This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Honda Civic Type R Ep3 Milano red

Am mai auzit si eu de span in galeriile de la Tegiwa.
Honda nu arde uleiul, il foloseste.

Reply

am trimis pm, pun si aci o poza poate o ajuta candva

[Image: DSCN9050.jpg]

Reply

m-am interesat de galerie RBC si adusa din state de cei care se ocupa cu asta,(eu ss putea sa o comand personal Confused???) doar galeria ma ajunge undeva la 290$, ceea ce e super pret fata de tegiwa unde e 250 delire plus transport.
Link-ul unde am gasit-o este asta, piesa 5 ( RBC -are altc cod decat rbc dar si pe Karcepts am gasit acelasi cod).

La karcepts am gasit ghidul pentru instalare cu modificarile ce trebuie facute pentru a se potrivi perfect. Deci ar trebui sa mai iau si un adaptor de la ei si aia ar fi. (Link PDF RBC instalation)

Dupa ce am citit ieri documentul legat de ecu si alte chestii pe net legat de AFR si modul de operare Open si Close loop al ecu-ului nu mai sunt sigur ca afr-ul poate sa raman in niste limite safe.

Din ce am gasit eu problema e ca nu se mai face o ungere corecta daca se merge lean si asta ar fi singura problema, nu? mai stiti si alte efecte?

Reply

Nu cred ca poti comanda tu de pe hondaunlimited pentru ca trimit numai in US. Trebuie sa gasesti pe cineva acolo care sa le achizitioneze si sa ti le trimita apoi in Romania.
Ieri m-am uitat si eu de piese la ei, distributia la K20 mi-a ajuns la 186€ iar la Lings cereau 486€ Icon_lol

Reply

in cateva cuvinte efectele lean in cilindru fac ca "flacara" sa se propage pe peretii cilindrului ceea ce produce temperaturi mari. efectele sunt uzura/deformare masiva a cilindrilor, segmentilor si in cele din urma topirea pistonului.

un rich poate produce bore wash, adica "spalarea" filmului de ulei de pe cilindru ceea ce duce la uzura si contaminarea intregului sistem de ungere cu combustibil.

treburile astea nu se fac dupa ureche de aia exista wideband, loguri etc. eu am facut o gramada de teste inlocuind doar un element din evacuare si AFR-ul a devenit de SOS.

cu ce ai tu pe masina CAI, 4-2-1 + decat, catback ai nevoie de fuel la greu. nu mai zic de VTC care in harta stock nu trece de 30°.
ECU incearca cu disperare sa compeneseze prin long trim dar reuseste chiar asa.

masina ta se va schimba de la cer la pamant cu harta ce am pus-o la punct.

Reply

f bine zis, insa parerea mea este ca mai conteaza f f mult vtec engagment point, si va trebui sa ajungi oarecum la un dyno pana la urma ca sa scoti maximul si din asta!
conditiile lean inseamna bogat in aer si cele mai mari riscuri sunt detonatiile si temp atinse in cilindru dupa cum bine zice si mister care pot duce la niste dezastre.
daca mergi rich, adica bogat in benzina se intampla ce ai zis tu razvane cu ungerea, o solutie la motoarele turbo este sa mergi pe un ulei extrem de gros dar la un aspirat nu poti face asa ceva din cauza blow by-ului si rpm-urilor deci clar trebuie un 10 maxim, care este mult prea subtire daca vrei sa ai un target afr sub 10.
din punctul meu de vedere cea mai buna solutie pentru tine ar fi sa iti iei un sistem separat de logare ( ex: Zeitronix mi se par f bune si destepte si chiar am unul ) sa faci o logare buna cu ecu stoc si sa trimiti logarea la un baiat care face asa ceva si sa o urci pe k100. parerea mea daca nu vrei sa astepti dupa electronist sau alte scamatorii
Most sports require only one ball, motorsport requires two...

Reply

sau trimite ECU la italia sa punem harta pana una alta

Reply

check Icon_biggrin
Most sports require only one ball, motorsport requires two...

Reply

@Tomi eu trimit si maine ecu la tine, insa nu cred ca o sa-l pot folosi pana imi pun si rbc-ul.
Stiu ca lucrurile astea se fac cu cap si cu testari etc dar am incercat sa ma descurc si eu dupa posibilitati. Sfaturi am primit de la Tom si Corse care au trecut prin asta si au zis ca e safe. Acum sper sa nu fi provocat nici o dauna, in special cand am mers la hungaroring caci in rest merg lejer pana in 4000 RPM.
De schimbat sunt sigur si stiu ca masina se va schimba radical, am incercat, am facut 2000 de km degeaba pana la Sandor in ungaria, dar na fost sa fie.
Sa-mi trimiti adresa si eventual daca stii vreo firma/curier care e ok si l-ai mai folosit.

