This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Honda Civic TypeR FN2 CW

Tocmai s-a postat la vânzare un kit Brembo, nici nu știam se el, omul zile ca merge si pe FN2:

[Image: ba392b071648254453b88a39758b45c5.png][Image: 676707d1a7f2be68cf79555a0c1a3699.png]

Ce ziceți?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Reply

1000 pe un sh?
etrieri de generatie veche, din bucati vs. generatie noua, monobloc.
discurile........ nici nu are rost sa te gandesti ca nu iti trebuie noi.
daca era la un 700 era tentant. asa....
Invidia Injen Weapon-R Eibach Drag Wheels Skunk2 Magnat

Reply

Is folosite 4 luni man, arată ca noi, uita-te la poze - nu prea imi plac discurile drilled si ce ai zis tu de etrieri....

Reply

bah, is baii tai. io nu mai zic nimic. tu intrebi si astetpi sa iti raspunda cineva ca e ok sa dai 1000e pe un sh cand cu adat poti lua kit NOU.
io nu mai zic nimic, pana nu demult era problema ca au adaptori, adaptorii astia sh is buni...

Reply

deci cel mai probabil nu se potrivesc (de pe ep3 pe fn ) mai jos observatia unor profi de pe uk pentru Stoptech:

"The FN2 ans EP3 standard front brakes are identical as you all seem to know - Discs, pads and calipers.
BUT
The upgraded STOPTECH brake kits (both 300mm Touring and 328mm BBK) DO NOT FIT both models. The EP3 and the FN2 kits are quite different as the offset of the alloy bell is different. If you have an EP3 STOPTECH BBK 328mm rotor and bell and try and fit to the FN2 hub the rotor fouls the suspension - We know as we tried it back in 2007.
So the alloy bells are different and also the alloy caliper brackets are different to mate up to the different offset discs. 
So as said before the EP3 kits WILL NOT FIT to the FN2."

Pe Demon tweeks am gasit kitul corelat cu pretul pentru ep3, iar pentru Fn2 nu apare, deci as zice ca nu se potriveste.

Etrieri sunt din 2 bucati si asta mi-am dat seama dupa codul setului 1A4.6009A

Discurile sunt 1 piece si drilled(330X28) au 8.5 kg fata de 6,8 kg (300X25) din docu de la dba ( diferenta destul de ok fata de diferenta de dimensiune, as zice)

aici gasesti documentul explicat cu datele pentru identificare kit si date despre dimensiunile discurilor in cauza la pg 23: http://www.aptperformance.com/upload/GT%...mation.pdf

Aici toate kiturile brembo (sectiuna aftermarket parca) si codurile aferente: http://www.brembo.com/en/Varie/BremboGTR...onList.pdf

Nu-mi dau seama daca chiar e o afacere buna sau nu, greu de zis  Confused

@liviu - man puteai sa gasesti la astia discuri pentru kitul tau ca au mai multe de 330 cu 28 pt 5x114,3 si direct 64 ... nu stiu daca se potriveau bracketurile totusi pentru offset.

Reply

Liviu io știu ce zici, dar kitul de la polonez nu e ce trebuie, si sa dau atâția bani ca sa merg cu discuri Zimmerman nu vreau, sunt printre cele mai slabe opțiuni. Mai bine 1000 de EUR pe un kit SH câte funcționează bine decât pe unul nou care nu funcționează deloc.

Oricum, se pare ca nu merge kitul la mine, asa ca pică si asta, căutam in continuare.

Reply

la care astia? daca te referi la brembo, seturile gt sar de 1300 ron.....man, nu intelegi ca eu trebuia sa am posibilitatea de a returna discurile in caza ca imi dadea cu virgula? deocamdata discurile astea sunt ok. mai vreau sa pun ceva km pe ele pana sa le abuzez si vedem.

Reply

(29-10-2016, 22:04)DeN1gRator Wrote: Liviu io știu ce zici, dar kitul de la polonez nu e ce trebuie, si sa dau atâția bani ca sa merg cu discuri Zimmerman nu vreau, sunt printre cele mai slabe opțiuni. Mai bine 1000 de EUR pe un kit SH câte funcționează bine decât pe unul nou care nu funcționează deloc.

Oricum, se pare ca nu merge kitul la mine, asa ca pică si asta, căutam in continuare.

bai, esti culmea. jur. adica la 1000 de euro, mai bine mai pui 1000....frate, etrierii aia de renaul sunt peste aia ce ai pus tu, nu intram in detalii, plus ca sunt NOI. iti pute tie zimmermann.....ok.....la inca 1000 de euro daca esti atat de dispus sa-i dai in plus iti iei un set de flotante la comanda in plm....Icon_smile)))

Reply

@Liviu - da mi-ai mai zis, insa in articolul ala de l-am pus gasesti toate discurile cu dimensiunile masurate ca sa vezi daca  e ce-ti trebuie, poate gasesti ceva. Ca tot il bazai pe Adi de pret si la tine a fost peste 800 de euro deci nu esti departe si daca mai pui si discurile noi iesi aproape de 1000 Icon_razz
Acum nu vreau sa zic ca ai facut o alegere neaparat proasta, insa e cu batai de cap mari. 
Gigel parea de incredere la inceput insa dupa toate cele si la tine si la altii, lucru pe care el nu-l recunoaste imi vine greu sa cred ce a zis el cand l-au intrebat oamenii daca etrierii sunt potriviti pentru sistemul de franare honda ... el zice ca (insa asta scriu toti producatorii pe site-urile lor, deci e o chestie ce trebuie spusa Icon_smile ):
"I'm a mechanical engineer by profession and I assure you that all my parts are made by the book. The brackets are designed to work with supplied Brembo calipers, also the calipers (pistons size) has been chosen to match Honda brake system output and keep the brake balance in correct level.

