This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Strut Bar and Lower Arm Bar

Strut Bars

Part of the shock of impact transfer to the chassis, causing wheel house and lower arm deforming.

[Image: strut-bar-before.gif]

Equip with the Ultra Racing's strut bar and lower arm bar, both side shock of impact will be neutralized.

[Image: strut-bar-after.gif]

The weight transfer and force gathering on one side, causing unstable handling and increasing body roll.

[Image: strut-bar-corner-before.gif]

The force will spread out by Ultra Racing's strut bar and lower arm bar, stabilize the car and provide solid handling.

[Image: strut-bar-corner-after.gif]

Fender Bars

The joint between A-pillar and front chassis will be push and twist by the greater shock of impact and drag force, causing damage on chassis.

[Image: fender-bar-before.gif]

Ultra Racing's Fender bar will spread out the force and strengthen the section, prevent further damage and offer stable handling. Recommend for user of sport absorber.

[Image: fender-bar-after.gif]

Side Lower Bars

On uneven / bumpy road, center section chassis will have different level of body flex cause by the weight transfer between front and rear.

[Image: side-lower-bar-before.gif]

Ultra Racing's side lower bar will stabilize the weight transfer between front and rear, it can also minimize the damage from side impact.

[Image: side-lower-bar-after.gif]

Anti-Roll Bars

When turning in corner, the weight transfer will make the car sway a side, causing body roll and more difficult to turn in to a corner, weaken the steering respond.

[Image: anti-roll-bar-before.gif]

The upgrade version of Ultra Racing's anti roll bar will be more effectively preventing the car sway a side at cornering, greatly reduce body roll and high stability in cornering.

[Image: anti-roll-bar-after.gif]

Reply

Excellent thread, Laux! Biggthumpup

Pentru mine e interesant in mod special, pentru ca 5D-ul e foarte predispus la toate manifestarile neplacute ale caroseriei atunci cand e dus la limita pe viraje. Pana acum are bare de rigidizare superioare in oalele amortizoarelor fata si spate. Caut solutii si pentru cele inferioare.

Reply

Mda, foarte bun postul!

LE: voi ati descoperit ceva despre preturi?

Reply

Am facut threadu deoareve mi-au placut foarte mult animatiile. Decat sa citesti 4 pagini de teorie mai bine vezi o animatie si iti dai imediat seama despre ce este vorba si cum functioneaza.

Eu mi-am pus 4 bare simple din aluminiu, 2 sus si 2 jos in doua puncte de sprijin. Mai am una profesionala din aluminiu sub forma de "H" cu 4 puncte de sprijin dar care din pacate nu-mi intra de decatalizator.

Attached Files Thumbnail(s)

Reply

(26-12-2010, 13:11)LauX_LauX_LauX Wrote: Am facut threadu deoareve mi-a placut foarte mult animatiile. Decat sa citesti 4 pagini de teorie mai bine vezi o animatie si iti dai imediat seama despre ce este vorba si cum functioneaza.
Foarte corect. Decat sa-mi pun imaginatia - adesesa gresit - in functiune, mai bine vad ce se intampla cu adevarat.
Pana la momentul cand ai pus tu animatiile, m-am gandit intr-o mie de feluri cum se manifesta fortele asupra masinii; acum... sarumana Laux! Bow

Reply

Foarte bune imaginele Laux Biggthumpup
Un H brace as vrea si eu pe fata ca restul vin din fabrica dar nu intra de galerie Icon_sad
Honda nu arde uleiul, il foloseste.

Reply

pai faceti custom, ocoliti evacuarea
Invidia Injen Weapon-R Eibach Drag Wheels Skunk2 Magnat

Reply

Nu are cine sa mi-o faca aici custom, era unul in UK care s-a batut cu pumnul in piept ca face si pentru 98Spec dar nu s-a mai auzit nimic.
Si daca nu cred ca are rost sa mai pun ca poate o implant undeva Icon_lol cand vine vremea am sa iau niste triunghiuri sub aripa fata.

Reply

(27-12-2010, 21:46)yulasinio Wrote: cand vine vremea am sa iau niste triunghiuri sub aripa fata.

alea care se sudeaza Biggthumpup

Reply

Nu iau din astea de la Ulta racing sau de la J'S racing Biggthumpup

Reply

am gasit pe ebay multe modele si accesibile la pretz
//-// (()) //\\// //)) //\\

Reply

Daca nu era eBay-u eu tare greu reuseam sa-mi intretin masina...

