Este electrica si da scanteie in functie de pozitia axului cu came (admisie) care acum e dat in fata cu 1 grad deci jos pe arbore nu mai bate acolo nude ar fi trebuit.
Cu reglaju facut de mine la ochi masina merge lafel ca inainte sau poate chear mai prost. la cronometru scot 15s iar inainte scoteam 14.5s dar am mai pus ceva kg, scaunele stock si radiator de-al gros.
Mi-am luat un ceas comparator si am scos o rigla gradata la imprimanta, am tras cateva linii pe un CD, l-am pus pe fulie si m-am apucat de masurat. Dar da cu virgula
Daca pun axa sa deschida la 34 grade BTDC imi inchidea pe la 40 grade ABDC cu tachetii reglati la 0.25 pe evacuare.
Am strans tachetii la 0.20 pe evacuare comform specificatiilor care au venit cu axele si am mai crescut cu 10 grade, adica deschide la 34 si inchide la 50 iar la carte scrie ca trebuie sa inchida la 70.
BTDC+ABDC+180=Total Duration
34+70+180=284 OK
(ABDC-BTDC)/2+90=Lobe Center
(70+34)/2+90=108 ?
In carte scrie ca Peak tre sa fie la 110 nu 108 cum imi da mie.
Sa inteleg ca Peak si Lobe Center sunt doua chestii diferite?
Masuratorile le-am luat in momentul in care ceasul comparator incepe sa miste cu 0.2mm asa cum zic baietii de la dbilas "the durations are measured at 0,20mm lash"
05-07-2016, 17:21 (This post was last modified: 05-07-2016, 20:21 by LIVIU_CTS.)
ai verificat daca TDC coincide cu marcajul de pe volanta?
mai e un factro care influenteaza gradele, scurtarea distantei intre axa arbore si axele cu came prin planietatea chiulasei. evident se modifica relatiile dintre cele 3 axe si rezultatele. asta se regleaza din role parca.
TDC-u l-am verificat de 3 ori, este exact acolo unde trebuie sa fie, pe semnul de pe fulie.
Reglajele astea nu trebuie cumva facute fara joc la tacheti ? Daca strang maxim tachetii cred ca voi atinge specificatiile date de producator "dbilas".