This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Folii auto

Concluzie: strict legal nu e voie, dar tipic pentru o tara de cacat exista tot felul de interpretari si de portite prin care se poate smecheri treaba. Icon_biggrin

Reply

Eu am pe Civic folie pe fata, cu omolagare RAR, pusa la Expert Detailing. M-a oprit intr-o zi un Cap De Creta si m-a intrebat de folie, i-am arata timbrul de pe folia fata si actele de omologare si asta a fost, m-a lasat sa plec fara sa-mi faca nimic. Eu am pus folia in 2008, nu mai stiu ge grad de transparenta ( legala, la vremea aia) dar cu protectie UV. Rezultatul este ca nu ma mai ard pe maini cand conduc Icon_smile

Reply

probabil ca legea a suferit modificari in timp. dar daca era legala atunci acum nu mai e. daca vrea sa te execute, te executa.
Invidia Injen Weapon-R Eibach Drag Wheels Skunk2 Magnat

Reply

(22-05-2013, 19:09)LIVIU_CTS Wrote: completare:
"Important
Puteți întâlni situații în care un „jmeker” să vă prezinte și un document (certificat/declarație de omologare, de conformitate, titulatura diferă), iar pe mașină să aibă folii aplicate și pe geamurile laterale din față. Ei bine, nu sunt legale.
Citiți cu atenție acel document, pentru că în forma impusă de RAR, cei ce aplică astfel de folii sunt obligați să menționeze și geamurile la care s-a intervenit.
Iar aceștia, dacă nu vor să-și piardă aceea autorizare, nu vor menționa niciodată geamurile din față."

(23-05-2013, 09:37)kmr Wrote: Eu am pe Civic folie pe fata, cu omolagare RAR, pusa la Expert Detailing. M-a oprit intr-o zi un Cap De Creta si m-a intrebat de folie, i-am arata timbrul de pe folia fata si actele de omologare si asta a fost, m-a lasat sa plec fara sa-mi faca nimic. Eu am pus folia in 2008, nu mai stiu ge grad de transparenta ( legala, la vremea aia) dar cu protectie UV. Rezultatul este ca nu ma mai ard pe maini cand conduc Icon_smile

Din cele doua posturi nu pot trage decat concluzia ca KMR (scuzati cacofonia) este "jmeker" Rollinglaugh .

Reply

Dar asta o stiam de mult!

Reply

Bine mă Icon_smile . Intre timp am facut si 2 ITP-uri si nimeni n-a zis nimic. Daca nu scrie nicaieri in lege ca nu ai voie cu folii dar ca gradul de transparenta trebuie sa fie de minim 75% atunci eu inteleg ca poti sa pui folie care sa respecte asta. Folia mea de pe fata nu prea se vede dar ma protejeaza de UV .

L.E. Iar aia cu descarcerarea mi se pare o prostie in sensul urmator: ce, in spate nu pot sta pasageri? Sau ei nu trebuie scosi din masina? Sau, locurile din spate sun 100% safe? Nu cred chestia asta. Oricum, folia antiefractie are alte caracteristici, nu e aceeasi cu cea de protectie UV.

Reply

kmr, legea cu procentul de transparenta se refera la STICLA-GEAM si precizeaza ca acel procent nu are voie sa fie influentat de nici un fel de folie. nu exista referire la % pe care trebuie sa-l aiba folia.
cu geamurile spate e...de cele mai multe ori in spate nu e nimeni, sau pot fii masini (dube) fara geamuri in spate.
in fata tot timul e cineva.
in afara de asta, geamurile laterale dn cate stiu eu la un impact se fac tandari, marunt, marunt, si asta pentru a nu ramane in bucati mari si sa produca accidente suplimentare. in caz de accident nu cred ca mi-as dori in fata o folie plina de cioburi. sunt elemente gandite safe.

Reply

Revin cu completari "de pe surse": folia aplicata pe fata este absolut legala atata vreme cat gradul de transparenta al geamurilor este de minim 72% (nu ma intrebati de ce). UNICA reglementare in ceea ce priveste folia aplicata pe geamurile fata este legata de opacitatea finala a geamului, insa ESTE LEGALA. La RAR Bucuresti Grivita se verifica geamurile EXCLUSIV in ceea ce priveste gradul de transparenta si NIMIC altceva.

Problema e ca geamurile nu sunt 100% transparente din fabrica. Daca baiatul care pune folia are doar o anumita folie (ca-s vreo 3 feluri care sunt reglementate si autorizate de RAR cica) pentru geamurile fata, sansele sunt ca tranparenta finala sa fie sub acel 72%. Daca are aparat de masura cu care sa verifice inainte de montare, atunci totu-i in regula.
2007 Civic FK2 Exec
Eibach · OMP · Summit · DIMSPORT · Injen · Megan Racing · Custom 5h1t
2003 VFR800 Interceptor
1994 CRX del Sol EH6 - SOLD!