@Tom, man poate dupa paste facem o testare cu zeitronix-ul tau sa vad si eu cum stau acum. Ideea e ca nu am vrut sa mai imi cumpar si wideband si gauge pentru AFR pentru ca dupa ce iti faci harta si totul e ok nu mai foloseste, iar eu nu am de gand sa schimb componentele mereu la masina. In ideea asta nu mi-am cumparat caci altfel probabil ca mi-as fi luat.

Mai tarziu as vrea sa-mi iau asa ceva (http://www.brockwayengineering.com/dgauge.html) sa-l folosesc pentru temp/press ulei in principal si ce o mai fi. E mic afiseaza 4 indicatori deodata si nu-mi umplu masina de ceasuri.

Reply

Mi-am luat eu OBD II reader cu bluetooth si am pus pe telefon softul Torque, imi arata tot ce vreau si nu vreau numai la ulei NIMIC, nici presiune, nici temperatura, nu inteleg de ce...(optiunea exista in soft dar nu imi citeste nimic din ECU).

Reply

Pai nu ai senzor de temperatura la ulei pe masina de asta nu citeste. Iar cel de presiune nu stiu ce valori trimite la ECU.

Reply

poti sa trimiti ECU in baia mare la ai mei ca vin incoace. vedem deseara ca acum sunt la servici. cu harta ce o voi pune vei fi 90% safe, chiar si fara RBC. mai ramane de montat ECU cu wideband (setat corect, eliminat rezistente din ECU) si facut fine tuning in WOT si part throttle.

revin

Reply

Poti citi si regla si ECU de FN2 cu ce ai tu? In principiu as vrea mai mult sa verific sa vad daca sunt in regula in momentul de fata Icon_biggrin.

Reply

k man, ne auzim.

Adi nu merge caci sunt tehnologii diferite, ale noastre sunt inca stilul vechi al tau e din asta nou. de ce nu vb tu cu ctrnovice pe celalalt forum sa iei Flashpro-ul de la el pana nu vinde masina. Tie iti trebe Flash Pro, noi avem Kpro and shit.
Is curios daca nu poti rescrie Hondata aia N sau ce spanac ai tu cu o harta, dar asta poate doar la un dealer. Eventual intreaba prin uk ce si cum.

Reply

A mea nu o pot rescrie, dar buna ideea cu flashpro-ul lui Ctrnovice.

Reply

(12-04-2012, 16:39)DeN1gRator Wrote: Poti citi si regla si ECU de FN2 cu ce ai tu? In principiu as vrea mai mult sa verific sa vad daca sunt in regula in momentul de fata Icon_biggrin.

FN2 pot citi doar cu un soft OBD II (care merge si pe EP3) printr-un ELM 1.4.
in regula in ce sens?
lasand la o parte performanta softul nu trenuie sa genereze knock (cum zice Tom) si AFR-ul sa fie cat mai optim.

atat FN2 cat si EP3 (PRA ECU )au sonde narrow band, care lucreaza de la 0 la 1V.
in cazul EP cu Hondata/Kmanager nu se poate loga acest parametru. valoare e eronata si fluctueaza intre 0 si 0.23V
se poate loga doar cu un OBD II reader sau printr-o metoda clasica, conectand un voltmetru intre masa si O2 signal.

lamda are 4 fire. doua albe (heater-ul) , unul gri (masa) si un fir negru care e O2V (signal)

cu treaba asta se poate verifica daca AFR-ul e cat de cat ok doar in CLOSED LOOP (unde ECU citeste TPS, IAT, ECT, MAP, O2 ca sa faca "amestecu")

in OPEN LOOP ECU citeste direct din tabele facand abstractie totala de O2.

EP3 ECU PRB cum are Corse lucreaza cu un speudo-wideband si ECU face log la aproape tot. nu mai zic ca se poate loga direct AFR.
cu acest ECU se lucreaza mult mai usor si se poate face un fine tuning mult mai bun decat cu un PRA. de asemenea valorile AFR se pot aduce mult mai liniar.

asta-i un log pe EP3 la O2 voltage - graficul albastru. oscileaza intre 0 so 1V incercand sa mentina AFR 14.7

[Image: aa-1.png]

asa am testat cu voltmetru Vs AFR in kmanager,

[Image: test.png]

narrow band lucreaza asa ( V Vs AFR)

[Image: AFRNBGas_Analog.png]

si true wideband (de la 0 la 5V)

[Image: AFRWBGas_Analog.png]

The following 2 users say Thank You to Tomi for this post:
  • kinky_boy, yulasinio
Reply

Buna informatia asta Biggthumpup

Reply

bai frate, unde ati facut facultatea asta? Rollinglaugh
Invidia Injen Weapon-R Eibach Drag Wheels Skunk2 Magnat

Reply

pe net Icon_biggrin

Reply

deci ai trimis ECU.... sa vedem daca reusim.

declin insa orice responsabilitate legata de o eventuala defectiune la motor care poate aparea in timp datorita "experimentelor" facute pe masina cu ECU stock mai ales ca s-a mers si in pista fara un control real.

Reply

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Theme © 2014 iAndrew