This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Honda car sale...

Azi dimineata, in plimbarea mea catre tramvai, am zarit un Civic gen 10 si ma gandeam asa la cat de rare sunt pe drum. Cel putin prin Irlanda in comparatie cu Toyota sau Nissan, numarul Hondelor de generatie noua e mult mai mic. Asta mi-a starnit o curiozitate, cum se prezinta Honda la vanzari fata de celelalte doua concurente pe Europa...

Dupa o cautare rapida pe Google, am gasit o baza de date care ofera informatiile necesare unei comparatii...

Mai jos vedem cum vanzarile Civicului au scazut dramatic fata de mijlocul aniilor 90... si fata de acum 10 ani vanzarile sunt la jumatate.

In ultimii 5 ani vanzarile au fost stabile, cam aceleasi volum in fiecare an. Ce e de observat sunt vanzarile pe anul 2019 care in afara de luna Ianuarie sunt cu mai mici fata de 2018. De fapt cu 4459 mai putine masini vandute fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Nu e prima data cand m-am plans pe aici de gama de motorizari oferita de Honda, mai ales lipsa hybridelor. Toyota ofera variante hybride pe toate modele disponibile la vanzare in Irlanda, pe cand Honda ofera doar Insight si acum noul CRV. Dupa parerea mea cam putin si personal cred ca de aici si vanzarile slabe pe care le au.

Pentru a vedea daca am dreptate sau nu, am facut o comparatie a vanzarilor intre CRV, RAV4Qashqai si Tucson
Cred ca numerele vorbesc de la sine...

Care este opinia voastra?
Honda nu arde uleiul, il foloseste.

Reply

ca si completare, honda e nu ajuta deloc cu prețul. asta e csf ncsf

Reply

La pret nu m-am uitat. De prin citite poate e un pic mai mare dar de obicei include mai multe optiuni fata de concurente.

Reply

Traian, daca incepi sa configurezi o mașină nouă de la Toyota, Nissan etc cred că ieși mai scump cu cateva mii fata de o Honda. Am făcut eu acum câteva luni o comparație între RAV4 Hybrid și CRV Hybrid pe configurator. Ce avea Honda standard la Toyota sari cu banul că e opțional...și așa a ieșit Toyota cu vreo 5-6k mai scumpă...

Sent from my moto g(7) plus using Tapatalk
"To be a driver you need skill, to be a co-driver you need balls of steel"

Reply

Mamă, e o diferență destul de mare.
Din ce văd pe stradă, tendința e destul de mare pe hybrid, electric iară gama lor e săracă în motorizări de genul. Poate de aia și decizia de a închide fabrica din UK și de a se axa numai pe electric, hybrid de acum înainte. Din păcate cred că va fi destul de târziu atunci.

Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk

Reply

(15-11-2019, 17:02)yulasinio Wrote: Mamă, e o diferență destul de mare.
Din ce văd pe stradă, tendința e destul de mare pe hybrid, electric iară gama lor e săracă în motorizări de genul. Poate de aia și decizia de a închide fabrica din UK și de a se axa numai pe electric, hybrid de acum înainte. Din păcate cred că va fi destul de târziu atunci.

Din cate știu, decizia de a închide fabrica din UK e din cauza de Brexit nu de Hybrid.
Si aici sunt hybride peste tot și toate mărcile. Plm când văd un BMW cu E la sfârșitul numărului și el are motor de 3L, ma apucă dracii...

Sent from my moto g(7) plus using Tapatalk
"To be a driver you need skill, to be a co-driver you need balls of steel"

Reply

Cică ziceau că se retrăgeau oricum din UK pentru că vor să se concentreze pe electric și hybrid.

Reply

eu raman la parerea ca raportul intre pret si ce ofera la nivel de pretentii produs (nu cantitativ gen mai multe chestii decat ceilalti) nu mai este unde trebuie.
Invidia Injen Weapon-R Eibach Drag Wheels Skunk2 Magnat

Reply

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Theme © 2014 iAndrew