kinky_boy
Threads: 44
Thanks Received: 105 in 92 posts
Thanks Given: 33
|
|
@vlad- motul 300 75W90. mtf fiind 75w80, nu cred ca este vreo problema la acest capitol iar cand mergi vara mult si tare e mai bine ceva o idee mai gros
|
kinky_boy
|
|
dupa o zi intreaga de stat pe langa baieti de la asko la montat piesa cu piesa toata cutia, mi-am luat si eu roscata ieri. Greu sa fii mecanic 8 ore pe zi, am plecat de acolo mai obosit ca ei.
una peste alta pot sa zic ca am o cutie aproape noua (la cate piese noi sunt acolo) care merge bine, si zic doar bine pentru ca nu se schimba treptele la fel de usor ca inainte, insa banuiesc ca si piesele astea trebuie sa se rodeze un pic. Momentan n-am facut decat vreo 40 de km prin oras de cand am luat-o si baietii zic sa merg mai mult cu ea sa fac rodajul si sa vedem cum se comporta.
In mers totul e in regula si foarte precis, insa manevrarea cutiei pe loc e ceva mai dificila pe ultimele 4 trepte, 1 si 2 mergand destul de usor.
urmeaza niste verificari pe la timonerie cabluri etc sa vad daca sunt cum trebuie si pe acolo.
testat azi ambreiaju si e ok, turat pana in limitare in tr 1 si n-a miscat cu ambreiajul apasat.
|
Tomi
Threads: 12
Thanks Received: 65 in 53 posts
Thanks Given: 52
|
|
inainte de a o monta pe masina au schimbat (probat) vitezele direct din tija fara timonerie, nu? mergea mai greu?
|
yulasinio
Threads: 202
Thanks Received: 182 in 174 posts
Thanks Given: 87
|
|
Sper sa fi facut aia treaba buna sa nu mai ai probleme cu ea
Honda nu arde uleiul, il foloseste.
|
kinky_boy
|
|
28-01-2015, 14:20
(This post was last modified: 28-01-2015, 14:42 by kinky_boy.)
@Tomi - eu nu imi aduc sa fi vazut asta, dar nici nu am stat chiar tot timpu langa ei. Merg toate treptele suficient de usor in mers, doar pe loc sunt mai greu de manevrat.
@yula - nu stiu cat e si vina lor, mie mi se pare ca atata timp cat stii sa montezi/demontezi fara ghicii pana la ultima piesa stii ce faci. Acum clar ca mai sunt unele detalii ce tin de experienta in a face asa ceva sau numai asa ceva, nu pot sa zic ca sunt la nivelul celor de la syncrotech dar isi fac treaba bine. E greu sa gasesti pe cineva care face super bine si sa-l pot si evalua eu personal. Problema mea chiar nu pot sa le-o pun in carca pentru ca daca era ceva ce nu ar fi facut ei bine, cutia nu ar fi mers perfect timp de 6 luni. Ce a fost a fost, poate numai in laborator dupa multe teste poti sa aflii, altfel tre sa rezolvam ce avem acum.
Pentru cine mai are nevoie de informatii la acest capitol, mai jos e raspunsul tipului de syncrotech:
Can you please verify with your technician that each gear was able to spin freely with no problem when the sleeve was in the neutral position. This is very important. If the synchro is locked in place it will cause shifting problems and burnish the synchro. It is also important that the synchros are oiled during assembly. If you are feeling an issue with all gears I would check the clutch to ensure that it is not dragging. Also you want to use a fluid that is compatible with Honda Transmissions and will need to be around the viscosity of a 10w30 motor oil. Anything thicker will cause damage to the transmission and shifting issues. The only motul that I have seen used was specially formulated for FF vehicles. You may be using the incorrect fluid. Please check.
