This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

'07 Civic 5D 2.2 ASM

Uleiul il verific constant. Ce nu am inteles eu este de ce la revizia de 41k au pus ulei 10W-40 in loc de 5W-40. Masina a mers numai cu 5W si acum s-au gasit astia sa puna 10W...In nici 1000 km mi-a aparut de 2 ori mesajul cu CHECK ENGINE OIL LEVEL si ulei este...

Mda...interventia a constat in:
- schimbare senzor ulei
- software update
- completare ulei in motor pt ca era lipsa >1L (asa au zis ei desi ma indoiesc)
M-au taxat cu 88 EUR pt interventia asta si am luat foc pt ca initial au zis ca este garantie si nu costa nimic. Apoi, datorita faptului ca aveam lipsa ulei in motor asa mult nu s-a mai aplicat garantia. I-am intrebat care este cauza lipsei uleiului in motor pt ca facusem revizia cu 4k in urma si mi se parea aberant sa fie lipsa asta asa mare. Au dat-o ca scrie in manual ca poate papa pana la 1L/1000km. Pe faza asta am sarit in sus si l-am rugat pe "inteligentul" ala de sef service sa imi explice cum in 18500 km mi-a papat 750 ml si acum in 4000 km mi-a papat >1L. NO ANSWER, of course!!!! I-am spus si ca verificasem uleiul cu 4 zile inainte si era la jumatate pe joja si in cele 4 zile mai facusem max. 50-60 km numai in oras. Unde dreaq a disparut restul de ulei??? Ochii mari si STILL NO ANSWER!!! L-am intrebat de ce mi-au bagat ulei 10W-40 in loc de 5W-40 (ca asa scria pe cartonasul ala de la motor). A spus ca e imposibil sa imi bage 10W-40 in conditiile in care este clar specificat de Honda 5W-40 si a dat-o ca poate a gresit ala din service cand a bifat uleiul.
Pana la urma, a zis ca va contacta Honda Deutschland sa explice problema si daca Honda De aproba, atunci imi voi primi banii inapoi. Maine ma duc sa vad cati bani imi dau inapoi...

E buna asta sa vada baietii din Romania ca in toate service-urile din lume se practica acelasi stil. Bafta in recuperarea baniilor si tine minte sa verifici uleiul la doua saptamani pentru siguranta ta.
Honda nu arde uleiul, il foloseste.

Cred ca daca e sa compar ASKO (ba chiar si Carpati, ca nici ei nu-s de aruncat) cu orice alt service Honda din EU... ies ai nostri castigatori fara discutie Icon_smile

clar ai nostri ies castigatori !
ar fi o idee buna ca data viitoare sa te duci cu uleiul pe maxim la revizie.
omu se contrazice singur; si anume, e normal sa pape 1l/1000km ca asa zice in carte, deci tu in 4000km ai fost sub 1l deci nu vad de ce sa nu se aplice garantia.........

(18-10-2011, 12:28)BogdanT Wrote: A spus ca e imposibil sa imi bage 10W-40 in conditiile in care este clar specificat de Honda 5W-40 si a dat-o ca poate a gresit ala din service cand a bifat uleiul.

La fel cum a bifat gresit putea sa bage si uleiul gresit chiar daca Honda recomanda. Dute inapoi si fa scandal mare sa iti schimbe si uleiul pentru ca nu esti sigur ce ai in masina. Baga faza cu consumul de ulei exagerat dupa schimbul facut la ei...

@W33bb0: Am fost si la alte service-uri si sunt ok oamenii. Astia de aici mi s-au parut cei mai gretosi (vanzari si service). A fost prima oara cand am mers la service-ul asta ca e mai aproape de mine, dar va fi si ultima. Funny sau nu, este EXACT peste drum de Centrul de Cercetare al HONDA din Offenbach Icon_biggrin
Din ce am vazut la toate service-urile la care am fost pana acum, sefii de service au fost niste mizerii de oameni, plictisiti, scurti si taiosi in replici, care te tratau ca pe un mocofan ca ei sunt artistii din miez...
Diferenta intre ai nostri si astia din EU este ca in .ro au o vechime de 5-6 ani comparativ cu 35-40 de ani a celor de aici din .de. Cei din .ro au tot interesul sa isi faca reclama, clienti etc. mai ales la numarul redus de Honde comparativ cu ce este aici. De ex. in zona Frankfurt sunt vreo 4 dealeri si Honde sunt peste tot, de toate tipurile si toate varstele...Numai la mine pe strada sunt cel putin 10 (Accord de diferite generatii, Civic de diferite generatii, 1xLogo galben, FR-V). Dau astia niste programari sa faci o revizie sau ceva la masina de te inchini - 3-4 saptamani. Numai daca e urgent iti dau ceva scurt sau se uita cineva la masina atunci pe loc.
@Toyboy, daca ar fi fost dupa logica lui ar fi trebuit sa completeze cel putin 4L Icon_smile)

LE: @yula: asta o sa fac maine, azi ma duc sa vad cati bani imi dau astia inapoi...revizia am facut-o la alt service

Urata faza cu uleiul. Cum Doamne-apara-si-fereste sa nu iti poata spune clar ce ulei au bagat in motor? Incep sa imi schimb parerea despre nemti (in mai rau, evident). Sau, cine stie, poate o duc prea bine si isi permit sa piarda clienti...
Icon_evilNu ascult tot timpul Rammstein, dar atunci cand se intampla, asculta si vecinii...Icon_evil

Am mers acum la masina si am verificat uleiul. Nu stiu cat este de relevant, motorul fiind rece, dar nivelul este cam la 3/4. Exact acum o sapt cand am luat masina de la Service, nivelul era 25% PESTE!!! Maimutoiul ala a zis ca e parcarea lor in panta si d'aia, dar nivelul cica era la 100%.
Intrebare: unde puii mei a disparut 25% din ulei intr-o saptamana? Singurul lucru pe care l-as putea face acum este sa urmaresc daca nu curge pe undeva (dar pete sub masina nu am vazut) sau poate o fi vreun chinez sarac care vine si il trage cu pipeta din motor...