The kits are on the market for over 4 years now, I'm using this kit in my street & track EP3 from the very beginning, few of my kits are used in heavily abused race cars and even more in daily cars.

You mentioned the STOPTECH kit. I had it on my car for a while and in my opinion the only difference is the price"

In fine, si mie mi-ar fi comod sa merg pe varianta astuia insa nu prea imi dau seama ca e ce zice el si ca am optiuni de discuri de la producatori consacrati cu orientare catre track si nu doar discuri oem like.

Reply

da nici nu trebuie sa te uiti la ce zice el. ai mers cu masina mea si ai franat, nu ai abuzat prea tare sa vezi ce poate, si iti zic ca erai departe.
nu mai am energie sa mai rasfoiesc discuri. daca faci tu un rezumat pt 320/325x28 promit ca ma uit pe specificatii si iti spun ce poti lua in calcul daca te intereseaza pt tine.
ca sistem de referinta iti spun asa: idealul ar fi 324x28 iar distanta de la planul pe care se asaza janta si planul fetei opuse sa fie 48mm.
daca distanta scade, terbuie luat din adaptor, la fel, cu aceeasi valoare. (distanta 47, se ia 1mm din adaptor)

pentru distante diferite intre planul de asezare a jantei pe disc si fata diametral opusa a discului....daca ea creste , adaptorul trebuie distantat de fuzeta cu saiba, cu aceeasi distanta, (de ex. la un disc cu 49mm trebuie o saiba de 1mm).
pentru discuri peste 324 trebuie saibe distantiere intre etrier si suport pt marirea razei in consecinta. treaba asta nu aduce nici un minus pt ca etrierii sunt cu prindere radiala...daca e de 320 se ia din adaptor 5mm pt ca placuta sa stea acolo unde trebuie.

in linii mari, distana de care ziceam (48mm) poate sa creasca cu max 3-4mm si sa scada cu vreo 2mm fata de referinta ideala. nu poate sa creasca mai mult pt ca se apropie f mult de pivotul inferior, si nu poate scadea mai mult pt rezistenta adaptorului (care nu e calit) si pentru ca deja cere jante cu et mai mic.

The following 1 user says Thank You to LIVIU_CTS for this post:
  • kinky_boy
Reply

la o adica:
http://www.hrpworld.com/store/default/32...right.html

si se pot face "clopote" care sa mearga la distantele mele. de fapt, asta imi era si intentia pt urmatorul set, atunci cand o fi vremea. sau comanda direct la http://www.hispecmotorsport.co.uk

Reply

(29-10-2016, 21:40)kinky_boy Wrote: @liviu - man puteai sa gasesti la astia discuri pentru kitul tau ca au mai multe de 330 cu 28 pt 5x114,3 si direct 64 ... nu stiu daca se potriveau bracketurile totusi pentru offset.

hyundai tiburon sunt 328x28 , sunt flotante, deci nu sunt pt sistemul oem. prinderea pe fuzeta e oem, deci se potrivesc, insa nu stiu daca offsetul e ok. oem e la fel ca cele ale mele, dar astea din seria GT sunt pt sistem cu 4 pistonase.....de unde sa stii daca pastreaza centrarea oem a discului fata de etrier...?

Reply

Adi, au mai ramas doar etrierii dc5 +plăcute la 350£[Image: 2d281248e7aea7191ce037625b2713a7.jpg]

Reply

Dupa ce am calculat tot felul de variante am fost foarte foarte aproape de un setup cu etrierii de DC5 si discuri de S2000, mai ales ca mi-a gasit Traian (merci mult man) 2 perechi de etrieri la preturi foarte atractive; totusi, cu tot cu discuri, placute, etrieri, transoporturi, etc, ajungeam undeva la 1000 de euro, si atunci am zis ca de banii astia mai bine sa caut ceva kit dedicat, si (cred ca) m-am hotarat la kitul Stoptech Touring (http://hondaperformanceparts.co.uk/stopt...pe-r-07-12). Astept acum un pret de la Racing Nick, mai urmaresc si de Black Friday siteurile care il vand, poate am noroc de vreo reducere, si daca dau de un deal bun l-am luat. Daca in schimb nu imi iese nicicum atunci imi iau discuri + placute stock, fata spate, totul nou, ies foarte foarte bine ca bani (in jur de 300 EUR), dar penalizez la performanta.

Reply

ti-am zis ca nu iesi la costuri normale cu combinatii de second-hand. am facut si eu destule calcule.

Reply

....  azi am pus doua discuri banale , 4 placutze , si un etrier.  omul a lasat la casa  860 de euro  Icon_smile  
.... la preturile astea Stoptech-urile sunt chilipir   Icon_smile

Reply

(16-11-2016, 22:31)Tomi Wrote: ....  azi am pus doua discuri banale , 4 placutze , si un etrier.  omul a lasat la casa  860 de euro  Icon_smile  
.... la preturile astea Stoptech-urile sunt chilipir   Icon_smile
Wtf ..... Sa-i aprinda cineva lumina in beci !

Reply

lasa ca merita. a mers cu masina pana s-au topit placutele, a venit fara si cu pistoanele afara .....

Reply

Thoamneee ce dinozauri !

Reply

Ce sa si faci de ziua ta

[Image: 42cf2f64f2229072f6fc70188712589d.jpg][Image: aae7a11f1316f84b0558986e4bf0bd5e.jpg][Image: 4a27c854ba4b611d95eb844efb7a3f48.jpg]

Reply

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Theme © 2014 iAndrew