Reply

Un link interesant pentru ranforsarea caroseriei , desi se refera mai mult pentru track poti afla mai multe detalii la flexibilitatea caroseriei.

http://www.jdm-option.com/eng/feature/05...p.html#003

Eu unul pentru EK am optat la :

Fender Brace , Lower arm Bar , si Brace kitul de la ASR cu bara torsiune de 24mm. Cu suspensia de la Showa o sa am setupul care l-am cautat , iar masina o sa fie neutra in viraje .

@ Laux , buna treaba cu topicul Biggthumpup

Reply

Dupa ce am schimbat doar 2 bucse la bara stabilizatoare am sesizat schimbari majore in ceea ce priveste comportamentu masinii pe virajele lungi. Nu se mai inclina asa de tare, bucsele sunt din poliuretan si mult mai tari decat cele stock.

Apropo de bara de torsiune, nu cumva te referi la bara stabilizatore? Din cate stiu eu bara de torsiune lucreaza ca un fel de arc si este folosita la autovehiculele cu punte si care inlocuiesc arcurile tip resort (de exemplu asa ceva am intalint pe Citroen AX). Probail este o confuzie de termeni lafel ca si la eleron sau spoiler.

Cateva exemple de bare de torsiune (torsion), stabilizatoare (anti roll) si rigidizare (strut):

Attached Files Thumbnail(s)

Reply

Corect e bara antiruliu dar ea preia si torsiune, gandeste-te ce se intampla cand una dintre roti incearca sa se ridice mai sus, bara va actiona ca un arc si va incerca sa o aseze la acelasi nivel.

Daca se ajunge pana la roll cage atunci nimic nu este mai bun ca sudura in puncte a caroseriei Biggthumpup

Din fericire pentru mine caroseria ITR-ului este foarte bine ramforsata iar de bari de rigidizare nu duce lipsa Icon_lol Singurele puncte care trebuiesc intarite sunt cele sub aripa fata si pe spate poate mai primeste o bara Beaks.

Reply

Laux, poti sa dai si link-uri de unde iei pozele alea? Poate exista si versiuni mai mari ale lor. Sunt extrem de utile, man!
Biggthumpup

Reply

intradevar este o confuzie de termeni ... Fata de type-r toata caroseria noastra nu este ranforsata prin suduri , puntea spate multa mai rigida etc , Ai impresia ca rigiditatea caroserie fata de type-r este a unui biscuite WTF .
Noi putem compensa asta prin rigidizare ulterioara prin bari aditionale sau piese interschimbabile , la eg avantajul fiind multe piese bolt on de la integra type-r ... la ek/ej mult mai greu. doar de pe ek9 poti lua si ceva piese de la Cr-v.
Puntea spate de la EJ/EK este foarte fragila ca sa zic asa , orice bara antiruliu mai mare de 16 mm grosime duce la smulgerea practic a puntii din suduri la fortari moderate.
Exista 2 solutii ... ori schimbare puntii cu cea de ek9 ( costuri mari din pacate si munca pe masura) ori sa ranforsezi puntea cu un "brace" , si eventual o bara antirului in zona 20-24 mm pentru a "culca" spatele si raspuns mai bun pe viraje.

The following 1 user says Thank You to Vali_Lj for this post:
  • vtin
Reply

Stiu ce spui de bara antiuruliu mai groasa pe spate pentru ca aceeasi problema am avut-o si eu pe Si.
O solutie ar fi un brace care sa rigidizeze puntea spate.
[Image: asr.brace-egdc_g.jpg]

Reply

de mult am ochii beliti la sistemul asta Icon_yikesHappyDrool
Invidia Injen Weapon-R Eibach Drag Wheels Skunk2 Magnat

Reply

Stai linistit ca si eu ma uit la el de vreo 3 ani dar nu ma lasa inima sa dau atatia bani pe el.
Dar un Beaks bar tot imi cumpar
Apropo de Beaks ei fac un sistem de ranforsare a puntii pentru o bara antiruliu mai groasa, ceva ce poate fi simplu copiat de un strungar Icon_wink

http://www.beaksproducts.com/Products.htm

Reply

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Theme © 2014 iAndrew