andrei_r
Threads: 13
Thanks Received: 8 in 7 posts
Thanks Given: 9
|
|
Dupa parerea mea unul din cele mai frumoase SUV-uri alaturi de Infinity
2009 Audi A6, 2.0 - 170CP, A/T, gri
Fosta: Honda Civic 4D 1.8 ES M/T Taffeta White
|
yulasinio
Threads: 202
Thanks Received: 182 in 174 posts
Thanks Given: 87
|
|
Asta nou arata tare frumos.
Apropo de frumos, sambata eram la cumparaturi si am dat cu nasul in parcare peste un Genesis, pfff am fost placut impresionat de cum arata la exterior.
Honda nu arde uleiul, il foloseste.
|
LIVIU_CTS
Threads: 45
Thanks Received: 115 in 107 posts
Thanks Given: 142
|
|
(03-10-2012, 16:53)DeN1gRator Wrote: Am vazut si io Hyndai-ul, nu l-am putut conduce din pacate ptr ca nu au la test...50% din poze sunt photoshop (parerea mea), materiale destul de proaste al interior, plus ca per total parca da un pic altfel decat in poze.
bah simioane, nuş ce spui tu acolo, eu chiar am vazut masina aia , mi-am bagat si nasu in ea....nu e cum spui tu, nu prea ai de ce sa te plangi, adica, ce am vazut eu e peste cr-z la interior (parere subiectiva, evident). cumse misca....nu stiu, nu are cum sa fie un fel de type-r, dar e destul de interesanta.
Invidia Injen Weapon-R Eibach Drag Wheels Skunk2 Magnat
|
kinky_boy
Threads: 44
Thanks Received: 105 in 92 posts
Thanks Given: 33
|
|
noul porsche cayenne turbo s si 1 milion de sisteme de ajutor. cu atatea sisteme or sa dea incredere si panaramelor sa conduca si mai tare ... da si daca scapa de sub control cre ca nu mai scapa nimeni
Masina accelereaza de la 0 la 100 km/h in 4,5 secunde (-0,2 secunde fata de Turbo) si are un consum mediu declarat de 11,5 litri benzina/100 km, la fel ca si versiunea Turbo.
Porsche Cayenne Turbo S poate atinge o viteza maxima de 283 km/h (+5 km/h fata de Turbo).
Masina beneficiaza de suspensie pneumatica controlata electronic (PASM) si sistem de control dinamic al sasiului (PDCC) care elimina aproape complet ruliul pe viraje.
Pentru agilitate sporita, masina este echipata si cu un sistem care franeaza automat si selectiv rotile pentru a se inscrie mai bine pe viraje (PTV Plus – Porsche Torque Vectoring).
Pachete speciale de piele, in diverse combinatii, au fost create special pentru Cayenne Turbo S.
Livrarile catre clienti incep in ianuarie 2013, la un pret cu TVA de aproape 152.000 euro.
http://0-100.hotnews.ro/2012/10/12/porsc...ai-putere/
|
LIVIU_CTS
|
|
bah da hotnews mai exista dupa ce tata lui s-a tirat cu banii?  sorry pt offtopic
|
maruta
Threads: 18
Thanks Received: 73 in 60 posts
Thanks Given: 45
|
|
Masinile Infiniti vor avea sisteme de directie fara legatura mecanica intre volan si roti
Nissan a anuntat ca din 2013 pe o serie de modele ale marcii de lux Infiniti va fi disponibila directia electronica, astfel ca vor fi inlaturate legaturile mecanice dintre volan si roti, deschizandu-se drumul catre masinile ce vor putea fi controlate printr-un simplu joystick. Inginerii de la Nissan spun ca tehnologia va permite montarea volanului oriunde in masina si va fi extrem de utila in dezvoltarea automobilelor care se pot conduce singure. Directia electronica a fost prezenta pe multe concepte in ultimii ani, dar in serie nu a fost introdusa.
La acceleratie, tehnologia Drive by Wire – la care cablul clasic a fost inlocuit de senzori – este ceva obisnuit in industria auto, insa Nissan vrea sa duca lucrurile si mai departe, iar in 2013 va lansa modele Infiniti la care si directia va fi electronica.
Prin aceasta tehnologie Drive by Wire, folosita pe scara larga la avioane, senzorii trimit informatii legate de cum misca soferul volanul, catre o unitate electronica de control care apoi va transmite comenzile la roti.
Avantajele tin de faptul ca se reduce considerabil numarul de elemente care se misca, iar raspunsul masinii la comenzi ar trebui sa fie mult mai prompt, chiar si pe suprafete dificile de drum. In plus, existand mai putine componente si interventiile tehnice pentru reparatii ar trebui sa fie mai rare.
