yulasinio
Threads: 202
Thanks Received: 182 in 174 posts
Thanks Given: 87
|
|
Probabil jet cu apă, șampon, clătit și apoi zamă din asta.
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
Honda nu arde uleiul, il foloseste.
|
LIVIU_CTS
Threads: 45
Thanks Received: 115 in 107 posts
Thanks Given: 142
|
|
23-08-2016, 16:15
(This post was last modified: 23-08-2016, 16:17 by LIVIU_CTS.)
erau destul de murdare. am dat jet bine de tot sa se duca mizeria, apoi direct zama, sters cu manusa d'aia flocoasa si clatit. cam un element pe rand, ca era soare si nu e bine sa se uste in soare ca lasa urme pe plastice si pe lac. deci elementul apoi clatit, si asa mai departe.
zama sta cam cat imi lua sa clatesc manusa sau carpa cu jetul, deci cam juma de minut.
Invidia Injen Weapon-R Eibach Drag Wheels Skunk2 Magnat
|
BogdanT
Threads: 12
Thanks Received: 27 in 26 posts
Thanks Given: 16
|
|
Mda...deci iti trebuie spatiu unde sa stai sa faci treaba. Spatiu de care eu nu dispun. Aici nu ai voie sa iti speli masina in fata blocului. La spalatoriile unde ti-o speli singur, nu te lasa sa o speli la mana cu sampon sau alte chestii...
"To be a driver you need skill, to be a co-driver you need balls of steel"
|
yulasinio
|
|
Te duci si o speli acolo, iesi afara, o usuci si o dai cu solutie. Acum in Germania e si domnie
|
LIVIU_CTS
|
|
bai sa bagi un vant ai voie?  )
|
BogdanT
Thanks Received: 27 in 26 posts
Thanks Given: 16
|
|
Aia ai voie, numai sa nu te auda vecinul de spalatorie
"To be a driver you need skill, to be a co-driver you need balls of steel"
|
LIVIU_CTS
|
|
30-08-2016, 23:30
(This post was last modified: 30-08-2016, 23:32 by LIVIU_CTS.)
de ceva vreme ma dispera colierul de la imbinarea evacuarii de la jumatatea masinii. ba se slabea, ba ultima data a cedat psihic surubul....am decis sa o sudez. merg la maestru, ridicam masina sus....suduri pleznite la primul "carlig" de ancorare (in dreptul puntii fata) si la cel din spate, de langa toba. mai era putin su pica draku tzavaraiu dupa mine. nush care e cauza, eu cred ca de la drumurile perfect plane, mie asa mi-au dat descompunerile fortelor pe "carligele" alea.
in fine, important ca am sudat tot. mai ramane sa fac rezonatoarele la care ma tot gandesc sa le pun pe segmentele finale.
|
kinky_boy
Threads: 44
Thanks Received: 105 in 92 posts
Thanks Given: 33
|
|
Poate sta tensionata, nu se potriveste pe prinderi si de la miscari cedeaza repede. Eu n-am probleme decat cu garniturile, se macina in timp, iar de la imbinarea dintre galeria de evacuare si catback tot timpul gasesc sub masina o pata de praf inchis la culoare.
|
yulasinio
|
|
Îți dai seama ce presiune faci în ea dacă tot crapă, mai bine o scoți prin aripa față
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
|
LIVIU_CTS
|
|
nu sta in tensiune, e pasiva. fisurile au aparut intr-un mod care poate fi simulat daca tragi dea ea in jos. in concluzie, consider ca de la cauze combinate cu cacaturile de drumuri pline de valuri pe care le fac zilnic.
yula, direct prin capota  )))
|
LIVIU_CTS
|
|
rezolvat bataile si o parte din galagie. schimbat o garnitura la imbinarea cu flanse, rearanjat tevaraiele care plecasera de pe pozitie (urasc bolt-in urile). nu mai bate nimic in caroserie, nu mai urla asa tare. identificat si sursa vibtatiilor la rulare . un etrier e f f f aproape de disc, cand se dilata freaca in el. o sa folosesc o saiba pt centrare care a venit in kit. la rece e decent dar se pare ca distanta aia nu e suficient de toleranta.
mi-a venit si rulmentul de la amortizor, il schimb si pe ala si cred ca am scapat de maruntisuri.
|
LIVIU_CTS
|
|
problema cu franele.