IMPORTANT INSTALLATION INFORMATION:
We test fit every synchro on a new OEM gear however the fit may vary in each transmission. It is important for the installer to check and adjust the fit to make sure each gear with a synchro turns freely with the slider in the middle position. The synchro fit may be adjusted by lightly sanding the carbon material. If the synchro is run tight or not oiled during assembly it will burn and fail prematurely.
vedem ce e de facut, oilingu s-a facut si partea cu invartitu la primele trepte sigur si se invartea dar nu chiar cel mai liber. vedem daca chiar mai trebuie dat iar jos, ma gandesc sa merg si pe mtf macar acus in rodaj.
|
Tomi
|
|
28-01-2015, 14:33
(This post was last modified: 28-01-2015, 14:34 by Tomi.)
sigur au facut asta.
daca schimbatul direct din tija se face usor si cu timoneria montata devine greoi, atunci trebuie verificat timonerie , suporti cutie + motor, ambreiaj.
(cu 75W 90, ala de curse si la mine mergea greoi pana se incalzea. si la rece si la cald imi caraia din I in II la limitare. cu 75W 80 nu caraie nici daca apas ambreajul la jumatate .... )
|
kinky_boy
|
|
aparent motulul este destul de gros insa si mtf3 asta e apa de ploaie. o sa bag un schimb de mtf3 acus si vad dupa pe ce merg.
un link de la tudor cu visczitatea mtf-urilor ... motulul asta e dublu la vascozitate fata de mtf3, macar mtf-ul vechi mai era ceva de capu lui.
http://syntheticoil-europe.eu/en/content...sity-graph
|
DeN1gRator
Threads: 13
Thanks Received: 50 in 46 posts
Thanks Given: 7
|
|
Ma io merg cu Motul 75W140 si nu am avut nici o buba, nu agata nu nimic...in schimb cu MTF3 aveam probleme mai ales dupa foarte putina alergare, de-aia am ales sa nu il mai folosesc.
|
Tomi
|
|
mtf-urile alea sunt Castrol Syntrax vandute sub brand-ul Honda.
|
kinky_boy
|
|
schimbat uleiul, motulul era mai gros si cald decat mtf asta nou rece
s-a mai imbunatatit senzatia de schimbare atat pe loc cat si in mers, am schimbat si din tija si cupleaza toate treptele ok.
Oamenii au zis ca functioneaza normal si corect pentru o cutie aproape noua, timoneria are ceva joc si poate o mai fi si vreun cablu cu ceva uzura si ca sa-mi vad de treaba ca-i in regula cutia.
tre sa-mi pun si eu rotile de iarna.
pt posesorii cu sistemul minune al reglarii aerotermei, ca sa nu se mai indoaie cablul trebuie folosit intr-un anume fel.
Problema apare de la rece la cald pentru ca impinge cablul si daca faci asta din bucati adica rotesti cate putin de buton ajunge sa se indoaie.
Cel mai ok sa mergi pe minim (rece) apoi cursiv rotit pana la maxim(cald) si apoi reglezi unde vrei spre rece, pentru ca de la cald la rece trage de cablu. Miscarea cursiva de la rece minim la cald maxim ajuta datorita inertiei sa nu se indoaie, cel putin asta au observat oamenii si mi-au zis sa procedez asa ca sa reziste cel mai mult.
|
kinky_boy
|
|
a venit vremea sa schimb si eu RE050-urile mele, care desi au 5 veri, peste 40k km, 2 zile de track si inca mai au 3-4 mm. Niste cauciucuri foarte bune cand sunt calde, cu feedback foarte ok si foarte rezistente.
As vrea ceva mai sticky si sa merg pe 215/45. initial voiam Nankang ns-r, foarte folosite prin competitii private in uk cu reviewuri bune, insa la noi nu gasesc pe marimea mea (mai astept un raspuns, dar nu trag mare speranta).
