18-01-2016, 00:10 (This post was last modified: 18-01-2016, 00:11 by Tomi.)
la fuel poti sa folosesti harta mass air (cu MAF) si atunci ii dictezi direct in tabel valoarea AFR. se poate face si harta speed density (doar cu MAP) si atunci e ca si la restul cu unitati si grafic. daca ai incarcat o harta MAF practic trebuie sa fie deja ok pe fuelling, acuma depinde si pe ce presiuni/avans/benzina mergi.
harta e in map.
daca intru in afm am tabel de afr 12:46 all over, si 12:38 ultima coloana. asta inteleg ca e target, dar in afisaj pe sonda oem am 14:ceva. am dedus ca e ceva tabel de compensari de rectifica in 14
o sa-mi ia timp sa le gasesc. m-am uitat si am vazut ca ma depaseste, am lasat-o-n pace. o sa ma uit sa vad ce, unde...
am uitat sa va spun ca am pus si bujii mai reci, de la 6 la 7, cele din motor, surprinzator, aveau culoarea normala, poate usor spre sarac. deci combinatia fara catalizator, injen si invidia n-a facut ravagii in agregat cu softul oem.
sunt la al 2-lea schimb de eneos sustina 0w50 care mi-a lasat o impresie f buna.
si da, caruta mea nu consuma ulei de la schimb la schimb, deloc, si isi ia talpi saraca....
azi am testat prima varianta a softului "de drum" . specificatiile pentru log au fost "easy 20 min. drive" asa ca am mers cuminte. fara WOT, acc progresiva si fara sa depasesc 50%. se misca bine, mai ales dupa 3000 unde se simte cuplu. mai spre seara a, dat putin, 4500 rpm max. trage tare acolo, se simte foarte elastic, aproape ca un usor lag, foaarte usor. e greu sa fac teste pe temperatura asta. in mers, in tr.1 rupe aderenta peste 3500-4000 iar in trepte inate mi-e cam firca de distanta de franare in oras .
in principiu ar trebui sa fi o evolutie de 20-25 variante de soft. vreau primabara si gume de vara
mi se foarte sus cuplul din ce zici tu, cel putin pentru folosire normala ... presupun ca nu schimbi mai sus de 3000 cand mergi normal. poate ti-l mai modifica gigel sa ai cuplu aproape de maxim macar de la 3000.
20-01-2016, 19:57 (This post was last modified: 20-01-2016, 19:59 by LIVIU_CTS.)
la mers normal schimb pana la 2500. daca schimb dupa 3500 mi se pare un ritm grabit. cam asa se simte. nu stiu la ce lucreaza acum, pe ce plaja se concentreaza. azi am primit varianta 2, facut log, trimis....astept. nici nu ma pot concentra serios pe feeling pt ca mai am tevi de pus la punct, ceva coturi pe traseu ca imi atince ceva teava dreapta si stau tot cu urechile ciulite la zgomote si vibratii.
a, si inca ceva. inainte mi se parea suspensia f ok. adica tinea la acceleratii la franari mai bruste.....o lae, acum cu magaria asta se ridica de fata, se pune in bot....alt cuplu/power, alta dinamica...total.
am ajuns la mapa 1.4 . din ce in ce mai bine. o alta placere sa conduci masina. nu trebuie turata sa pleci de pe loc, raspunsul la pedala este corect, fara lag, fara ezitari, in oras nu trebuie sa schimb peste 2000 rpm si pedala apasata max 1.5-2 cm. nici macar in rampa. inca suntem in dezvoltare, azi am facut log de WOT pana la 4000rpm. astept sa am verde pe toata plaja de ture. e o alta masina. o placere deosebita sa ma urc la volan.
nu ma gandesc la asta acum. e f ok pt strada, clujul asta e o cocina cu aere de metropola din cauza unui primar fost prim ministru....in fine, la anu sunt alegeri, poate se mai asfalteaza pana atunci. daca necesita ceva pe viitor si e utilizabil...coilovers.
urmatorul pas e frane fata. acum mai e cum e, nu ma intind ca asfaltul nu tine, da vine caldura si o sa manance la talpa...
o sa fac atunci cand o sa am verde la toata plaja de rpm. mana atunci...max 4000. azi chiar incercam sa gasesc fac un echivalent si trage la 4000 cum trage del solul pe cap.