15-11-2019, 01:22
Azi dimineata, in plimbarea mea catre tramvai, am zarit un Civic gen 10 si ma gandeam asa la cat de rare sunt pe drum. Cel putin prin Irlanda in comparatie cu Toyota sau Nissan, numarul Hondelor de generatie noua e mult mai mic. Asta mi-a starnit o curiozitate, cum se prezinta Honda la vanzari fata de celelalte doua concurente pe Europa...
Dupa o cautare rapida pe Google, am gasit o baza de date care ofera informatiile necesare unei comparatii...
Mai jos vedem cum vanzarile Civicului au scazut dramatic fata de mijlocul aniilor 90... si fata de acum 10 ani vanzarile sunt la jumatate.
In ultimii 5 ani vanzarile au fost stabile, cam aceleasi volum in fiecare an. Ce e de observat sunt vanzarile pe anul 2019 care in afara de luna Ianuarie sunt cu mai mici fata de 2018. De fapt cu 4459 mai putine masini vandute fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Nu e prima data cand m-am plans pe aici de gama de motorizari oferita de Honda, mai ales lipsa hybridelor. Toyota ofera variante hybride pe toate modele disponibile la vanzare in Irlanda, pe cand Honda ofera doar Insight si acum noul CRV. Dupa parerea mea cam putin si personal cred ca de aici si vanzarile slabe pe care le au.
Pentru a vedea daca am dreptate sau nu, am facut o comparatie a vanzarilor intre CRV, RAV4, Qashqai si Tucson
Cred ca numerele vorbesc de la sine...
Care este opinia voastra?
Honda nu arde uleiul, il foloseste.