21-09-2018, 12:07 (This post was last modified: 21-09-2018, 12:10 by kinky_boy.)
sa stii ca tine de unde e pozitionat volanul pentru ca din cauza ca peste 90% din drumurile noastre sunt cu o singura banda pe sens si ai nevoie sa depasesti tot timpul, iar asta face ca lucrurile sa fie mult mai complicate si periculos pentru o masina cu volan pe dreapta si implicit si pentru ceilalti. Ai vazut si tu cand ai venit la intalnire.
De cate ori nu m-au pus pe mine in pericol astia de pe dreapta care sunt atat de preocupati cu depasirea ca nu se mai uita si in spate.
in fine, la cat mergi tu cu ea si daca e numai pentru circuit si e suficient
Uite un articol bine scris pe tema asta. De notat este faptul ca Polonia, Lituania si Letonia au incercat interzicerea acestor masini fara succes. De altfel cat am fost in tara s-a dat lege ca masinile cu volan pe dreapta care provin din tari non-EU nu mai pot fi inmatriculate.
Problema accidentelor in Romania este lipsa autostrazilor!!! Iar in ritmul asta de constructie o sa continuam sa fim fruntasi la numarul accidentelor mortale in EU.
yula, si sa fii ingermania, nu mergi numai pe autostrazi. mergi si pe dn-uri. de fapt, daca ma gandesc la franta si italia, unde costurile de autostrazi sunt destul de mari, multa lume foloseste dn-urile. deci problema e ca de pe dreapta nu vezi . legile nu se fac pt oameni normali ci impotriva celor care daca nu e restrictionat ceva, sar calul. pt mine nici crima nu trebuie contamnata, ca nu omor pe nimeni. dar sunt altii....
În Germania autostrăzile sunt gratis iar în majoritatea țărilor dezvoltate DN-urile importante sunt pe 2a benzi pe sens. Caută și vezi că majoritatea accidentelor din România sunt cauzate de infrastructură.
bai, ce e cu tine? citesti selectiv , ce pana mea? de germania am zis ca nu mergi numai pe autostrazi. de costuri ma refeream la franta si it unde stiu ca nu sunt ieftine. nu stiu ce citesti tu acolo insa cauza e altceva. cauza e cea care produce in mod direct. adica daca mergi pe dn cu o banda pe sens, intri in depasire si kaboom, nu inseamna ca e din cauza infrastructurii, ca daca erau doua benzi sau autostrada.....ala e fondul problemei, nu cauza. aia care pun cauza in ecuatia asta ar fi bine sa mai citeasca limba romana. infrastructura poate fi daca e un drum prost, denivelat, gropi, sau alti factori fizici care tin de infrastructura. pe dincolo, cand se produc accidente in lant pe autostrada cu cate 100 de masini implicate, e tot infrastructura?
majoritatea accidentelor sunt din cauza erorilor umane care nu se comporta in limitele infrastructurii. eu merg destul de tare in general, dar nu am pus pe nimeni in pericol niciodata. de ce? pt ca ma adaptez la situatie. multi dobitoci nu o fac.
Nu am citit selectiv. În Franța unde autostrăzile sunt scumpe se merge pe DN-u care ARE 2a benzi pe sens, în Italia nu știu cum e. Mersi de lecția de română, sper că ai înțeles idea.
(22-09-2018, 14:01)yulasinio Wrote: Nu am citit selectiv. În Franța unde autostrăzile sunt scumpe se merge pe DN-u care ARE 2a benzi pe sens, în Italia nu știu cum e. Mersi de lecția de română, sper că ai înțeles idea.
Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
eu am mers numai pe o panda, cam ca la noi. dar impecabile.
ce ai bre, ce te ataci asa? te-ai sensibilizat ce satan ai?
la ce spunea Liviu de accidentele de "dincolo" ....aici recunosc ăștia is tembeli rău și la 2 fire de ploaie pe autostrada e jale, 90% din cauza faptului că sunt speriat și crispați ...nu va zic când cad 2 floci de zăpadă
dar 100 de mașini nu am văzut/auzit de când sunt eu pe aici ....
02-10-2018, 21:12 (This post was last modified: 02-10-2018, 21:14 by LIVIU_CTS.)
eu nu stiu ce e cu voi....imbatranim, povestim mai rar....ceva se intampla dar nu ne mai intelegem....
cand am zis 100 era o figura de stil, in sensul de accident in lant. dar am dat un google si ce sa vezi....sunt si mai mult de 100 ))) https://www.telegraph.co.uk/news/worldne...-cars.html
(02-10-2018, 21:12)LIVIU_CTS Wrote: eu nu stiu ce e cu voi....imbatranim, povestim mai rar....ceva se intampla dar nu ne mai intelegem....
cand am zis 100 era o figura de stil, in sensul de accident in lant. dar am dat un google si ce sa vezi....sunt si mai mult de 100 ))) https://www.telegraph.co.uk/news/worldne...-cars.html
pe 2 benzi mai ai scăpare, indiferent de cauze ...pe 1 daca nu ai luat calul, căruță, oaia bicicleta, scooterul sau mai știu eu ce te aranjează primul copac !
03-10-2018, 09:36 (This post was last modified: 03-10-2018, 09:37 by LIVIU_CTS.)
yula : lipsa de educatie, neamu prost, lipsa de respect pentru orice regula sau semeni, slaba "pregatire". in toate drumurile pe care la fac in afara localitatilor cea mai mare problema e cea cauzata de cei care merg excesiv de incet. cam 70 km/h in conditiile in care limita e 90-100 . astfel de cretini formeaza ciurde, merg asa la stanga si depasirea devine problematica, in principal din cauza faptlui ca in .ro masinile sunt in general slabe (cp) si nu iti perimit depasiri rapide. asa apare cate un tembel care nu mai rezista si intra in depasire periculoasa. pui toate astea pe fondul infrastructurii si ai pachetul gata. ieri urmaream o ancheta la unul dintre santierele de autostrada blocat pe baza de contestatie: licieci si ursi. nu era nici urma de lilieci, nici de usri. aceleasi ong-uri fac aceleasi contestatii peste tot. ma intreb de ce si de ce autoritatile nu ii pot acuza de subminare nationala.
@lviiu - lasa man ca nu ong-urile, liliecii si ursii sunt cauza din care nu s-au construit autostrazi in romania. Astea-s anchete baga-te la inaintare pe post de scuza.
Yula - deturnam de tot topicu integrei, dar vad ca tot au luat-o astia razna prin europa cu ale emisii de incep cu interzicere din 2030 motoare atmosferice si scadere de emisii cu 40% ... deci iti dai seama unde o sa fim noi in 10 ani cu masinile noastre ... era preistorica la ce bagam noi si fara cat-uri.
Nu cunosc detaliile surselor de emisii, dar nu vad stiri despre restrictii pentru alte mijloace de transpor gen avioane, vapore etc
Oare se merita sa incerc sa repar compresorul de la clima? Din cate imi aduc aminte sufla prin partea de sus unde sunt conductele, din cate vad pe diagrama de la Lings sub capac este o garnitura O. Oare sa fi crapat aia de la stat si sa sufle pe acolo
Am vazut cateva service-uri in tara care repara compresoare, eu nu cred ca are mare lucru si are nevoie de garnituri noi. Mi ciuda ca nu l-am dat jos sa-l desfac eu sa vad ce si cum
M-am tot uitat pe aici si nu gasesc nici unul, iar daca gasesc sigur nu am cum sa-l probez ca e demontat.