Reply

Adică sunt legal Icon_smile

Reply

(23-05-2013, 13:26)w33bb0 Wrote: La RAR Bucuresti Grivita se verifica geamurile EXCLUSIV in ceea ce priveste gradul de transparenta si NIMIC altceva.
... cand vine vorba de folie, ca daca ai parbrizu' spart sau mai stiu eu ce nebunii... asta-i altceva.
2007 Civic FK2 Exec
2003 VFR800 Interceptor

Reply

pai asta scriau si pe forumul de politisti, ca legea se refera la transparenta geamului iar daca masina vine cu geamuri mai inchise din fabrica (adica mai toate) orice folie se aplica peste il face ilegal din pct asta de vedere.
din ce am inteles la rar au un aparat care masoara gradul de transparenta. nu se uita daca ai sau nu folie.
cum politia stie ca orice folie aplicata peste un geam cu tenta il face "ilegal" pt ei e simplu.

Reply

Deci, sunt legal :p

Reply

Nu orice folie, Liviu. Doar alea inchise. Exista folii antiefractie si antiUV care sunt absolut perfect legale, dupa cum jubileaza colegu' Gabi aici de fata. Asta daca nu cumva ai geamurile la 70% (sau 72, sau 75, sau cat mama ma-sii e exact) direct din fabrica Icon_smile

Anyway, ideea de baza e: maruta, du-te la unii care sa masoare transparenta finala a geamului si pune-ti folie linistit Icon_wink

La RAR, cel putin in Grivita aici la noi, se uita daca i se par mai intunecate geamurile si scoate esantionu' ala de verifica ochiometric. Daca da cu virgula, aduce aparatu' si te trage pe dreapta. Ce-i drept, stiu un caz in care l-a lasat pe individ sa plece chiar si cu geamurile negre ca taciunele, c-a promis pe ochii soacra-sii ca da jos foliile Icon_smile Se gasea la RAR pentru identificarea unei masini noi.
2007 Civic FK2 Exec
2003 VFR800 Interceptor

Reply

La indentificare nu prea au ce sa comenteze, nu e treaba lor sa verifice transparenta geamului. La ITP e problema.
Accord CL7 2.0 exec MT Arctic Blue Pearl
ex-Civic 5D 1,8 exec MT Milano Red

Reply

Si la identificare comenteaza de folie, xenon aftermarket, etc.

Reply

bah treaba fiecaruia, eu am vazut ce scrie in lege, am vazut ce zice politia, acum in ce fel se aplica legea la rar...o stie fiecare. ca politia se bate cap in cap cu rar pe interpretari, iarasi e o realitate. fiecare face ce vrea, mie mi-a spus ala de la folii ca daca vreau sa fiu 100% legal sa nu pun nimic.
ce se intampla in germania cu folii pe geamuri (de ORICE FEL) stiu iarasi de la oameni patiti.
deci, fiecare cum vrea, eu nu vreau sa dau motive de discutii asa ca stau fara.

Reply

(23-05-2013, 15:01)kmr Wrote: Si la identificare comenteaza de folie, xenon aftermarket, etc.

Ok, reformulez, nu au cum sa nu-ti faca autentificarea din cauza asta. Ca bate la ochi, ca se uita stramb, ca poate comenteaza, e alta.

Reply

Ba da. nu iti fac autentificarea daca vad chestii d'astea. Stiu cateva cazuri.

Reply

Abuz. Fiind cu folie pe fata la civic, inainte sa fac autentificarea m-am interesat de treaba asta la o "cunostiinta" de prin conducerea RAR. In procedura de autentificare nu exista nimic legat de verificare tehnica. Serii caroserie, motor, atat.

Reply

(23-05-2013, 15:09)LIVIU_CTS Wrote: bah treaba fiecaruia, eu am vazut ce scrie in lege, am vazut ce zice politia, acum in ce fel se aplica legea la rar...o stie fiecare. ca politia se bate cap in cap cu rar pe interpretari, iarasi e o realitate. fiecare face ce vrea, mie mi-a spus ala de la folii ca daca vreau sa fiu 100% legal sa nu pun nimic.
ce se intampla in germania cu folii pe geamuri (de ORICE FEL) stiu iarasi de la oameni patiti.
deci, fiecare cum vrea, eu nu vreau sa dau motive de discutii asa ca stau fara.

Referitor la folii, de pe site-ul RAR. Deci, se pot pune folii pe geamurile fata, legal Icon_biggrin

http://www.rarom.ro/RO/article--Care%20s...--203.html

Reply

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Theme © 2014 iAndrew