ce sa demonstreze frate pe drum. ma mir ca nu sa astia cu ele prin boscheti. suspensii 0, stretch, lasate pana la aripa. parca-s mingi pe strada.
spor la citit, spre final incepe treaba
Dupa ceva luni de asteptare, a venit azi Mos Craciun cu niste coilovere. Am tot studiat, am intors-o si pe o parte si pe alta, dar nu mi-am putut scoate nicicum prostia cu reglajul din cap, si mi-era frica si de ce zicea Liviu cu luatul de la capat peste un doi ani. Am ales pana la urma Meisterr Zeta S, dar pana m-am hotarat, mi-am aranjat fondurile, am asteptat sa scada lira un pic, etc astia au scos Zeta CRD (8kg/mm fata si 6 spate) care e cica succesorul pentru ZetaS. Acum mi-e un pic teama sa nu fi dat fail si eu sa fiu printre cobai, dar pe de alta parte, daca prindeam ultimele kit-uri de S dupaia imi era un pic ciuda. Sper sa fie cel putin la fel de buna precum pretinde lumea ca e Zeta S. Astept acum sa se incalzeasca un pic si sa le pun sus. Mi-am propus sa le montez doar cand pun si gumele de vara. Oricum civic-ul incepe sa stea mai mult la garaj, luna asta a facut vreo 100 de km deci nu pierde prea multe.
stai linistit ca toate produsele sunt facute pe baza informatiilor de la modelele precedente iar din ce am vazut englejii astia folosesc materiale bune si tin legatura strans cu utilizatorii care le folosesc la track, cel putin pe modelele mai avansate.
Deja incep durerile de cap, nu stiu exact daca e ok sa umblu la preload sau is ok asa cum au venit. Am tot cautat chestii pe net, in multe locuri iti explica doar in ce sens sa invarti cheia ca sa il ajustezi . Cred ca pana al urma le dau un mail, desi sunt 99% convins ca nu ar trebui umblat decat daca ai probleme cu setupul actual.
O sa postez cum mi se par dupa ce le pun sus si ma plimb un pic pana ce gasesc reglajul care imi place. Pana atunci m-au dumerit si cu pre-load ul, e asa cu zicea @Denigrator. Arcul are 18 cm in cazul meu si preload-ul vine setat din fabrica la 2 mm, deci cam o tura de filet sau ceva de genul. Le-am masurat si acolo nu mai umblu.
Pana sa le pun sus mai trebuie sa rezolv ceva probleme mici, pierd vaselina dintr-un cap de planetara si ulei pe la garnitura de baie. Planetara e usor de rezolvat (pierde pe la colier), dar cu baia de ulei din cate zicea si Sebi e lucrul dracului si nu m-as incumeta sa o eu jos ca poate o fac mai varza. Trebuie sa o duc la Sebi(mecanicul) si sa speram ca o rezolva cel putin putin pentru o vreme. Mai planuiesc sa ii dau jos interiorul si sa ii dau preventiv niste ceara, dar nu stiu daca merita efortul si daca produsele de la noi (Nigrin, de exemplu) fac vreo treaba. Oricum dupa doua ierni la noi sta aproape perfect la capitolul tabla, semn ca fostul proprietar nu si-a batut joc cand a vopsit-o.
baia trebuie data jos si curatat siliconul (daca a fost) de pe baie/bloc) are acolo ceva spray care "topeste" siliconul ala. abia apoi poti rezolva problema. garnitura noua su putin silocon. asa am pus eu si nu a fost nici o problema.
eu am dat ceara "de raft" important e sa fie un strat de "mazga" pe fier sa nu prinda apa. eu am facut asta cand am vopsit masina complet. altfel e multa bataie de cap doar pt atat.
Pana la urma nu am rezistat tentatiei de a lipi stickerul. Si dupa ce l-am pus, m-am gandit ca e ciobanie sa ai sticker fara suspensie si m-am apucat de treaba . M-am apucat de desfacut la 7 seara, iar pe la 2 era deja gata, asta dupa ce am muncit 1 ora si ceva la o piulita din partea de sus fata dreapta. Am fost ultimul puturos, mi-a fost lene sa desfac 4 piulite si sa dau strut bar-ul jos, asa ca am stricat hexagonul piulitei care tine amortizorul, iar dupaia..
In prima faza am fost putin dezamagit, era tare ca dracu. E drept ca am iesit si eu pe cel mai prost drum si cu reglajul mai mult spre hard, dar ma asteptam sa se comporte altfel. Pana la urma am decis sa merg full soft pe spate, iar pe fata la 5 click-uri de la soft. E ok asa, pe curbe sta super, pe unele denivelari mai scutura (dar suportabil), dar nu le poti impaca pe amandoua. Oricum eu imi doream sa fie tare, nu suport senzatia aia ca esti cu barca si nu ma prea intereseaza comfortul. Azi am facut 160 de km cu ea, pe portiunile de drum bun (Blaj-Cluj) i-am dat un pic și sunt tare incantat de cum sta masina. Ca si o comparatie, pe drept e un TA-Technix iar pe curbe de vreo 10 ori mai buna.
Nu pot zice 100% ca o recomand, nu e foarte comfortabila nici pe full soft, iar pe drumuri naspa e clar ca nu ai ce face cu ea. Per total eu sunt multumit, orice alegere as fi facut tot ma intrebam cu s-ar fi comportat celelalte variante, daca nu cumva erau mai bune, etc..
Nu ma deranjeaza ca e dura, sunt invatat, si cu TA-Technix era la fel si nu pentru asta le-am schimbat. Totusi ma asteptam ca pe full soft sa fie un pic mai moi, multi ziceau ca e ca si cea stock, iar mi nu mi se pare chiar asa. E drept ca nu am condus EK -ul cu suspensie stock, dar nu cred ca e asa dura. Oricum de cand am luat A3-ul, Honda e masina de plimbari de weekend si mai face 1-2 drumuri pe saptamana pana la servici ca sa nu intepeneasca in garaj.
A fost zilele astea Honda la Sebi (mecanicu' ei) sa vedem ce trebuie sa schimbam, si e cam lunga lista:
*toate bucsile de la bratele de pe spate plus bucsile alea mari laterale
*ceva bucsi pe fata (le are Sebi notate, eu nu am inteles exact care)
*un rulment pe fata
*suportul din spatele motorului
Sunt mai multe decat ma asteptam, dar de unele dintre ele stiam deja de cand am montat suspensia (m-am prins si eu ca is duse), deci nu e asa grav. Ma enerveaza ca nu mai gasesc ceva site cu coduri de piese, era un link aici pe forum dar nu mai dau nicicum de el si tre sa ma pun pe cautat.
Dintr-o discutie cu planuri de viitor(upgrade la frane), am ajuns sa ne contrazicem in legatura cu pompa de frana. El zice ca asta de pe masina e de integra, eu zic ca nu. Hai ca pun niste poze cu ea, poate cineva stie sigur care-i diferenta. A mea are pe lateral 15/16 si eu stiu ca alea de ITR/EK9 au 1.