Toyboy
Threads: 11
Thanks Received: 80 in 72 posts
Thanks Given: 86
|
|
Asa am si eu pe ek exact ca a ta și e 15/16.
Aia de 1" e de ITR/EK9/etc
|
Toyboy
Threads: 11
Thanks Received: 80 in 72 posts
Thanks Given: 86
|
|
(10-03-2016, 23:09)LIVIU_CTS Wrote: sebi stie sigur daca e de 1". el mi-a pus mie pompa, deci stie exact care e volumul ei. A ta e de 1" bulan,
|
LIVIU_CTS
Threads: 45
Thanks Received: 114 in 106 posts
Thanks Given: 130
|
|
da mah, aia am zis si eu. mecanicu' de care zice omu ca ii lucreaza la masina mi-a pus si mie pompa, d'aia ziceam ca ar trebui sa stie...
Invidia Injen Weapon-R Eibach Drag Wheels Skunk2 Magnat
|
yulasinio
Threads: 202
Thanks Received: 174 in 166 posts
Thanks Given: 87
|
|
Se măsoară diametrul ei pentru a vedea de care este
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
Honda nu arde uleiul, il foloseste.
|
LIVIU_CTS
|
|
asa arata : #808 07-03-2014, 22:04 pe topicul meu
|
heg3
Threads: 6
Thanks Received: 3 in 3 posts
Thanks Given: 17
|
|
@yulasinio Mersi pentru link. Ma enerveaza ca la ce isi trebuie mie nu au pus codurile separat pentru busci, ci doar pentru tot bratul.
@Liviu - e clar ca pompa mea nu e la fel cu a ta. A mea e de VTI, dar cred ca Sebi s-a incurcat comparand-o cu pompa de pe ESI-ul lui si una pe care si-a luat-o si zicea ca e de ITR, dar cred ca de VTI era si aia.
Credeam ca doar gaura in buget e problema cu bucsile astea, dar am stat ieri vreo 2 ore si nu am gasit mare lucru. Inca sunt la faza in care caut codurile, pe baza lor e usor sa gasesc piese echivalente. Am gasit doar rta-urile OEM la vreo 50 si ceva de lire, alea le-as pune oem ca am citit ca au rol in franare si conteaza mult materialul din care sunt facute. La restul nu as lua OEM, ma gandeam la ceva Moog, sau..? Aveti voi ceva link-uri de unde ati mai luat/piesele sunt usor de gasit?
|
LIVIU_CTS
|
|
daca vrei intreb pe cineva care lucreaza in piese sa-mi zica un clasament de calitate. multi sunt doar ambalatori, iau piesele de la alti producatori
|
kinky_boy
Threads: 44
Thanks Received: 103 in 90 posts
Thanks Given: 32
|
|
|
The following 1 user says Thank You to kinky_boy for this post:
• heg3
LIVIU_CTS
|
|
" De departe pe primul loc e Lemforder, dupa TRW, apoi restul
(Febi, Swag, Sidem, Moog, Ruville, Meyle) iar apoi restul....."
|
The following 2 users say Thank You to LIVIU_CTS for this post:
• heg3, kinky_boy
heg3
|
|
Mersi pentru lista, Liviu. Am comandat deocamdata un rulment de la SKF, bucsile fata de la SIDEM (de la Febi le-am gasit la 100 bucata, mai scumpe decat cele OEM si am renuntat) iar rta-urile OEM. Mai trebuie sa vad de suportul de motor si bucsile de la lca-urile spate pe care nu le gasesc nicicum. A trimis un prieten ceva informare la UNIX, sper sa ii trimita maine un raspuns. Mai tre sa vad ce fac si cu cac*tu ala de baie, mi-e sa nu iasa mai naspa decat acum si sa curga mai rau mai ales ca Sebi nu s-ar mai apuca inca o data de ea daca nu-l bat eu la cap, iar eu nu prea am nici timp/nici curaj sa o dau jos singur.