s-au deformat. de acolo si frecatul ala in parcare dupa ce se incing.
le-am rectificat insa iar dau semne, cu toate ca nu am mai abuzat de ele.
cred ca am identificat problema: disucrile de z350 sunt de 30mm iar discurile de pe mecane/clio pe care vin etrierii astia sunt de 28mm.
concluzia ar fi ca fitting e fara toleranta si nu permit discurilor sa se dilate.
spunea razvan ca prin uk iau baietii din placute... ce drak sa fac, din disc sa dai jos 1mm de pe fiecare parte nu e nasol vs. 1mm din placute?
|
kinky_boy
|
|
pai din disc daca dai jos 1 mm mai ramai cu 0.6 pana la minim thickness ceea ce inseamna ca le scurteaza viata foarte mult. Dai cu frecus la placute acolo
Din ce am vazut pe la englezi se plangeau ca CL, Mintex, Carbotech nu le incapeau la montaj. a fost unu care ii atingeau chiar si cu ds3000 din motive de centrare posibil, insa toti au observat ca totul este foarte strans acolo si probabil ca e cum zici tu. Doc n-are probleme de atins la circuit dar el se plange de discuri ca se incalzesc prea tare.
|
LIVIU_CTS
|
|
pai discurile freaca in placute, nu in etrier. centrarea e perfecta pe o parte, pe cealalta a trebuit sa pun saibe de 0.5mm pt centrare perfecta.
se incalzesc, se dilata si freaca in placute, nu in altceva. si cum freaca acolo, nu se racesc.
|
Tomi
Thanks Received: 65 in 53 posts
Thanks Given: 52
|
|
si renault are tot 114.3 x5 cred ca putea face un kit direct cu discul de RS , oricum trebuia sa anunte la vanzare eventualele probleme.
|
LIVIU_CTS
|
|
03-10-2016, 09:53
(This post was last modified: 03-10-2016, 09:58 by LIVIU_CTS.)
distanta intre planul de asezare pe fuzeta si planul discului difera. trebuie rectificat braketul ca sa centrezi discul, apoi problema de raza, la renaul parca sunt de 280, braketul duce pentru 300 sau 320, nu mai stiu exact.
mai e varianta de accord 2.2, discurile dunt de 300, 28, dar e necesar reducerea a 2mm din braketuri pt anularea offsetului dat de disc.
cred ca varianta cu "raschetarea a 1mm din placute e cea mai la indemana.
inca nu a inceput sa mai faca figuri.
vedem.
|
kinky_boy
|
|
http://www.wheel-size.com/pcd/5x114.3/
ia uite aici modelel cu 5X114.3, iar pentru dimensiuni discuri eu ma uitam in catalogul de celor de la dba unde sunt trecute toate datele pe fiecare model, e un pdf.
gaseste o solutie buna ca si eu sunt interesat ca nu mai am frane si nush ce sa fac, daca sa mai dau banii pe un set de placute nou sau sa trec cu totul la un bbk cu pret decent. insa chestia asta nu-mi place si nu mi se pare deloc ok asa cum este acum.
|
LIVIU_CTS
|
|
cel mai simplu e -1mm din placute din start. scade putin din viata, sa zicem 10% , nu-i big deal. eu zic ca aia e cea mai buna varianta. sau sa mergi mega lejer la frana pana se duce acel mm, dar e complicareala si stres. cel mai bine, -1mm.
|
Tomi
Thanks Received: 65 in 53 posts
Thanks Given: 52
|
|
oare se pot freza sau sare materialul?
|
DeN1gRator
Threads: 13
Thanks Received: 50 in 46 posts
Thanks Given: 7
|
|
(04-10-2016, 15:32)kinky_boy Wrote: http://www.wheel-size.com/pcd/5x114.3/
ia uite aici modelel cu 5X114.3, iar pentru dimensiuni discuri eu ma uitam in catalogul de celor de la dba unde sunt trecute toate datele pe fiecare model, e un pdf.
gaseste o solutie buna ca si eu sunt interesat ca nu mai am frane si nush ce sa fac, daca sa mai dau banii pe un set de placute nou sau sa trec cu totul la un bbk cu pret decent. insa chestia asta nu-mi place si nu mi se pare deloc ok asa cum este acum.
Pune te rog un link cu catalogul DBA, m-as uita si eu putin peste.
|
|