Cred ca o sa merg pe RSR-uri la un pret imbatabil de 466 ron si mai aveam R888 la 550 ron. Cum masina o sa mearga in mare parte normal nu ma arunc la 888 ca am inteles ca se consuma chiar repede si sunt foarte zgomotoase.
urmeaza refresh la uleiuri si poate un shortshifter/alt shifter (buddyclub sau tegiwa) daca mecanismul nu mai e ok
|
yulasinio
Threads: 202
Thanks Received: 182 in 174 posts
Thanks Given: 87
|
|
888-urile nu-s de stradă. Și da, se consumă mult mai repede.
Honda nu arde uleiul, il foloseste.
|
Toyboy
Threads: 11
Thanks Received: 81 in 73 posts
Thanks Given: 93
|
|
Si in cercul meu de amici se prefera rsr-urile in loc de 888
Acum vezi ce tradewear îți iei
|
kmr
Threads: 6
Thanks Received: 51 in 48 posts
Thanks Given: 37
|
|
R888 la banii aia sunt f ieftine pt 17". De curiozitate: ce DOT aveau?
|
kinky_boy
|
|
@toyboy - astea noi nu mai vin cu 2 tipuri, ci doar cu 140 UTQC link
@kmr - raspunsul pe mail zice: 2154517 federal – jumatatea anului 2014. Anvelopele toyo nu sunt mai vechi de 6 luni.
principalul dezavantaj al rsr-urilor este ca sunt cam grele, au cam 1 kg peste majoritatea la aceeasi dimensiune.
|
kmr
|
|
În continuare mi se par suspect de ieftine în condiția în care R888 în dimensiunea 190/50/15 costă cam 440 lei și au DOT 2013. Dar, nu te contrazic. Cine sunt ăia care au prețurile astea așa de bune?
|
kinky_boy
|
|
|
kmr
|
|
17-03-2015, 19:03
(This post was last modified: 17-03-2015, 21:39 by kmr.)
He, he, cu astiaa am vorbit si eu si aveau DOT 2013 la R888 si in ciuda faptului ca la ei pe site era un pret, cand i-am sunat mi-au zis alt pret... Pe site aveau stoc 50 buc si cand am sunat au zis ca pot sa-mi aduca 2 . Nu mi-a placut deloc de ei. Ai grija si vorbeste cu ei.
Cred ca sunt singurii care au R1-R mai scump ca R888
Uite ce preturi au tot ei la 195/55/15 http://www.anvelope-autobon.ro/catalog-a...arca-toyo/
Ciudat, nu?
|
Tomi
|
|
eu recomand gume romanesti
|
kinky_boy
|
|
de vreo 2 saptamani tot caut detalii de greutate si latime cauciuc ca sa vad daca se merita sa trec de la 205/45 pe 215/45 sau poate 215/40.
Desi mi se parea o idee buna fiind foarte pusa in practica care teoretic ar aduce un cauciuc mai lat, ceva confort in plus (la 45 si in minus la 40) si preturi mai mici fiind o dimensiune comuna, partea negativa este la greutate si fata de unele modele de 205/45 si cresterea minimala de latime.
De exemplu RE050A la 205/45 r17 are 9-9.5 kg si o latime (tyre width) de 7.4 inch ( tirerack)
Federal RSR 215/45 r17 are 10.9 kg ( site federal) si o latime de de 7.7 inch.
Federal RSR 215/40 r17 are 10.1 kg (conform site federal) si o latime de 7.5 inch
Toyo R1R 215/45 r17 are 9.9 kg ( site toyo)
Mie nu mi se pare avantajos castigarea a 7-8 mm latime (care nu sunt numai cauciuc) in detrimentul a 1.5 -2 kg in plus la roata (in cazul rsr-urilor).
NU stiu ce aiba sa fac, voi ce parere aveti din experienta?
Vizavi de cauciucuri ma gandesc si la Conti CSC5, Dunlop maxx rt si goodyear asym2, insa potenzele stiu cum au peretii laterali si nu mi-au gresit cu nimic pana acum mai ales daca ai rabdare sa le incalzesti un pic si sa nu mergi prea tare pe ploaie si cand sunt reci.
|
|