This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Cele mai confortabile suspensii/amortizoare

Salutare tuturor,

Ar trebui sa schimb si eu amortizoarele in curand si as dori sa stiu care ar fi cele mai confortabile? Momentan am si jante pe 17 pe care as dori sa le schimb cu unele de 16".

Puteti sa-mi recomandati niste modele de amortizoare mai confortabile pentru Honda Civic 2012 5d ?

Va multumesc mult pentru informatii,

Vali

Reply

nu stiu daca te poate ajuta cineva, noi suntem in general cu alea inconfortabile Icon_smile . oricum, nu stiu daca echivalentele oem difera ca si confort/duritate, poate ca durata de viata, calitate executie, etc.
Invidia Injen Weapon-R Eibach Drag Wheels Skunk2 Magnat

Reply

(23-05-2017, 18:07)LIVIU_CTS Wrote: nu stiu daca te poate ajuta cineva, noi suntem in general cu alea inconfortabile Icon_smile . oricum, nu stiu daca echivalentele oem difera ca si confort/duritate, poate ca durata de viata, calitate executie, etc.

Stiu ca e convenabil sa iei curbele ca si cum esti pe sine, fara miscari de ruliu, dar si in Bucuresti sunt o gramada de gropi...
Din acest motiv as dori niste jante mai mici in diametru. Pe site-ul https://www.wheel-size.com/size/honda/civic-5d/2012/ 
am gasit ca ar fi compatibile jantele cu urmatoarele dimensiuni:
Rim 6.5Jx16 ET45
Tire 205/55R16 91
PCD 5x114.3
Presure 2.1

Nu stiu daca pot gasi si jante cu talon mai inalt de 60 Icon_smile (nu doar 55) fara sa ating de aripa/contraaripa...
Ce zici?

Ms mult pt informatii

Reply

jantele nu prea au treaba cu talonul. ala tine de cauciuc.
et. 45 scoate janta in afara cu 10mm fata de oem. iar j-ul de 6.5 duce janta mai in interior cu 6mm. deci in total janta aia iese in afara cu 4mm fata de oem, nu atingi nimic

Reply

(25-05-2017, 16:27)LIVIU_CTS Wrote: jantele nu prea au treaba cu talonul. ala tine de cauciuc.
et. 45 scoate janta in afara cu 10mm fata de oem. iar j-ul de 6.5 duce janta mai in interior cu 6mm. deci in total janta aia iese in afara cu 4mm fata de oem, nu atingi nimic

Ma intreb care sunt jantele care permit un talon cat mai mare (care sa nu atinga de aripi Icon_smile
Stii cumva care-s dimensiunile jantelor originale?
Multumesc.

Reply

diametrul jantelor impreuna cu talonul cauciului X2 iti dau diametrul total al rotii. stock pe 16 cauciucurile ar trebui sa fie sunt 205/55 diametreu de 24.9". Ideea este sa ramai aproximativ la acelasi diametru de 25" ca sa nu ai eroare mare pe vitezometru, mai degraba asta sa fie problema decat atinsul in contraripa la o suspensie stock

Reply

(25-05-2017, 17:39)kinky_boy Wrote: diametrul jantelor impreuna cu talonul cauciului X2 iti dau diametrul total al rotii. stock pe 16 cauciucurile ar trebui sa fie sunt 205/55  diametreu de 24.9". Ideea este sa ramai aproximativ la acelasi diametru de 25" ca sa nu ai eroare mare pe vitezometru,  mai degraba asta sa fie problema decat atinsul in contraripa la o suspensie stock

Ok, cauciurile trebuie sa aiba acele dimensiuni, dar jantele?! As dori sa stiu J..-ul si ET-ul de la jantele din dotarea standard a masinii, daca se poate.
Multumesc.

Reply

jantele oem type-s : 17' 7J ET55
mai intreaba-l si tu pe google chestii simple ca stie sa spuna Icon_wink

Reply

(27-05-2017, 10:28)LIVIU_CTS Wrote: jantele oem type-s : 17' 7J ET55
mai intreaba-l si tu pe google chestii simple ca stie sa spuna Icon_wink

M-ar interesa cele pe 16.
L-am intrebat, dar am zis ca de aici obtin informatii chiar de la pasionatii de Honda Icon_wink

Tot datorita faptului ca vreau sa fie mai confortabila masina as dori sa schimb jantele originale pe 17 + cauciucuri de vara ce mai merg un sezon (si eventual de iarna pentru 2 sezoane bune) cu unele pe 16 tot cu cauciucuri de vara (+ de iarna daca se poateIcon_smile. Altfel as dori sa le dau cu 1500 lei si imi cumpar eu unele pe 16.
P.S. nu pot pune anunt ca nu am destule postari..

Attached Files Thumbnail(s)

Reply

eu am luat civic cu 17 vara și am pus iarna pe ele, iar pt vara am luat 18, pot spune că e mai rigida vara

Reply

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Theme © 2014 iAndrew