This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Honda Crx del Sol Eg2 New Project

imi arata cineva un link sa vad cum se intinde cureaua de distributie? e putin cam lasata, mecanicu zicea s-o schimb....e originala honda, nu vreau sa mai bag bani in distributie anul asta. cureaua nu arata f imbatranita, se vede scrisul f bine inca pe ea...
Invidia Injen Weapon-R Eibach Drag Wheels Skunk2 Magnat

Reply

In ce parte e lasata?

Ea se regleaza din intinzatorul 13 din poza de mai jos...
[Image: E__1101.jpg]
Honda nu arde uleiul, il foloseste.

Reply

buuuun...da ala cum se regleaza, e excentric? ce trebuie sa demontez sa ajung la el? capacul ala de plastic? e o tehnica/scula mai speciala ? ceva improvizatie? la vw stiam cum, asta nu am desfacu-o niciodata.

Reply

Ca sa ajungi la el va trebui sa desfaci tamponul motor de pe partea dreapta si plasticele alea, daca te uiti atent la poza ai sa vezi ca de fapta gaura aia din intanzator este ovala si se ajusteaza la mana dupa care se strange surubul.

Unde e slaba cureaua? daca e intre role atunci va trebui sa o dai jos ca sa o intinzi Icon_razz

P.S Si vezi ca nu e bine sa fie super intinsa intre role Icon_twisted

Reply

intre role e , acum nush cat tre sa fie intinsa, la vw era o zona in care cureaua trebuia sa poata face rotatie cam un cm (era o singura cama, deci nu aveam "intre role" Icon_smile )

Reply

http://www.c-speedracing.com/howto/timingbelt/tbelt.php

Daca te uiti in manual ai sa vezi ca ei folosesc un instrument de masura pentru a vedea ce tensiune are cureaua intre role. Ea nu trebuie sa fie nici prea tensionata dar nici prea larga. Nu poti sa faci o poza sa vedem cat de mult se lasa, ca pentru a o retensiona trebuie sa o dai jos si daca o dai jos mai bine o si schimbi Confused

Reply

ok...e prea complicat pentru logistica de care dispun....o las in pace pana o sa schimb distributia.
f util linku ala Icon_wink . mulţam'

Reply

Cum am zis si mai sus, practic schimbi cureaua chiar daca tu vrei numai sa o tensionezi.

Reply

pai da, da pe mine ma "incurca" pretul kitului care e peste bugetul actual

Reply

totusi mai ai ulei pe coltul ala de la blocul motor ?
ca eu sterg , de sus nu se mai prelinge nimic si tot apare ...WTF

Reply

Inca mai are, la el pare ca e de la dopul ala de cauciuc din stanga...tre sa il desfaca sa vada.

Reply

Aia e garnitura de la cama, baieti fiti atenti si la garnitura de la capacul culbutori, pe margini aplicati un pic de silicon de etansare ca sa nu aveti probleme.

Reply

la mine nu curge nimic de sus,... cica ar trebui restransa chiulasa la par-ul corespunzator.

Reply

Am mai auzit asta odata de la Liviu dar sincer nu stiu de asa ceva sa restrangi chiuloasa. Pai daca pierde ulei atunci clar e ceva in neregula cu garnitura Confused

Reply

Reply

mie imi curge doar dupa ce dau o tura dementa. asta ma face sa ma gandesc la valva vtec, insa garnitura e schimbata si am strans-o bine. sigur nu curge pe acolo
m-am uitat si la distributor, e posibil sa scape ceva pe acolo, insa nesemnificativ. cel mai mult se vede in zona dopului de la axa cu came de pe ecacuare.
la mine e schimbat kitul garnituri capac culbutori. speram sa fie end of story.

Reply

man la dopul de la came pune pasta de garnituri si spune-i amin Icon_wink

Reply

si tine? ma refer pe termen lung...
trebuie eliberata axa cu came pt treaba asta, in sensul ca daca se "deregleaza" cureaua de distributie o si schimb cu ocazia asta. mi-ar place daca as putea rezolva dopul vietii fara actiuni invazive spre alte repere momentan Icon_biggrin

Reply

Nu are nici o legatura cu cama, trebuie doar sa da-i capacul de la culbutori jos, nu trebuie sa umbli la cama.

Interesant thread-ul ala, eu am vazut ceva B-uri pe aici dar nici unul cu probleme la garnitura de chiuloasa Icon_confused

Reply

nu e prinsa acolo cu o piesa gen "semibratara" cu doua suruburi? credeam ca piesa aia tine si capatul axei

Reply

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Theme © 2014 iAndrew