This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Civic EK4 Vti Burning Red Pearl

Am mai fost intr-un loc, tot asa au vazut care e treaba si au zis ca nu garanteaza ca va iesi ce trebuie, ca e complicat cu chederul ala, ca la astea nu merge, etc.
Luneta OEM cred ca sare de 1000 de lei, AM nu se gasesc...
In alta ordine de idei, saptamana viitoare cred ca ajunge la vopsit si doamne ajuta.

Reply

Vopseste haionul ala complet culoarea ta si aia e. Chederul ala o sa iasa bucati, si luneta sunt sanse mari sa iasa la fel. Preturile sunt mult prea mari, asta daca gasesti ceva OE disponibil. Aftermarket nu e cazul sa intrebi.

Reply

La concluzia asta am ajuns si eu, am deja unul si sapt viitoare il duc la vopsit. Mersi pt sfat!

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Reply

Nu am mai postat de multa vreme pe aici. 
Intre timp am vopsit si schimbat haionul si am pus catback-ul sus. E destul de galagios (contrar a ceea ce se lauda ei), dar imi place tare. Am decis sa pastrez catalizatorul pana cand o ii fac si softul. In rest doar benzina si talpa... 

Pana in primavara sper sa gasesc un S4C cu LSD in UK/Irlanda si s-o pun sus. Daca pica un S80 4.7 nu ma supar, dar slabe sanse. 
As vrea sa-i fac softul, inca nu sunt decis pe ce o sa merg (Chrome, NepTune, Hondata sau un chip de 10$ intr-un p28). Ma gandesc sa dau de o persoana de incredere care il poate face si sa merg pe ce foloseste el. Daca stiti pe cineva care poate care face chestia asta, trimiteti-mi un PM va rog. Oricum la ce am eu acolo (admisie + evacuare), fara alte planuri pt viitor nu cred ca renteaza Hondata de exemplu.

Dupa ce bifez punctele de mai sus, pt mine e un proiect incheiat.

Reply

pt soft etc vezi pe facebook / Baphomet Gebeleizis  din Galati.

The following 1 user says Thank You to Tomi for this post:
  • heg3
Reply

Vine primavara.

Attached Files Thumbnail(s)

Reply

Vezi că ăștia (Honda) au subțiat MTF-ul, pentru al putea folosi și în masinile mai noi gen eco.
Pentru daily e ok, dar la abuz să nu ai probleme.
Eu am bulit un sincron cu mtf 3 proaspăt!

Reply

Am citit si eu o chestie de genul, dar majoritatea inca recomandau mtf-3 (nu m-am uitat de cand erau postarile, poate cativa dintre ei s-au fript intre timp).
In S4C am avut varianta cu eticheta verde (cred ca e cea de state ca vine la quart), a fost ok dar e drept ca nu am tras prea tare de ea.

Tu pe ce ai trecut dupa faza asta? 

Cutia e deja pe masina, se simte foarte tare diferenta la accelerare pe 2-3 si la cat e de precisa la schimbarea de trepte (1-2-3). Nu am avut ocazia sa trag prea tare de ea, sambata a plouat, gume de iarna, etc. Am scapat de ce mi-a fost mai frica (ca agata, sare afara din viteza , etc).

Reply

da si eu sunt de parere ca e prea subtire pentru track, altfel pentru daily cu cate o alergatura e suficient. poti sa incerci un amsoil mtf, redline 75w80/5 sau un torco mtf

https://syntheticoil-europe.eu/en/manual...5w-30.html
https://syntheticoil-europe.eu/en/manual...r-oil.html
https://syntheticoil-europe.eu/en/manual...r-oil.html

The following 2 users say Thank You to kinky_boy for this post:
  • heg3, Toyboy
Reply

Postez si aici in speranta ca mai adun ceva sfaturi. Deocamdata avem asa: B18C6 +  header Tegiwa + cat de ek4 (cred ca e identic cu cel de DC2 EUDM) + catback de 60 + power chamber password JDM. Oare se merita sa pun teava in loc de cat si sa incerc o remapare? 

Nu vreau sa mai torn prea multi bani in ea, deci varianta Hondata, Neptune (care parca e tot la vreo 400 de euro) pica. Iau in calcul doar varianta ieftina cu eeprom simplu si o harta facuta de cineva care se pricepe (ori tipul de la Galati, ori la Tm).

Reply

o sa respire considerabil mai usor, deci cativa caluti in plus. 
Partea nasoala este cand mergi sa faci itp (mai nou anual) sau daca te opreste vreun rar pe strada. La itp sa zicem ca gasesti solutii insa la un control nu prea ... desi inca rare aceste controale s-ar putea sa se inmulteasca si masinile vechi sunt oprite primele. Greu de estimat cum vor evolua lucrurile in Romania noastra. Si eu sunt in aceeasi situatie, insa cand am luat-o pe drumul asta habar nu aveam de controale pe strada si nu imi pasa, acum parca nu m-as mai incurca. Cand s-o agrava problema sigur trec pe un high flow cat. Poate e o problema falsa, dar merita luata in considerare.

