This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Un vis începe să devină realitate !

În dimineaţa aceasta am bătut la uşa reprezentanţei Ford de lângă podul Ciurel pentru a vedea mai de aproape "noul" Focus sedan.

Maşina arată destul de bine, linii frumos conturate, un design unitar per total, însă punctele slabe (cel puţin în opinia mea) care mi-au atras atenţia au fost gura de încărcare a portbagajului, meschină, ca să nu zic mică şi multitudinea de butoane din interior.

Reprezentantul de la Ford mi-a spus că la generaţia veche de Focus au fost destul de criticaţi pentru simplitatea bordului şi acum se pare că au trecut în extrema cealaltă !

Am făcut şi un drive test cu un model Hatchback, motor benzină Ecoboost 1,6 litri şi 150 Cp. Din start vă spun că nu sunt adeptul motorizărilor mici, cum ar fi cel de 1 litru de care tipul de la Ford avea numai cuvinte de laudă. I-am mulţumit frumos pentru detaliile oferite şi i-am spus că înţeleg că şi cei de la marketing trebuie să mănânce şi ei o pâine ... !

Maşina avea pe bord în jur de 21.000 de kilometri, deci un motor lăsat din toate punctele de vedere !
Poziţia la volan este O.K, reglajele ajutându-te să-ţi găseşti o poziţie confortabilă cu o vizibilitate decentă. Ce mi-a plăcut foarte mult a fost amplasarea cotierei şi a schimbătorului de viteze, care împreună au dat dovadă de o ergonomie cum nu întâlneşti la foarte multe maşini.

Şi cam atât de bine ... !
Motorul deşi dotat pe hârtie şi având teoretic şi avantajul turbinei nu mi s-a părut deloc în vână ! Cutia de viteze a fost cea mai mare dezamăgire, cel puţin treapta a III-a trebuia să fii norocos să o "găseşti" ! Abia când s-a încălzit maşina a devenit şi treapta a III-a mai accesibilă !

Consumul mediu afişat de calculatorul de bord era de 10,7 litri/100 km şi asta în condiţiile în care maşina era dotată şi cu sistem Start/Stop ! Deci se pare că pică testul real de drum curentul acesta aşa de mediatizat al Downsizing-ului ! Pentru comparaţie vă spun că Civic-ul cu care am făcut drive test avea un consum mediu de 9,9 litri/100 km, iar ca regim de turaţii sunt convins că a văzut mult mai multe ture decât Focus-ul ! Iar cei 150 de cai putere nu prea sunt toţi prezenţi, aceiaşi senzaţie (probleme cu prezenţa cailor putere) am întâlnit-o de altfel şi la Kia Cee'd, 1,6 GDI 135 Cp !

În interior maşina era destul de zgomotoasă, multe zgomote provenind din partea din spate, tipic poate pentru un Hatchback ! Ce-i drept nici articulaţiile maşinii nu prea absorbeau bine denivelările, pe piatră cubică maşina întrând într-o rezonanţă nu tocmai plăcută !

Preţul pentru o echipare Sport (nivel de echipare mediu la Ford) - 19.700 de Euro, iar dacă se mai adaugă şi câteva opţionale gen senzori de parcare, scaune încălzite şi parbriz încălzit, Cruise Control plus vopseaua albă (te taxează şi aici cu 200 de Euro), maşina trece lejer de 21.000 de Euro ... !

Ce-i drept preţul acesta este la prima strigare, din ce am înţeles de la reprezentantul lor de vânzări se mai discută probabil de un discount de cel puţin 2.000 de Euro !
Însă nu prea mi-a plăcut ce am condus ... !

Reply

Ca fost posesor de civic 1.8, iti spun sigur ca 1.6-le de 150cp pe focus e ceva mai fortos ca civicul hatch, care la randul lui e mai rapid ca sedanul.

Daca zici ca avea probleme cu treapta 3 e posibil sa fi fost o masina destul de alergata. Focus-ul avea consum 10.7 si civicul 9.9? Daca vrei iti trimit poze cu consumul meu extraurban de 14.9, pe 200km, cu civicul 1.8. N-are nicio relevanta.

Eu te sfatuiesc sa astepti civicul 2013, ar trebui sa apara foarte curand in showroom-uri. Peste tot prin state este laudat si este considerat un maaaare pas inainte fata de modelul 2012.

Ca posesor de ford (focus2 1.8 tdci titanium) si honda, iti spun sincer ca la ora asta as lua fara sa clipesc focus sedan in locul civicului actual. In comparatia cu civic 2013, as lua civicul Icon_smile
Accord CL7 2.0 exec MT Arctic Blue Pearl
ex-Civic 5D 1,8 exec MT Milano Red

The following 1 user says Thank You to dragostan for this post:
  • Ampt
Reply

Mâine încerc să ajung la Toyota ca să văd şi dacă se poate să şi încerc noul Auris !

Reply

Ar fi bine daca ai astepta sa apara facelift-ul la sedan. Asa cum spune si dragostan, e un foarte mare pas inainte si corecteaza toate lipsurile de la actualul. Icon_wink Ar trebui sa ajunga la noi in showroom prin vara.

