1100 km facuti dupa rebuild. motorul nu a facut surprize, totul merge asa cum trebuie.
softul e din ce in ce mai bine. mananca jar polizoru
am pus radiator nou sa tinem temperatura sub control, am luat ulei, 5w40 synthoil tech liqui moly, astept sa-l var inauntru.
inca ceva, franele alea merita toti banii
01-05-2014, 10:51 (This post was last modified: 01-05-2014, 10:52 by LIVIU_CTS.)
mi-a fost firca de 10w60, are vascozitate la 100' dublu fata de asta. dublu fata de aproape orice as fi incercat.
mi-a facut cu ochiul 5w50-ul dar nu era pe stoc si nici disponibil in program.
(01-05-2014, 10:51)LIVIU_CTS Wrote: mi-a fost firca de 10w60, are vascozitate la 100' dublu fata de asta. dublu fata de aproape orice as fi incercat.
mi-a facut cu ochiul 5w50-ul dar nu era pe stoc si nici disponibil in program.
01-05-2014, 13:39 (This post was last modified: 01-05-2014, 13:40 by LIVIU_CTS.)
nu mai am cum. vroiam sa il pun ieri, au uitat sa comande ulei, am luat eu ulei din alta parte dar nu avem filtru (credeam ca e deja comandat). raman cu asta pana dupa. oricum uleiul de acum a fost reimprospatat constant, ultimul litru completat in WE, in total cred ca am ars 4L in 1100 km. de atunci nu mai arde ulei.
am rezolvat cumva protectia termica a filtrului. mi-am amintit de un filtru de renault 19 ramas prin pivnita la job de la masina unui fost coleg, acum vreo 10 ani l-am ciomagit, l-am taiat, l-am adaptat si l-am tras peste filtru. am tras o tubulatura de aluminiu de jos din bara, de la intrarea spre radiator si am dus-o-n botu' filtrului. sper sa ajute.
Pai aia nu era demontabila. Scoaterea filtrului presupunea distrugerea cutiei. O sa vopsesc cutia asta, e un mockup sa ma asigur ca nu muncesc aiurea. Are si capac in bot, se sigileaza cutia complet si ramane doar tubul conectat in interior insa trebuie sa mai lucrez la pozitionare, acum nu pot pune capacul din cau,a farului. Ma gandeam si la o cutie pe forma initiala, din aluminiu, dar schimbul termic al aluminiului nu ma incurajaza.
ma tot plangeam de vtec, ca nu-l mai simt, ba ca merge ba ca nu....am luat de pe un d16 un solenoid si am testat. apoi l-am pus pe al meu. tot aveam impresia c anu merge le fel. asa ca am pus curent pe solenoid direct, cu el in mana sa vad daca deschide. tacanitul se auzea dar f f timid. am inceput sa-i dau impulsuri gen mitraliera si am turnat benzina in circuitul de ulei. dintr-o data tacanitul a devenit puternic si solenoidul scuipa benzina din circuit, semn ca sistemul functioneaza. am dedus ca era incarcat de depuneri.
pentru cei ce aveti dubii vis-a-vis de functionarea corecta a solenoidului recomand o curatire asemanatoare. acest gen de "defectiune"nu apare ca eroare pt ca ecu "vede"ca functioneaza. el deschide dar insuficient.