This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Engine mods/swap 1994 Civic EG3

Ma vad pus in fata unei dileme si trebuie sa o impartasesc si cu altii, poate primesc ceva ajutor.

Asadar: se da un CIVIC EG3 din 1994. Motorul este 1.3 carburatie. Evident, dupa ce-am zis ca vreau sa fie doar o masina de zi cu zi, pentru mers in oras si nimic altceva, au inceput sa ma bantuie vise umede in care se facea ca masina are un numar infinit de cai putere. Drept urmare am inceput sa ma intreb: o turbez, sau aduc un SiR din UK si ii trantesc un swap?

Varianta 1, turbarea: se iau injectoare, chiulasa, ECU si alte nimicuri de pe motorul de 1.5 si se monteaza cu succes pe masina. De mers, merge, ca stiu pe cineva care a facut operatiunea asta si masina functioneaza Părul sau lâna care acoperă pielea unor animale. de multa vreme. Asta se datoreaza faptului ca blocul motor se pare ca-i identic, diferenta fiind facuta de pistoane si de chiulasa. Apoi, dupa un drive-test si-un zambet larg, se trece la turbare, despre care nu stiu mare lucru. Aici mi-ar fi de folos niste link-uri catre diverse kit-uri de turbo pe care le-as putea aduce si care s-ar potrivi. Avantajul este ca nu-mi bat capul cu politie si RAR, pentru ca motorul ramane - pe hartie - acelasi. Dezavantajele sunt multe... trebuie sa cumpar frane, sa umblu la cutie, la planetare etc.

Varianta 2, swap-ul: se aduce un SiR din UK si se dezmembreaza. Se transplanteaza motor cu transmisie, frane si orice altceva se mai considera necesar. Mai raman si o gramada de piese care se pot revinde sau folosi. Din ce-am AUZIT, s-ar gasi SiR in UK pe undeva pe la 500 lire, insa habar n-am cat m-ar putea costa adusul masinii de acolo pana aici. In plus, habar n-am unde se afla acest depozit de SiR-uri, aceasta oaza a fericirii... Daca m-ar putea ajuta cineva cu detalii in acest sens, i-as ramane profund indatorat si vesnic recunoscator (in bere/suc/alte fluide).

Avantajele variantei 2 sunt nenumarate, insa ma sperie doua lucruri: adusul masinii de acolo si umblatul pe la RAR/politie. Decat sa am de-a face cu statul roman, mai bine imi bag un cap de planetara in evacuare.

Deci, sugestii sau reclamatii? Vreo varianta cu numarul 3?

Reply

E greu sa faci o alegere intre cele doua si avantajele care ti le aduc dar cred ca depind de necesitate.
Pe varianta 1 ai putea sa schimbi motorul cu unul de 1,6 si apoi sa il turbezi

Eu personal as merge pe varianta 2 care e mai "usoara" de realizat si nu aduce atatea probleme ca varianta 1.
Honda nu arde uleiul, il foloseste.

Reply

Tot spre varainta 2 as fi inclinat si eu dupa ce s-a chinuit cineva sa ma convinga. Insa nu stiu de unde as putea aduce respectivul EG9 in RO. M-ai putea ajuta tu cu niste informatii? Pe-aici adusul unei masini din DE este floare la ureche. Dar, cand vine vorba de UK, nici nu stiu unde sa incep sa ma uit...

Reply

Ai putea sa incepi prin a cauta un motor sau o masina completa...
http://www.japperformanceparts.co.uk/
www.ebay.co.uk
www.pistonheads.com

Apoi cred ca ar trebui sa cauti o firma care sa iti transporte masina, sunt o gramada de firme romanesti care fac transport din UK in romania, ai putea incerca la ei.
http://www.eastlines.co.uk/en/

Daca sti pe cineva in UK care sa o cumpere si sa o trimita ar fi si mai bine Biggthumpup
Honda nu arde uleiul, il foloseste.

Reply

Ai putea vorbi cu Pompiliu (Lumpy), iti dau adresa lui de mess, el e in UK si poate te ajuta.

Reply

Multam! Ma apuc de cautat.

Badia Adi, cand ma decid ca ma inham la asta, am sa apelez la o terta parte de acolo. Saru'mana! Icon_smile

Reply

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Theme © 2014 iAndrew