Intre timp am gasit ceva CAI de la JDMPassword second la un pret decent zic eu (70 de lire). E un ”whale penis” din kevlar si ma tenteaza sa o iau. La Tegiwa e 135 de lire, dar eu mi-am cam pierdut increderea in ei dupa faza cu planetarele. Stiu ca nu scot 10 de cai din ea, o vreau mai mult pentru sunet si aspect, asta daca nu strica nimic(nu stiu cat de bun e filtru ala si cate muste trec prin el). Oare ce sa fac  ?
|
LIVIU_CTS
|
|
unele bucse nu le-am gasit nici eu decat OEM...asta e.
mie mi-a rezolvat baia. e drept ca eu am curatat acolo...treaba mai murdara si mai migaloasa.
daca nu ii faci o cutie filtrului, asa cum am facut eu, nu e o alegere buna. trage aer cald, ajunge vara la 50' in admisie.
mai bine ia un C.A.I. injenn, aem...
|
LIVIU_CTS
|
|
|
heg3
|
|
M-am uitat dar Injen si AEM sunt la alti bani, totusi mai astept, nu arde acum si in plus eu nu vad nu stiu ce castig din CAI (daca restul e stock) asa ca sunt altele mai importante acum. Am dat doar de aia second si astea tre sa le iei cand se iveste ocazia..
La bratele spate mai am si varianta sa iau ceva de pe ebay daca chiar nu gasesc nimic desi nu as fi impacat sa am ceva chinezarie ”Skunk style” pe masina. Mai vedem, sper totusi sa gasesc ceva.. Mai ai cumva codurile bucselor OEM? M-ar ajuta mult asta daca sunt si la fel cu ale mele (stiu ca pe SIR difera, nu stiu daca ale tale sunt la fel cu cele de pe ek).
Imi poti zice cum ai facut cu baia? Mai tii minte ce garnitura ai pus? Ai folosit Hondabond sau alta ”mâzgă”?
|
LIVIU_CTS
|
|
am codurile scrise pe undeva, dar stiu ca sunt echivalent EG6 nu ek .
da-mi datele de sasiu sa i le transmit cuiva sa vada poate gaseste ceva. ramane intre noi, pt binele tau in relatia cu....suciu 
sebi stie ce am folosit la mine. impreuna am facut. a pus ceva silicon dupa ce am curatat bine baia si blocul cu ceva spray turbat care a "mancat" tot siliconul anterior.
|
heg3
|
|
Ok. Pai ar fi asa: bucse (sau bucsi  ) pentru bratele inferioare spate (lower control arms) pentru Civic EK4, 1998, VIN: JHMEK4360WS001128.
La faza cu baia voi incerca sa mai trag de Sebi, am impresia ca are o gramada de lucru in perioada asta si nu are chef sa piarda timp pentru piticii din capul meu.
|
LIVIU_CTS
|
|
e vb de altceva....a inceput de mult sa copieze pe cine nu terbuie. pacat ca e baiat bun....
|
heg3
|
|
Deocamdata a fost ok cu mine, cam tot el a lucrat la masina. A facut si faze la care putea sa iasa naspa (cel putin pentru buzunarul meu  ) , dar nha, nimeni nu e perfect. E ok omu`, la cate povesti aud de la colegii de la lucru cu mecanici din Cluj se poate mult mai rau. Cu baia aia ma enerveaza ca se trage, dar vedem.. Poate pana la urma ma apuc eu de ea intr-un weekend, desi nu stau foarte bine cu rabdarea si mi-e frica ca o fac mai varza. Am testat cu un carton si de aseara pana azi a lasat o pata de cam 3x2 cm. Nu stiu daca/cat ar putea pierde si in mers.
|
pushtiu
Threads: 3
Thanks Received: 2 in 2 posts
Thanks Given: 0
|
|
salutare,
vin si eu cu o parere in legatura cu bratele spate. eu cand le-am schimbat pe ale mele, nenea de la piese auto n-a gasit nimic, si zicea ca singura varianta ar fi sa masor bucsele si dupa dimensiuni sigur gaseste ceea ce am nevoie. ideea era ca fiecare bucsa era vreo 30-40 lei, si am gasit bratul cu totul undeva in jur de 120 daca tin bine minte.
incearca si varianta cu brat complet, e posibil sa iesi putin mai scump pentru unu mai ok, dar scapi de prese si chinuiala sa le schimbi pe cele vechi.
|
heg3
|
|
Nu cred ca vorbim de aceleasi brate. M-am uitat la unix si am gasit doar de la Febi la 1200 de lei bratul complet  .
|
LIVIU_CTS
|
|
stiu si eu o gramada de povesti/situatii. asa e, e ok.
sunt hoti, idioti si ticalosi peste tot si tot timpul se poate mai urat. eu pur si simplu am constatat la un moment dat ca acea vorba "si banu tau circula" devine usor, usor din gluma in seriozitate. cand a inceput sa dea telefoane sa vada de unde imi iau piese....deja a devenit magarie si am pus capat. dupa 5 ani de "colaborare" cu doua masini si o motocicleta.
|
|