Probabil ca un alt ulei a fost folosit la schimb si motorul il inghite Confused

Daca ai acces la o rampa, poti desface portiunea metalica de scut (aka bucata de tabla subtire ca o hartie) de sub motor. Din ce am vazut la a mea, nu prea are pe unde sa curga direct, mai degraba se aduna undeva in zona aia. Presupun ca indivizii de la service te-ar fi avertizat asupra faptului ca ai o scurgere de ulei.

Ceva nu prea e in regula, totusi, ma indoiesc de faptul ca ai mers numai cu peste 200km/h constant pe autobahn...
Icon_evilNu ascult tot timpul Rammstein, dar atunci cand se intampla, asculta si vecinii...Icon_evil

@Wagner: Constant cu 200 nu am mers, dar intre 160-210, da Icon_biggrin aproximativ de la Köln la Frankfurt, dar acum vreo 3 sapt nu zilele astea...Ideea e ca nu ar fi prima data cand merg in regimuri d'astea, dar uleiul nu mi l-a papat. Uleiul s-ar scurge cumva pe undeva pt ca parcarea de la noi este subterana si am de urcat si coborat o rampa destul de abrupta si ar fi imposibil sa nu se imprastie.
@Yula: De >2 ani de cand am masina in Germania, NUMAI Aral 5W40 au pus, indiferent de locatia unde am facut revizia (Offenbach sau Ingolstadt).
Am fost azi iar la aia si am verificat uleiul in partea de parcare relativ dreapta si cu motorul cald, la 10-15 min dupa oprire. Era 100%.
Le-am zis de pocneti si au dat-o ca Honda De nu le-a virat banii si ca ar fi vorba de vreo 31 EUR. Hopa!!! I-am zis suav: "Domnu', io tz'-am dat vr'o nooj de oiro, cum adica imi dai matale 31 inapoi?" Nu de alta dar nu cred ca s-a schimbat matematica de miercurea trecuta...Se uita gagiul pe acolo si zise ca oricum, kilu' de ulei tre sa il platesc eu (dooj de oiro, damn it!!!)...Dar tot da cu rest, ca sunt vreo shaptej de oiro diferenta nu 30...Whatever...astept sa ma sune sa imi spuna cand vireaza banii. Cica ar fi termen de 90 de zile Pelvic
Apropo, ii intrebai cat costa un set de covorase de cauciuc pt fata ca s-au facut ca dreaq, mai ales cel de la sofer. Ramasai mut cand imi zise pretul: 50,03 EUR!!!!WTFWTFWTF

las´ca am dat eu pe senzorul de temperatura a apei (un nimic amarat care tot se fabica pentru toate Hondele de prin ´89 incoa) suma de 63€..... era musai sa iau nou, am incercat variante de la dezmembrari vreo 5 la numar, dar se pare ca toate erau anemice ......

50€ nici nu e un pret asa de mare avand in vedere ca cele de ITR pe fata sunt 80€ second Icon_smile

In lista de preturi din catalogul cu accesorii Honda, costa 27€, nu 50!!!
Eventual le fac o poza si ma duc cu poza la magazin sa vad daca se potrivesc alea universale care trbuie taiate...

Auzi, in service-ul sunt sigur nemti? Ca mie imi par turci sau chiar mai rau, romanachi de-ai nostri...

Cel mai bine (dupa umila mea parere) vezi nivelul uleiului dimineata (sau dupa ce a stat masina cateva ore bune oprita).

Me happy...Ieri mi-au venit si presurile de cauciuc. OEM, inscriptionate Civic. Daca tot eram cu masina, mi le-au si montat baietii. Presul de la sofer are cele 2 gaurele si suportul ala de otel care se prinde de sina de la scaun.
Pret: 29 EUR!!!! Fata de 50 EUR cat imi cerusera cei de la celalat service...Apropo, si astia tot dealeri Honda sunt Icon_biggrin De unde naiba e diferenta asta de pret, no idea, ZENNNN...

Sunt Părul sau lâna care acoperă pielea unor animale. presurile alea! Eu le-am primit odata cu masina si inca sunt in stare foarte foarte buna. Cel de la sofer s-a uzat ceva mai mult in locul unde sta calcaiul de la piciorul drept, dar, daca-l speli si nu bagi de zeama adancitura aia de 5cm x 1cm, zici ca-i nou. Cel de la pasager si alea din spate chiar zici ca-s noi noute dupa aproape 4 ani jumate. Sa le stapanesti snaatos si sigur vei fi tare multumit de ele.

-- later edit --
Ok, am dat submit si m-am indoit de ras cand am vazut transformarea lui engl. FUR in ce se vede acum Rollinglaugh

@w33bb0: O sa creeze ceva confuzie pe aici Icon_biggrin

Ce n-as da sa gasesc si eu un set de covorase de ITR noi, cel de la sofer e uzat tare in locul in care sta piciorul drept.

Poate tragi si o poza sa vedem cum arata.

O sa fac si poze sa vedeti cum vin...Se incadreaza perfect acolo pe podul pedalier.
@Weebo: Chiar sunt blond la faza asta si nu ma prind care e faza cu transformarea. Enlight me! Icon_biggrin
Celelalte presuri arata impecabil. Pe cel de la sofer l-am lasat la Service sa il arunce ei, dar pe cel din dreapta l-am pastrat ca arata ca nou...

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Theme © 2014 iAndrew