful de pe bord, iar cu resturile de hartie de la geam, imi sterg picaturile de apa ce-mi intra pe la antena, si se scurg fix pe telescoapele portbagajului ..... pentru uscare folosesc VTEC din plin, si benzina de 95
|
Wagner
Threads: 4
Thanks Received: 18 in 17 posts
Thanks Given: 41
|
|
30-04-2013, 09:33
(This post was last modified: 06-06-2013, 14:49 by Wagner.)
Uneori mai folosesc si eu efectul "CP" (cai putere). Cum? Ma duc la o spalatorie self-service (de obicei OMV), 2-3 jeturi (doar samponare si clatire) si din cauza lenei ies undeva la o "b l a n a" sa se usuce agregatu'. (Fratilor, faceti ceva cu parul si lana animalelor - va rog din sufletul meu mic si negru)
Am doar doua spalatorii in Buc. unde merg cat de cat linistit: Concorso (Baneasa - indivizii chiar le au pe partea de spalare, microfibre si tot tacamu', scump - dar fara atentii) si spalatoria din parcarea de la Mag Unirii (etaj 7 al parcarii supraterane - ma dau jos mergand ca pinguinu' din cauza ametelii - deh, imi place sa urc destul de tare). La interior (cand am timp) - cablul de 20m de la un vecin, aspiratorul injectie-extractie, MaFra Pulimax, MaFra Textile shit, Sonus kit pt piele(volan si putina piele din interior), Carlack Plastic Care sau Sonus Cockpit kit si cam asta este. Pe geamuri folosesc Carlack Glass Sealing Kit, cu rezultate foarte bune.
Nu ascult tot timpul Rammstein, dar atunci cand se intampla, asculta si vecinii...
|
kinky_boy
Threads: 44
Thanks Received: 105 in 92 posts
Thanks Given: 33
|
|
tot in parcarea de la Mag unirii merg si eu, numai ca s-au dus vremurile in care chiar se merita sa mergi acolo.
in primul rand nu mai folosesc masinaria cu apa osmotizata si tot ce mai oferea ea. folosesc niste karchere, spuma e de kkt, daca ai masina intr-adevar murdara nu o curata, chiar si daca o lasi sa actioneze un pic. la mine ultimele doua dati au dat putin si cu din ala de dau pe jante, probabil e ceva mai tare.
ceruitul e cam degeaba, numai ce lasa pete.
pacat ca era ok inainte. eu nu stiu unde sa ma mai duc. cred ca o sa-mi caut si eu un omv aproape unde pot sa mi-o spal singur si aia e.
|
Wagner
Threads: 4
Thanks Received: 18 in 17 posts
Thanks Given: 41
|
|
Am observat asta si eu - vineri cand am fost la ei. Din ce am vorbit cu ei s-au schimbat si oamenii si "e criza, domnule". Pragul din stanga la spalat doar trei sferturi. In fine, la tara merge...
Concorso e super ok, dar e relativ departe, plus ca tot timpul e coada. Toate fitele pe roti din nordul orasului merg acolo.
Nu ascult tot timpul Rammstein, dar atunci cand se intampla, asculta si vecinii...
|
yulasinio
|
|
Astazi am primit scula asta cacadou asa ca i-am cumparat cateva accesorii sa-mi pot lustrui masinile daca tot a dat caldura
Collinite 476S - Super Doublecoat Auto Wax
Chemical Guys - Black 5.5" Hex-Logic Pad
Chemical Guys - White 5.5" Hex-Logic Pad
Meguiars #205 - Ultra Finishing Polish 8oz
Ultra Soft Velcro Backing Plate 125mm
|
DeN1gRator
|
|
Faina scula, si eu vreau sa imi iau da mi-e frica sa nu fac mai mult rău, trebuie training ca sa lucrezi bine cu așa ceva.
|
LIVIU_CTS
Threads: 45
Thanks Received: 115 in 107 posts
Thanks Given: 142
|
|
trebuie mana buna.
Invidia Injen Weapon-R Eibach Drag Wheels Skunk2 Magnat
|
yulasinio
|
|
Bai sincer si eu vroiam DA dar asta am primit, acuma nu pot refuza cadoul omului. Dupa ce am citit pe detailingworld ce combinatie ar merge mai bine m-am dus pe un medium polishing pad si solutia fina de polish Meguairs.
Am o bara fata ramasa de la Si ai am sa practic un pic pe ea prima data.
Esti kit de vanzare DA cu 3 solutii de polish de la Mezerna + 6 paduri 3x6" si 3x3.5" si doi suporti la 195
http://www.cleancar.ie/kestreldas-6completekit.html
Sent from my N4
|
|