Inginerii de la Nissan spun ca tehnologia permite practic montarea volanului oriunde in masina, chiar si pe locurile din spate, dar si controlul vehiculului cu un joystick.
Niponii mai spun ca tehnologia va fi foarte utila si la masinile autonome care in 10 – 15 ani ar putea ajunge pe sosele. Masinile vor deveni un fel de “extensie a unor roboti”, spune un inginer al Nissan, insistand pe avantajele acestor tehnologii.
Criticii directiei electronice spun ca sistemul este scump, iar daca apar probleme la computer consecintele pot fi grave. In ultimii zece ani mai multi producatori auto au prezentat concepte cu directie electronica, inclusiv Mazda, Mercedes si Audi.
http://youtu.be/Ma9NMyse93w
Sursa: http://0-100.hotnews.ro/2012/10/18/video...n-si-roti/
|
yulasinio
|
|
Arata bine pe hartie dar cati dintre noi am avea incredere intr-un asa sistem.
Sent from my Slimed i9000
|
maruta
Threads: 18
Thanks Received: 73 in 60 posts
Thanks Given: 45
|
|
Da, si eu ma gandeam la chestia asta. Daca se strica electronica pe la 100 km/h? Incotro mai tragi de volan? 
Pe de alta parte, are multe avantaje tehnologia asta si nu cred ca ar lansa pe piata o masina daca nu ar fi siguri ca functioneaza fara repros.
|
DeN1gRator
Thanks Received: 50 in 46 posts
Thanks Given: 7
|
|
Sper sa nu aiba lag ca acceleratia de la Civic, ca tre sa iei curba cu cativa metri inainte  .
|
yulasinio
|
|
 exact la aia ma gandeam si eu cand cand ziceau de DBW.
|
LIVIU_CTS
|
|
stiu doua bmw-uri seria 6 care au ajuns in ograzi pe tema asta.
|
andrei_r
|
|
|
LIVIU_CTS
|
|
merc-urile arata cumva doar in ultimul timp. altfel sunt mai conservatori decat rolls royce. cat despre concepte...am mai vazut masca aia si prin finalul anilor 90. inca nu a trecut la productie.
|
andrei_r
|
|
Bai nu stiu, fratemiu care nu e fan de nicio culoare a ramas perplex in Germania de cat de bine arata pe sosea noul CLS, GLK-ul si S-ul cu facelift (si am vazut muuulte modele 4-5 zile cat ne-am plimbat pe acolo) iar dupa ce au trecut 2 SLS-uri pe langa noi s-a inchis la non-stop, jumate de ora a vorbit numai despre cum se auzeau
2009 Audi A6, 2.0 - 170CP, A/T, gri
Fosta: Honda Civic 4D 1.8 ES M/T Taffeta White
|
LIVIU_CTS
|
|
eu am zis ca ultimele mai arata a masini din vremurile astea.
|
Tomi
Threads: 12
Thanks Received: 65 in 53 posts
Thanks Given: 52
|
|
22-11-2012, 22:55
(This post was last modified: 22-11-2012, 23:02 by Tomi.)
(18-10-2012, 19:38)yulasinio Wrote: Arata bine pe hartie dar cati dintre noi am avea incredere intr-un asa sistem.
sunt aplicatii industriale de mecanica fina / automatizari pe stepper motor. tehnologie folosta si in prelucarea mecanica / termica de maxima precizie
asta e viitorul
...ma indoiesc insa ca va fi scara 1:1 . cu siguranta fa vi coroborat cu un sistem safety foarte incisiv.
(Peugeot-ul meu are si ala o electronica foarte sofisticata de franeza in x si in y si mai stie dracu cum.... daca ii pusti o frana de mana masina se indreapta singura si franeaza singura fara sa ating pedala. cateodata blocheaza aleator rotile pe rand in functie de distributia de mase. nu-mi place sistemul desigur insa nu pot sa remarc viteza de reactie si rezultatul. )
|
DeN1gRator
Thanks Received: 50 in 46 posts
Thanks Given: 7
|
|
la fel e si VSA-ul de pe FN2, franeaza selectiv pe cate o roata ca sa indrepte masina, intareste volanu, are o personalitate foarte puternica  .
|
LIVIU_CTS
|
|
da da, problema e ca daca ai reactii, talent, si instinct bun, faci putin mai repede decat vsa-ul ai atunci sa vezi cum tu faci el te fxxe, tu indrepti el te fxxe, si tot asa pana se indreapta. patit de cateva ori si imi venea sa-i dau foc.
|
kinky_boy
Threads: 44
Thanks Received: 105 in 92 posts
Thanks Given: 33
|
|
|
Tomi
Threads: 12
Thanks Received: 65 in 53 posts