hehe, n-am sculele necesare pt rebuild. de scos bolturi din biele nici nu se pune problema. nu mai vorbesc de experienta necesara sau spatiul adecvat.
ieri am lucrat toata ziua, ma dor toate, spate, degete, picioare ((
am reusit sa umplu usile cu mate, macarale, geamuri si chedere, bara spate cu un refresh la suportul de metal al barii. merge greu mai ales la chestiile pe care nu le-am dat jos eu, trebuie sa stau, sa fac rebus, sa ma prind care-i treaba, care-s suruburile.
Si eu am ajutat la asamblare dupa vopsire, iti ia ceva timp daca nu le-ai dat tu jos. Ia-ti un spray dinala cu unsoare si dai peste tot pana nu pui interioru. Eu am dat prin usi, aripi si porbagaj cu un fel de vaselina lichida protectore antirugina, destul de scump a fost, 100 Ron tubu.
tocmai asta am cumparat azi . oricum a suflat tinichigiul dupa ce si-a terminat treaba, dar am zis sa mai dau si eu o tura cu un spray cu care am acces mai usor in cotloane.
09-04-2014, 00:55 (This post was last modified: 09-04-2014, 01:15 by LIVIU_CTS.)
prima serie de determinari valve to valve clearance, sunt ok, distanta 1-1,1 mm in combinatie
-6 ex + 4 in
-6 ex + 6 in
-4 ex + 6 in
-4 ex + 8 in (aici am 1,8 mm )
maine facem valve to piston si piston to deck.
la valori mai apropiate de 8 intre decalaje supapale sunt f aproape, la 0 0 lovezc. nici nu ma mir ca inventii d-astea ne testat inainte bubuie.
nu se lucreaza noaptea la asa ceva, am facut fix pe dos, in loc sa dau retard am dat avans pe ex...
09-04-2014, 21:33 (This post was last modified: 09-04-2014, 21:34 by LIVIU_CTS.)
am gasit alta gresala. rolele camelor erau puse decalate, in loc sa fie cu marcajul din mijloc (din cele 3) in sus, erau una spre alta.
si de-acum spulberam miturile internetului.
cu came de ITR / CTR nu lovesti supapele intre ele VECI!, n-am ajuns mai aproape de aprox 3mm (asta in zona in care ma intereseaza, avans pe admisie si retard pe evacuare). deci o gramasda de timp pierdut. camele aftermarket e o alta poveste, cu camele stocK poti sa te joci cum vrei tu fara sa atingi . maine vedem care sunt limitarile valve to piston. parca vad ca si aici atingi in ceva extrema la care nu ai de ce sa ajungi....
pana mea de povesti cu pesti morti.
scos culbutorii si lasat doar pe primul piston, o valva de in una de ex.
pus chiulasa pe dunga, cu evacuarea in sus. varat pe valva de admisie un culbutor de pe cealalta parte, care daca impingi cilindrul de blocare ramane asa,
pe evacuare (acces de sus) impins pastila de blocare cu surubelnita si tinuta inauntu. si gata.
09-04-2014, 23:00 (This post was last modified: 09-04-2014, 23:08 by Toyboy.)
te-ai complicat bre, sub selenoid ai o intrare pentru verificarea presiunii de ulei, eee pe acolo bagi aer comprimat si bingo VTEC ON ....
la racire ti-ai bagat nasu ? radiator de aluminiu minim, pompa de apa de itr cu, cureaua de distributie tot de itr, altfel risti sa faci spume la 9000 rpm si sa supraincalzesti