Nu stiu cat de permisiv e un cat de ek dpdv flow fata de un highflow de 200 de celule parca (sau 400 nu mai stiu exact), asa citisem la englezi ca e minimul ca sa treci testul de emisii si sa stai fara griji in orice situatie.

Una peste alta daca vrei sa scoti tot din ea ar trebui teava, insa ar conta si mai mult daca ai avea si o galerie de admisie mai generoasa, conteaza mai mult ce intra decat ce iese Icon_razz

La mapari nu ma pricep, insa nu stiu despre cine de la Galati  vorbea Tomi, dar daca e un tip mai rotunjor si scund cu ochelari care se ocupa si mecanic de motoare (rebuild si tuning) eu am auzit de la mecanic de incredere lucruri nu chiar bune despre realizarile lui. De verificat bine cu cine faci softul ca nu chiar toti care isi baga nasul chiar inteleg tot. 

Poti sa incerci o combinatie cu Liviu sa-ti faci harta cu ajutorul hondatei lui tot la vit (presupun ca ecu se potriveste) si apoi cand e finala sa te duci la cineva doar sa o scrie. (sper sa nu se supere ca am sugerat :Icon_smile

Reply

Pai din acest motiv intrebam, cunosc personal oameni care nu foloseau ecu-ul mapat pentru ca mergea masina mai prost decat cu cel stock.
Daca vit e tipul din state de care imi zicea liviu ca i-a facut harta la typeS, cred ca e cam complicat. Imi trebuie hondata plus sonda wideband, dupa ce le am astea pe masina tre sa ma tot plimb si sa-i trimit logurile iar cand e harta gata sa gasesc pe cineva sa o scrie pe eprom... banuiesc ca asta-i procesul.
Dupa cum ziceam, nu am nevoie de eventualele castiguri aduse de o mapare dar ma streseaza gandul ca nu e ok sa mergi cu header si admisie fara remapare. Daca as avea avea vreo varianta sa verific ca totul e ok si e capabil ecu-ul stock sa compenseze diferentele aparute, l-as lasa asa mult si bine.

Reply

Nu pune tzava in local de catalizator, pune ceva cu 200/400 celule și ești ok.

Galería de evacuare și admisia montate și fără soft, îți vor da un câștig +/-... E safe să mergi deoarece hărțile stock is mai bogate de fel în benzină și mai conservatoare in aprindere.

Acu dacă te apuci de pus galerie de admisie de x clapeta de y, came de z, pistones de w...atunci da vei avea nevoie de remap.

Reply

Planul era sa pun teava/high flow cat doar daca o resoftez. Daca merg pe harta stock in continuare las si catalizatorul asta. Nu sunt 100% ca e identic cu cel de dc2 EUDM/UKDM, tre sa mai caut. Stiu ca destul de restrictiv (intrare 4.8cm, iesire 5cm sau ceva de genul). Credeti ca are sens sa pun un cat mai permisiv daca nu ii dac softul?

Nu am planuri sa mai fac upgrade la ceva ce tine de motor. Chestiile pe care le am acum erau luate pt B16 iar acum nu m-as apuca sa fac rost de header si admisie(filtru si airbox ) OEM de ITR ca se le dau jos.

Reply

Galeria de admisie e stoc? Nu vorbesc despre ce e inainte de clapeta ca alea nu influenteaza prea mult. Daca clapea si galeria sunt stock atunci poti sa mergi si fara soft indiferent de evacuare. Nu e ideal dar e safe si asa.

Reply

Da, doar filtru + airbox plus tubulatura de plastic au fost inlocuite cu o **** de balena. Restul e  de B18C6.

Nu se vede prea bine in poza din cauza strut bar-ului dar e de ITR 100%.

Attached Files Thumbnail(s)

Reply

o sa ai un IAT (intake air temp.) de te doare minte. da ecu cu retard in aprindere de se duce draku toata puterea Icon_smile
Invidia Injen Weapon-R Eibach Drag Wheels Skunk2 Magnat

Reply

Ma gandesc ca trage aer cald, dar nu am gasit nicio varianta sa o inchid si sa ii aduc aer suficient. 
E mare ca dracu filtrul ala, aproape ca atinge in capota. I-am facut ceva mock de carton dar nu mi se mai inchidea capota. 
Ma gandeam daca altii mai profi merg cu ele asa (am vazut cel putin 2 masini la VTM), merge si la mine.  Mai vad, dar nu stiu de ce am feelingul ca un filltru si airbox stock de ITR ar face treaba mai buna decat asta cu sau fara airbox.

Reply

asa am si eu. am facut o cutie custom cu aer din bara. fara cutie era dezastru. la ce masini ai vazut la vtm? la noi? nu ma mir Icon_smile))
Invidia Injen Weapon-R Eibach Drag Wheels Skunk2 Magnat

Reply

Da, la noi. Ai cumva o poza? Poate ma ajuta sa ma inspir un pic.

Reply

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Theme © 2014 iAndrew