Total 0w30 un ulei foarte bun dupa parerea mea.De cand am pus uleiul asta toarce motorul de nici nu se aude la relanti.
Ce nu imi place ca il cam papa vreo 300ml in 10.000km mai mult nu il tin in motor.Dar ori cum la 140.000 km cat am acuma e ok.
02-05-2013, 08:20 (This post was last modified: 02-05-2013, 08:26 by apolodor.)
Am o Honda Civic 2012 EX (model USA- benzina) 1.8l si dupa mai bine de un an a venit vremea sa schimb uleiul. Cartea tehnica recomanda uleiul original Honda 0W-20 care nu prea se gaseste iar ce am gasit online nu stiu cat este de incredere (original)
Quote:* Minimum allowed spec: 10W-40 mineral oil
_______ Castrol GTX Magnatec 10W-40 is allowed by Honda but not recommended by Castrol
* Good spec 5W-40 Semi synthetic or fully synthetic oil
* Best spec: 0W-30 Fully synthetic
_______ Castrol Edge 0W-30 (Castrol do not recommend a lower grade than this for the Civic, but Honda does)
_______ Mobil One 0W-40
_______ Honda allows 0W-20
Pana acum am folosit (in afara de Honda Original) ulei de la Mobil1 (USA), Eneos si Motul. Cu Motul 0W30 Eco-nergy (pe care il am si acum in motor) mi-a placut cel mai mult mersul motorului (inclusiv la drum lung).
Nu ascult tot timpul Rammstein, dar atunci cand se intampla, asculta si vecinii...
@apolodor, se gaseste si la noi 0W20, chiar la reprezentanta Motul daca te duci sau il cauti pe Tudor care aduce din State si UK uleiuri foarte bune: http://syntheticoil-europe.eu/ .
Pentru Romania, la motorul tau eu as merge pe 0W30 - ulei pentru tot anul - sau 0w20 in anotimpul rece si 5w30 cand este cald.
ce ma dispera e ca nu gasesti doua fise tehnice de la producatori diferiti in care sa se masoare proprietatile cu aceeasi unitate de masura, sa le poti compara.
(02-05-2013, 13:26)apolodor Wrote: Sa inteleg ca ar trebui sa merg pe varianta 0w-30. Conteaza si marca/brand-ul?
Da, eu zic ca are importanta si brandul.
Din proprie experienta iti pot spune ca nu ai cum sa dai gres cu uleiurile facute in State: Amsoil, Valvoline, Mobile1, RedLine.
e important modul in care iti conduci masina, daca vede ture mari fregvent, etc. uleiurile 0w sunt uleiuri concepute pentru frictiune redusa-eco driving bla bla.
Mah nush ce sa zic, deja stiu civicuri cu peste 100k km care au mers pe ulei 0W si se comporta foarte bine motorul, nu papa ulei (sau in limite foarte rezonabile), trag bine, etc.
Tin sa mentinez ca si eu eram mega-sceptic cu privire la uleiurile astea.
(02-05-2013, 15:30)DeN1gRator Wrote: Motul 0W30 Eco-nergy (de care zice Wagner mai sus) e un ulei foarte foarte bun, recomand si eu.
E un ulei absolut decent, n-am avut nici un fel de probleme pana acum. Ce e drept, nu m-as duce cu el pe H-ring. Anul trecut am dat pe 4 x bidon 1l 190 lei, deci e destul de prietenos si cu portofelul. Pentru 6-7 k km cat fac eu intr-un an (intre doua revizii) are cel mai bun raport calitate/pret.(cel putin pentru mine)
Nu ascult tot timpul Rammstein, dar atunci cand se intampla, asculta si vecinii...
(02-05-2013, 17:53)DeN1gRator Wrote: Mah nush ce sa zic, deja stiu civicuri cu peste 100k km care au mers pe ulei 0W si se comporta foarte bine motorul, nu papa ulei (sau in limite foarte rezonabile), trag bine, etc.
Tin sa mentinez ca si eu eram mega-sceptic cu privire la uleiurile astea.
pai daca mergi omeneste n-are ce sa se intample, dar la verile noastre data ai obiceiul sa corbacesti, eu nu am putut sta linistit.