This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

2008 CIVIC FN1 TYPE-S

am rezolvat cu disc mai ingust. nu am luat din etrieri, am preferat sa pun discuri de grosimea celor cu care au fost ganditi etrierii, adica 28mm nu 30.
am curatat perfect, pana la luciu metalic, fuzeta si locul de prindere al portetrierilor. discurile au o oarecare ondulare in plan, de noi. am masurat asta cu lere, distanta intre disc si etrieri, distanta se modifica in pozitii diferite, la rotatia discului. mecanicii spun ca asa sunt facute discurile, pt a impinge placutele in mers, sa nu ramana in contact cu discurile. teoria asta imi era greu de acceptat dar dupa masuratori cu discuri noi, se pare ca asa e.
acum mai freaca uneori, cand se incalzesc mai tare, dar doar in placute. freaca de cateva ori apoi gata, dupa ce au intrat pistonasele la loc. cand freca in etrier vibra bine de tot si dura ceva pana inceta. frecarea apare doar la plecarea de pe loc, la rulare lejera. cu discurile de 30mm era imposibil sa mai merg.
vedem daca se mai complica, deocamdata nu e stres.
Invidia Injen Weapon-R Eibach Drag Wheels Skunk2 Magnat

Reply

Pai ca discurile sunt un pic ondulate din fabricatie, pentru a impinge pistonul etrierului, stiam de pe vremea cand aveam Dacia, credeam ca un fel de axioma stiuta de toata lumea.

Reply

Ce discuri ai pus?

Reply

de hyundai i40 ceva model diesel de 170cai, prosuse de zimmermann alea perforate.
trebuie "sters" din adaptorii etrierilor, pt recentrare, ceva 0.3 pt asezarea pe fuzeta, si 2.5mm din fata pe care vine etrierul pe adaptori, pt reducerea razei (discurile sunt 320 nu 325). vezi ca probabil am scris mai in spate.

Reply

(23-11-2016, 19:17)DeN1gRator Wrote: Pai ca discurile sunt un pic ondulate din fabricatie, pentru a impinge pistonul etrierului, stiam de pe vremea cand aveam Dacia, credeam ca un fel de axioma stiuta de toata lumea.

pana acum nu am verificat cu mana mea, nush de ce mi se parea ca ar fi f greu sa reproduci asa ceva controlat, la o toleranta asa de mica. se pare ca m-am inselat :Icon_smile bine inselat mult spus, nu negam cu vehementa, aveam undubiu doar.

Reply

frumos!

Reply

merci! Icon_wink

Reply

N-am sa iau din adaptori, dar am sa incerc sa fac altii pentru un alt set de discuri. O sa caut si alte variante de discuri pentru acest setup.

Reply

nu prea ai multe optiuni. ori scot etrierii prea mult inafara si nu prea gasesti jante care sa ii ocoleasca, et mult mai mic da janta in aripa la copresie. nu poti nici sa-i bagi mai in interior pt ca discul e f aproape de pivorul inferior.
zi-ne si noua la ce vaianta ajungi.

Reply

Am distantieri si am un pic de toleranta la etrieri.

Reply

eu sunt la limita cu frecatu in interior, si am vreo 6-8mm de la etrier la spite.

Reply

Salut. Pentru discurile alea de i40 nu ai gasit un producator ceva mai bun? Mai orientat pe performance? Zimmermann nu e un producator chiar bun. Si mai sunt si gaurite. Stiu ca apar fisuri in jurul acelor gauri si de aceea nu prea sunt indicate. Ma intereseaza direct subiectul ...sunt in cautare de variante pentru frane de FN2 iar kit-ul asta era o optiune buna si financiar si mai ales pentru ca acele discuri de Nissan 350Z le gasesc si in oferta Stoptech...dar daca sunt probleme cu ele sunt in impas. Pentru i40 Stoptech nu face din pacate.

Reply

salut. nu am gasit. am ajuns la varianta asta pt ca e cea mai apropiata de cele necesare acelor etrieri si ofera offsetul necesar.
am sperat ca odata cu implicarea in wrc o sa apara si ceva pt combinatiile aftermarket pe platforma hyundai. ramane de vazut.
in ultima instanta sunt producatori in UK care iti fac discuri la specuri custom.

Reply

au venit jantele "de vara".
AUTEC WIZARD, 17 7.5J et45
neamtzu nu minte, 8.6 kile scrie pe site, 8.6 kile scrie pe cantarul meu. nu sunt fantastic de usoare, dar sunt -1kg fata de cele de acum. gunmetal care pare mai degraba un titanium dupa mine, arata mai bine decat ma asteptam, am facut unele poze si cu blitz, sa se vada putin reflexia. initial vroiam sa le vopsesc, dar au venit cu un plus de 450 ron fata de pretul anuntat, asa ca renunt deocamdata.
trebuie 5mm distantat pt etrier, se rezolva.

L.E. fratilor, faceti ceva cu forumu vietii, in secolul vitezei, imi ia o gramada de vreme sa editez pozele, sa le reduc, ba sa le mai reduc inca o data ca nu e suficient.....rezolvati odata cu autoresize ala !

Attached Files Thumbnail(s)

Reply

bravo Jane, the rasfeti Icon_smile

Reply

Să le învârți sănătos. Sunt tare curios cum o să dea pe mașină.

Pentru poze...le poți încărca direct în contul nostru de iMugur

http://www.hondatalk.ro/Thread-Cum-sa-ap...e-pe-forum

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
Honda nu arde uleiul, il foloseste.

The following 1 user says Thank You to yulasinio for this post:
  • LIVIU_CTS
Reply

(15-02-2017, 01:13)Toyboy Wrote: bravo Jane, the rasfeti Icon_smile

odata cu franele, jantele oem au devenit inutile. nu mai intrau peste etrieri. decat sa dau 200 euro pe distantiere, mai bine iau altele (oemurile le-am vandut).
am mai completat 200 euro la oemuri si am luat astea. zic eu ca e o miscare ami buna.

Reply

Arata super bine! Ai facut o alegere buna! SI eu le-am ochit exact pe astea , dar pe 16 as vrea sa le iau. Singurul lucru care ma tine in loc este ca nu le-am vazut pana acum la nimeni si ca nu prea am auzit asa multe despre brand. Pana acum impresiile tale par pozitive in legatura cu ele. Ma interesa daca sunt calitativ exacutate, daca specificatiile corespund (greutatea) si daca sunt rezistente., in comparatie cu OZ sa zicem, pe care le ai pe Del Sol.

Reply

Nu știu cum sunt astea dar OZ-urile sunt moi, se îndoaie ușor dacă dai cu ele.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
Honda nu arde uleiul, il foloseste.

Reply

da. ozurile sunt foarte moi. astea...vom vedea.
si eu am avut aceleasi dubii, dar am tot cautat si am vazut testul de multi care le folosesc pt track day. acum, ma bazez pe faptul ca in general sunt mai maniac in privinta drumurilor, prefer sa ocolesc decat sa merg pe drumuri proaste. sper sa ma feresc de gropi.
daca vrei sa cumperi, la noi le importa AUTONETul, dar daca nu ai pe cineva "in sistem", care sa te poata ajuta cu pretul, le gasesti mai ieftin pe ebay, cu tot cu plusul pt transport.

The following 1 user says Thank You to LIVIU_CTS for this post:
  • Gaby B
Reply

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Theme © 2014 iAndrew