The following 1 user says Thank You to Delphi for this post:
  • Ampt
Reply

am o colega care si-a luat de curand un focus cu 1.6 tubro de 150 de cai, hatch. Am mers de mai multe ori in masina si mi s-a parut ca turbina isi face foarte bine simtita prezenta, iar motorul+cutia destul de flexibile. Mie mi s-a parut o masinuta fasneata.
Insa la interior este o masina oribila din toate punctele de vedere, atat ca aspect cat si ca spatiu interior si portbagaj. Spatiul interior este incredibil de mic atat in fata cat si in spate, ep-ul meu zici ca e limuzina pe langa asta.

am vazut ieri un auris nou alb care a trecut pe langa mine si din spate si mi-a placut cum arata si m-am uitat mult la ea mirat tare ca nu recunosteam ce masina e. Insa m-am uitat acum pe net si am descoperit-o, bordul arata la fel de oribil ca orice alta toyota, astia sunt anti talent maxim la capitolul design bord.

si eu recomand sa astepti faceliftul la sedan, vei fi mult mai castigat.

The following 1 user says Thank You to kinky_boy for this post:
  • Ampt
Reply

Se pare că nu am încotro şi chiar va trebui să aştept faceliftul de la Sedan, măcar din două considerente majore :

1. Civic-ul Sedan 2013 reprezintă clar un pas înainte, are un design mai plăcut arătând mult mai bine şi în exterior, dar mai ales are şi multe plusuri în ceea ce priveşte interiorul !
2. Aş evita să achiziţionez o maşină care s-a produs doar 1 an, 1 an şi jumătate !

Reply

Si mie imi place civicul sedan cel putin la exterior.Motorul e combinatia ideala intre alergatura si consum redus.
Am condus si focusul cu motor 1,6 turbo benzina si mi sa parut tare fasnet si cutia chiar ok desi avea vreo 35.000km se tinea bine.
Pe reprize bate civicul cu ceasu de la gara.Problema lui e interiorul care e cam jalnic desi daca pui cateva optiuni optii ce vrei.
Sunt tare curios cum o sa fie civicul sedan facelift si daca o sa il aduca si la noi.

Reply

daca nu esti calcator de pedale evita motoarele turbo, nu de alta da nu o sa ai bataie de cap ulterior.
discutiile astea cu bate civicu, loganul sau lamborghini nu-si au rostul daca omul nu e genul.
si pana sa bata o masina alta, mai e si un om la volan care face diferenta. am mai vazut eu fete mirate hlbandu-se la civic cu masini mai capabile.
Invidia Injen Weapon-R Eibach Drag Wheels Skunk2 Magnat

Reply

Prefer oricând un motor aspirat în detrimentul unuia cu turbină, indiferent câte beneficii mi-ar vinde Marketing-ul pe tema aceasta !

Este dacă vreţi diferenţa între un culturist de modă veche, care îşi creşte masa musculară printr-un program riguros de alimentaţie şi antrenamente şi unul de tip modern, care apelează din plin la anabolizante ! Icon_yes

Reply

eu sunt "curat" si pe tema asta (nici macar suplimente proteice) Icon_biggrin

Reply

Tocmai ce m-am întors de la Toyota unde am încercat noul Auris şi concluzia la care am ajuns ar fi următoarea :

- dacă şi noua Corolla, a cărei lansare este anunţată pentru vara aceasta, va aduce aceleaşi plusuri evidente pe care le-am remarcat şi la noul Auris, atunci Civic-ul Sedan va avea un meci extrem de dificil cu surata ei japoneză Corolla !

Reply

Cu atâtea incertitudini legate de apariţia modelului Civic Sedan 2013 şi în Europa, cred că mai bine o să aştept ... noul Civic Tourer, chiar dacă momentan este prezentat la Salonul Auto de la Geneva doar sub forma unui concept ! Icon_yikes

http://www.worldcarfans.com/113030454553...owphotos#3

Reply

Spatele e demential cu evacuarea centrala si stopurile unite "a la NSX" Icon_lol
2009 Audi A6, 2.0 - 170CP, A/T, gri
Fosta: Honda Civic 4D 1.8 ES M/T Taffeta White

Reply

Nici fata nu arata rau, mult mai agresiva fata de modelul actual.

Cred ca o sa ai de asteptat pana ce o sa iasa in productie.
Honda nu arde uleiul, il foloseste.

Reply

Si eu parca as astepta dupa noul model de Civic Tourer, dar nici actualul nu imi displace.

Reply

După Salonul Auto de la Geneva are cineva vreo veste despre când şi mai ales dacă va fi adus şi în Europa noul Civic Sedan 2013 ? Thankyou

Reply

Probabil ca in Romania va fi la vara, in Ungaria prin iunie...

Reply

@Delphi : Mulţumesc frumos pentru Info !

Cum din anul acesta au trecut aproape trei luni, încă trei luni până în vară nu ar fi un capăt de ţară ! (asta ca să îmi fac curaj singur !)

Reply

si eu am tatonat cam 2 luni. pune-ti un wallpaper si zambeste Icon_biggrin

Reply

Până la Wallpaper am vizionat atât de multe filmuleţe pe Youtube încât cred că acum ştiu mai bine dealerii Honda din State decât pe cei din România !

http://www.youtube.com/watch?v=ICf0tySdF8A

Aceasta va fi culoarea aleasă, răbdare şi chin până atunci !

Reply

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Theme © 2014 iAndrew